Neler Yeni

Bilgisayarı açınca DRAM'de uzun süre kalıyor.

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
Arkadaşlar Selamlar iyi forumlar dilerim. B650-E Wifi Anakartımda DRAM'de çok bekliyor ve geç açılıyor. Bios ayarlarına baktığımda DRAM Timing diye bir şey gördüm. Acaba oradan bunu değiştirebiliyor muyuz? Daha hızlı açılmasını nasıl sağlarım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

marvexy

80+
Arkadaşlar Selamlar iyi forumlar dilerim. B650-E Wifi Anakartımda DRAM'de çok bekliyor ve geç açılıyor. Bios ayarlarına baktığımda DRAM Timing diye bir şey gördüm. Acaba oradan bunu değiştirebiliyor muyuz? Daha hızlı açılmasını nasıl sağlarım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
memory context restore enable yapıp dener misin?

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
memory context restore enable yapıp dener misin?
Hocam oldu teşekkürler. Ancak CPU'da 10 saniyeye yakın bekliyor. Bu normal midir? Bir de Expo seçenekleri arasında EXPO I EXPO II EXPO TWEAK gibi şeyler var hangisini seçmeliyim?

marvexy

80+
Hocam oldu teşekkürler. Ancak CPU'da 10 saniyeye yakın bekliyor. Bu normal midir? Bir de Expo seçenekleri arasında EXPO I EXPO II EXPO TWEAK gibi şeyler var hangisini seçmeliyim?
EXPO 1. Görev yöneticisi başlangıç uygulamalarına girip son bios zamanını söyler misiniz?

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Salih
EXPO AÇINCA WINDOWS AÇILIŞ SÜRESİNİN UZAMASI HAKKINDA
Ben anlatayım arkadaşlar. BIOS'a girin, advanced moda geçin, DRAM ayarlarından Memory Context Restrore bulup Enable yapın (DRAM ayarları olarak hatırlıyorum, farklı bir yer de olabilir, o kısmı karıştırın bulacaksınız) sonra Advanced DRAM Configuration/Misc bölümü altında Power Down var onu da Enable yapın kaydedin çıkın. Windows'a ilk giriş yine yavaş olacak ama pcyi tekrar kapatıp açtığınızda hızlanacak. Bu ayarları yapınca işe yaradı mı yaramadı mı diye buraya tekrar yazarsanız sevinirim. Bu sorunun çözümü internette pek yok, bu çözüm her bilgisayarda işe yarıyor mu bilelim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DRAM ayarlarına BIOS/Advanced Mode/OC bölümünden ulaşıyorsunuz.
BIOS GÜNCEL.
ASUS x670-E Plus Anakart, Lexar Thor 8x2 = 16 GB 6000 Mhz CL38
Expo kapalı: Windows açılış 20 saniye.
Expo açık: Windows açılış 43 saniye (Tweak olan açık)
Memory Context Restore + Power Down = İkisi de Enable olunca:
Windows açılış = 20 saniye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,582
Üyeler
161,094
Son üye
technocholic
Top Bottom