Neler Yeni

Bilgisayardaki Veriler Geri Getirilemeyecek Şekilde Nasıl Silinir

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Öncelikle yanlış kategoriye açtıysam affola, imzadaki laptobu ikinci el olarak satıyorum. Zaten format atıp vereceğim fakat format sonrası içindeki verilerin 3. Parti programlar aracılığıyla kolay bir şekilde geri getirebileceğini biliyorum. İçinde çok önemli bilgiler yok fakat yine korkuyorum sonuçta kişisel kullandığım bilgisayar. Bu verilerin geri getirilmemesi için ne yapmalıyım en kolay ve en az uğraştırıcı yoldan önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar dilerim.
Low level format atın. Kurtarılma şansı olmaz. (HDD için)

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
En garanti yol arkadaşların dediği gibi HDD’yi çıkarmak.
Onun dışında low level format atabilirsiniz.
Bir de HDD kapasitesini dolduracak kadar yüksek boyutlu dosyalar (4K filmler vs.) atıp atıp silebilirsiniz. Böylece geçmişte kalan silinen dosyalara ulaşmak çok zor hale gelir.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
En garanti yol arkadaşların dediği gibi HDD’yi çıkarmak.
Onun dışında low level format atabilirsiniz.
Bir de HDD kapasitesini dolduracak kadar yüksek boyutlu dosyalar (4K filmler vs.) atıp atıp silebilirsiniz. Böylece geçmişte kalan silinen dosyalara ulaşmak çok zor hale gelir.
Low level format atın. Kurtarılma şansı olmaz. (HDD için)
Hocam tamamen kaldırma programları varmış galiba, bildiğiniz ve önerdiğiniz bir program varmı?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Öncelikle yanlış kategoriye açtıysam affola, imzadaki laptobu ikinci el olarak satıyorum. Zaten format atıp vereceğim fakat format sonrası içindeki verilerin 3. Parti programlar aracılığıyla kolay bir şekilde geri getirebileceğini biliyorum. İçinde çok önemli bilgiler yok fakat yine korkuyorum sonuçta kişisel kullandığım bilgisayar. Bu verilerin geri getirilmemesi için ne yapmalıyım en kolay ve en az uğraştırıcı yoldan önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar dilerim.
Yanlış bilgi...

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Hocam bugün bir 500GB HDD'nin taş çatlasın ederi 150 200 liradır. Ki sahibinden.com'a baktım. O kadar bile değil. Taş çatlasın 100 lira düşersiniz fiyattan. SSD değil ya bu hoş. :D
hocam olay o değil ki adam uğraşmak istemediği için vazgeçer örneğin o yüzden o kadar düşmesi gerekir.

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam biçimlendirirseniz eğer hiçbir veriye ulaşamaz.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Fordon Greeman

80+ Bronze
Formattan sonra da geri döndürülebilir bilgiler. CCleaner ile silebilirsin. Önce Diski biçimlendir. Sonra CCleaner'a gir. Tools>Drive Wiper>Wipe free space'e girerek geri döndürülemez şekilde silebilirsin. Bu işlem diskin üzerine birkaç defa tamamen yazarak geri döndürülememesini sağlıyor. İstersen 35 overwrite yapabilirsin ama 1 günden fazla sürer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Top Bottom