Bilgisayarda sebepsiz yavaşlamalar neden olur?

ÖM3ER

80+
Reaksiyon skoru
19
Arkadaşlar mehtaba, Pcde son zamanlarda yavaşlamalar ve fps droplar var. Ama bu gün oluyor 1 gün sonra hiç bir şey yokmuş gibi sorun yaşamıyorum. bazen olup bazen hiç bir şey olmuyor. Ara sıra açılırken ve kapatırken de çok çok yavaş kapanıyor. Açılırken yükleme işaretine benzeyen ibareler ile birlikte çok yavaş açılıyor. Bazen hiç bir sorun olmadan tuşa bastığım anda direkt çok hızlı bir şekilde açılıyor. Aynı şekilde kapanırken çok yavaş bazen ise çok hızlı kapanıyor. Bunun sebebini açıkcası bulamadım. Aslında performanslı ve nispeten güçlü bir pc ye sahibim bu tarz yavaşlamalar can sıkıcı oluyor. Yazılımsal olarak win 10 pro kullanıyorum. Donanımsal olarak da hiç bir sıkıntı yok, sadece Windowsun kurulu olduğu m2 ssdinin sağlığı %97 bununla alakalı olma ihtimali var mı? Ve bu yavaşlamar artığında format atıp temiz kurulum yapıyorum çok hızlı ve iyi hale geliyor ama 2-3 ayda bir format atmakta zor oluyor. Sorunun kaynağını öğrenmek istiyorum. Bu durumu çözmek için neyin gerektiğini yazarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Görev yönetiçisini aç ve çok güç tüketen gerekmeyen uygulamaları kapat be başlangıçta açılmamasını istediğin uygulamarar içinde yap

Depolama Total Kaç GB ? ( Windows Kurulduktan Sonra, İçi Sadece Windows ile doluyken )
Termal Macun Yenilemesi ve Genel Bakım Ne Sıklıkla Yapılıyor ?

Sistem Özelliklerini Tam Olarak Yazabilir misin ? ( HDD Varsa, Marka - Model + RPM Dahil )

Geri