Öneri Bilgisayarı İş Haline Nasil Getirebilirim?

Neo|

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
94
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat bunu iş haline getirmeyide planlıyorum bunu nasıl yapabilirim bazı kişilere bakıyorum grafik tasarım üzerinde uğraşıyor çokta kazanıyor. Üniversite okusam gene bir anlamı kalmıyor varmı bir öneriniz tavsiyeniz?

Bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat bunu iş haline getirmeyide planlıyorum bunu nasıl yapabilirim bazı kişilere bakıyorum grafik tasarım üzerinde uğraşıyor çokta kazanıyor. Üniversite okusam gene bir anlamı kalmıyor varmı bir öneriniz tavsiyeniz?
Düzgün bir bilgisayar toplayıp freelancer grafiker olabilirsin tutarsa yürür gidersin

Hocam düzgünden kastınız ne?
Adobe Photoshop açtığında Illustrator üstünde katman katman çalıştığında sıkıntı çıkarmayacak bir bilgisayar
9700x
5070
64 GB RAM
Hızlı Okuma yazma sağlayan Gen5 yada gen4 ssd
gibi anlatabiliyor muyum

SSD hızlı olacak ki veri işlerken zorlanma ram yüksek olacak ki pc boğulmasın

grafik uygulamalarında render vs üzmeyecek sistem
Rtx 4060 ti 5060 ti gibimi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adobe Photoshop açtığında Illustrator üstünde katman katman çalıştığında sıkıntı çıkarmayacak bir bilgisayar
9700x
5070
64 GB RAM
Hızlı Okuma yazma sağlayan Gen5 yada gen4 ssd
gibi anlatabiliyor muyum

SSD hızlı olacak ki veri işlerken zorlanma ram yüksek olacak ki pc boğulmasın
Bütçeyi kesinlikle o kadar yüksek tutamam fakat siz yapıyormusunuz bu tarz işler

16 GBları evet ama yüksek grafikte işini görür önemli olan işlemci çekirdeği ve ram miktarı birde ssd yazma okuma hızı

Bütçeyi kesinlikle o kadar yüksek tutamam fakat siz yapıyormusunuz bu tarz işler
Bu işe gireceksen iş istasyonu tarzı girmen gerekiyor ev ortamı pc ile yapmak biraz kastırır

Yapmıyorum ama yapanların yolunu sana söylüyorum

16 GBları evet ama yüksek grafikte işini görür önemli olan işlemci çekirdeği ve ram miktarı birde ssd yazma okuma hızı

Bu işe gireceksen iş istasyonu tarzı girmen gerekiyor ev ortamı pc ile yapmak biraz kastırır
Bende ev ortamında öğrenmeyi düşünüyordum

Bende ev ortamında öğrenmeyi düşünüyordum
Ev ortamında öğrenip biraz gelişince freelancer geçip para kazanmaya başlayıp parça parça yada direkt hazır sistem alırsın o zaman madem bütçe yok o kadar

Yapmıyorum ama yapanların yolunu sana söylüyorum
Sağolun hocamda gereksinimler yüksek geldi bana özellikle nvidia ekran kartinin tercih edilmesinin nedeni nedir ayrıca bilgisayarı üst düzey olan insan çok var benim orta düzey ile bu isi yapmam pek olanaklı değil.

Sağolun hocamda gereksinimler yüksek geldi bana özellikle nvidia ekran kartinin tercih edilmesinin nedeni nedir ayrıca bilgisayarı üst düzey olan insan çok var benim orta düzey ile bu isi yapmam pek olanaklı değil.
Nvidia olmasının nedeni iş istasyonlarına uygun olması cuda çekirdeği büyük fark yaratıyor yazılımsal desteklerde öyle

"bilgisayarı üst düzey olan insan çok var benim orta düzey ile bu isi yapmam pek olanaklı değil." öyle düşünürsen baştan kaybedersin kendini gösterip portfolyo oluştur müşteri sayın arttıkça kazancına bağlı olarak müşteri ağında genişler ben nice adamlar gördüm 5080 9800x3d ile hiçbir şey yapamayan :D

Nvidia olmasının nedeni iş istasyonlarına uygun olması cuda çekirdeği büyük fark yaratıyor yazılımsal desteklerde öyle

"bilgisayarı üst düzey olan insan çok var benim orta düzey ile bu isi yapmam pek olanaklı değil." öyle düşünürsen baştan kaybedersin kendini gösterip portfolyo oluştur müşteri sayın arttıkça kazancına bağlı olarak müşteri ağında genişler ben nice adamlar gördüm 5080 9800x3d ile hiçbir şey yapamayan :D
Teşekkür ederim hocam dediğiniz yöntemi biraz araştırıcam

Hocam grafik tasarımı nasıldır resim yeteneğinin olması lazımmı

Rica ederim kendine bir iş kapısı arıyorsan ya QA olmayı öğreneceksin yada bu tarz oluşturma programlarında gelişeceksin sor sen neyde kendini geliştirdin diye hiçbir şey :D her şeyden azar azar olduğu için elimde hiçbir şey yok :D QAlık yapabilirim ama devamı yok işte yok zaten bana :D

Hocam grafik tasarımı nasıldır resim yeteneğinin olması lazımmı
Grafik tasarımı için resim yeteneğinin olması çizim tabletiyle el işçiliği gerektiren 3D modelleme gibi şeylerde lazım olur o prof arenada lazım olacak bir şey şimdiden o kadar uçmak iyi mi bilemem sosyal medya post tasarımı youtube kanal banner profile description tasarımı falanla başlamak en kolayı

• Beğen
Reaksiyonlar: Neo|
Geri