Neler Yeni

Bilgisayarı Actıgımda Ekran Gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Emre
Ledlerin hicbirisinde yanma yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vatandan aldım henüz 9 10 ay oldu yeni bir ekran kartı mining veya oc de yapmadım durduk yere olabilme ihtimali var mi ki
Maalesef iş zor ozaman basitten zora ilerlemen gerek deneme yanılma ile sorunlu parçayı bulabilirsin. Öncelikle görüntü kablosunun çalıştığına emin ol sonra monitörün çalıştığına emin ol. Kartında başka çıkışlar var ise oraları dene,sonra sata bağlantılarını vs sök sadece islemci ram ekran kartı takılı şekilde çalıştır görüntü geliyorsa yazılımsal olabilir, sonra ramlerin 2adet ise teker teker dene. Ben ramlerden şüphelendim. Debug ledleri yanmadığına göre işlemcinde sorun yüzde 99 yok. Ekran kartını farkli deneme şansın varsa onu dene son olarak anakart kalıyor. Sırasıyla adımları takip ederek sorunlu parçayı bulabilirsin.

Umut Ege Özkaya

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,186
İsim
UmutEge
sadece monitörmü gelmiyor klavye mouse fln da gelmiyormu

Eternity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Doğukan Öz
Maalesef iş zor ozaman basitten zora ilerlemen gerek deneme yanılma ile sorunlu parçayı bulabilirsin. Öncelikle görüntü kablosunun çalıştığına emin ol sonra monitörün çalıştığına emin ol. Kartında başka çıkışlar var ise oraları dene,sonra sata bağlantılarını vs sök sadece islemci ram ekran kartı takılı şekilde çalıştır görüntü geliyorsa yazılımsal olabilir, sonra ramlerin 2adet ise teker teker dene. Ben ramlerden şüphelendim. Debug ledleri yanmadığına göre işlemcinde sorun yüzde 99 yok. Ekran kartını farkli deneme şansın varsa onu dene son olarak anakart kalıyor. Sırasıyla adımları takip ederek sorunlu parçayı bulabilirsin.
Teşekkürler deneyeceğim

sadece monitörmü gelmiyor klavye mouse fln da gelmiyormu
Sadece ekran gelmiyor tv ye taktım orda da gelmedi klavye mouse güç gidiyor

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ram sorunu olabilir. Ramlerini test edebiliyorsan test et.İşlemcinin bellek kontrolcüsünde de sıkıntı olabilir.Anakartının Q-LED ekranında error code'leri yazıyorsa daha kolay olur.Dual Channel Ram takıyorsan birini çıkar tek ram ile çalıştırmayı dene bir bakalım.

Eternity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Doğukan Öz
Ram sorunu olabilir. Ramlerini test edebiliyorsan test et.İşlemcinin bellek kontrolcüsünde de sıkıntı olabilir.Anakartının Q-LED ekranında error code'leri yazıyorsa daha kolay olur.Dual Channel Ram takıyorsan birini çıkar tek ram ile çalıştırmayı dene bir bakalım.
Malesef tek ram var. Ledler de yanma da yok

ANAKART arızalı olabilir
3 haftalık anakartım nasıl sorun çıkarabilir ki

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Malesef tek ram var. Ledler de yanma da yok

3 haftalık anakartım nasıl sorun çıkarabilir ki
Benim işlemcimde problem vardı mesela bilgisayarım problemsiz sıkıntısız çalışıyordu bir gün güç verdim ekran gelmedi ama herşeye ışık geldi allah allah dedim.Tabi anakartta Q-led var benim orda Dram ışığı yanıyor ve ona göre bir hata kodu veriyor.Araştırdım ramlerle ilgili olduğundan %100 emin oldum sonra Memtest yaptım ama hata falan çıkmadı yani ramlerde sorun yok.Sonra redditte uzun araştırmalar sonucu işlemcinin bellek kontrolcüsünde sıkıntı olduğu kanısına vardım.10-15 denemede 1 ekran geliyordu senin dediğin gibi ekran gelincede ama kapatasıya kadar bir problem olmuyordu kapatınca tekrar açarken sıkıntı yaşıyordum sonra işlemci ve rami de değiştirdim sorun çözüldü tabi.Anakartında problem olması bence düşük ihtimal ram işlemci veya ekran kartı sıkıntılıdır.

Top Bottom