Bilgisayarda hiçbir fotoğraf açılmıyor ?

gatenhell

80+
Reaksiyon skoru
38
Merhaba,
2 gün önce ekranımda bir git gel oldu, ekran gittikten sonra panel tarzı bir şeyler açıldı bişeyler yazdı sonra ekran geri geldi. Daha sonra Kaspersky güncellendi falan dedi ondan olduğunu düşündüm. Fakat daha sonra bilgisayarımda yeni indirdiğim veya eski olan hiçbir fotoğrafın açılmadığını fark ettim. Her türlü fotoğrafta bu hatayı alıyorum. PC'yi yeniden başlatınca da masaüstü arka planı siyah kalıyor. Yardımcı olur musunuz ?

Ekler

• 1763320055938.webp
    1763320055938.webp
    17.5 KB · Hit: 18
Merhaba,
2 gün önce ekranımda bir git gel oldu, ekran gittikten sonra panel tarzı bir şeyler açıldı bişeyler yazdı sonra ekran geri geldi. Daha sonra Kaspersky güncellendi falan dedi ondan olduğunu düşündüm. Fakat daha sonra bilgisayarımda yeni indirdiğim veya eski olan hiçbir fotoğrafın açılmadığını fark ettim. Her türlü fotoğrafta bu hatayı alıyorum. PC'yi yeniden başlatınca da masaüstü arka planı siyah kalıyor. Yardımcı olur musunuz ?
Diskiniz zarar görmüş olabilir.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-16 221220.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-16 221220.webp
    40.4 KB · Hit: 8
Diskin zarar görmesi durumunda veri kaybı olmaz mı ? Şimdi bir ekran fotoğraf veya google üzerinden bir fotoğraf bile indirsem aynı hata.
Tahminim ve geçmişte yaşadığım bu tarz sorunlardan örnekle;
Disk zarar görüyor ve eski görseller okunamıyor veya iyi ihtimalle windows zarar görüyor ve medya görüntüleyici çalışmıyor. Eğer yedeğiniz varsa sistem geri yükleme deneyin. Eğer yoksa windows onarım deneyebilirsiniz. Veya 3. parti bir medya görüntüleyici indirip o görselleri onunla açmayı deneyin.

Tahminim ve geçmişte yaşadığım bu tarz sorunlardan örnekle;
Disk zarar görüyor ve eski görseller okunamıyor veya iyi ihtimalle windows zarar görüyor ve medya görüntüleyici çalışmıyor. Eğer yedeğiniz varsa sistem geri yükleme deneyin. Eğer yoksa windows onarım deneyebilirsiniz. Veya 3. parti bir medya görüntüleyici indirip o görselleri onunla açmayı deneyin.
Sistem yedeğim yok ama şimdi uygulama ayarlarını sıfırlamayı deneyeceğim.

Varsayılan uygulamalar ayarından fotograflar için bir varsayılan uygulama seç. (Seçili değilse)

Uygulama ayarlarını sıfırlayarak sorunu çözdüm.

Geri