Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım aniden kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İbrahim Behnur Polat
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bir oyun açmaya çalıştığımda açılıyor kısa bir süre sonra elektrikler gitmiş gibi direkt kapanıyor kapandığında anakart ışıkları yanıyor ve psuyu kapatıp ışıkların gitmesini beklemezsem tekrar açılmıyor aida64 de 20 dakika boyunca her şeyi test ettiğimde ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım bir fikri olan var mıdır?
ApplicationFrameHost_mN2pN0oyF3.png

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Kardeş ben sana teknik detaylarından bahsediyorum sen kalkmış komik cevaplar veriyorsun. Varsa konuşabilecek 2-3 teknik bilgin buyur gel tartışalım ama gördüğüm kadarıyla herkes kullanıyor diye kullanan ezberci tiplerdensin.
Tamam kardeşim sen en çok bilen bir bilirkişisin. Eyvallah. çok haklısın o kadar haklısın ki inanamazsın cidden bak!

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Gereksiz dostum, prime 95 in kullandığı avx komutlarını araştır istersen sonra da ben tdp yi çıldırtan bu avx komutlarını nerede kullanıyorum diye kendine sor.
Sentetik render testleri falan yap sen o zaman stabilite testi için. Bilmem farkına varır mısın ama burada mesele senin gündelik kullanımında işine yarayacak komutlarla test yapmak olsaydı CPU-Z benchi kadar falan yüke sok yeterdi. Bir işlemcinin stabilitesini bütünüyle test etmek için var bu yazılımlar. Ne bunları yazanlar sadist, ne de bizim bu tür fantezilerimiz var.

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Arkadaşlar bütün Stres test programı yapanların aklı sorgulanmalı cidden bak!
Ne gerek var kardeşim ?
Zaten işlemciyi oyun oynamak için kullanacağım?
Zaten bu yabancılar da test işini abartıyor!
İşlemcinin hatta %100 kullanılması bile saçma, neden %100 kullanıyor ki? %50 Yetmiyor mu?

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
belirteyim hocam unutmuşum
ryzen 5 3500x
asus rx 550 4gb
asus b450m dragon
corsair 3000mhz ddr4 8x1
psuya dahil bilgim yok 600w olduğunu biliyorum bir tek
Knks dediklerim biraz klasik cevaplar olacak ama denemekten zarar gelmez :)
1-) Meşhur soru driver güncelmi değilse tüm sürücülerin yani ekran kartı. vs gibi sürücüleri ve de win güncelleştirmelerini yapıp tekrar başlatmanız.
2-) Yükte kapanma sorununda ben hep psulardan ötürü yaşadım ya güç kaynağı sisteme yetmiyor yada kasa içinde yapılan yanlış kablolamalardan başıma gelmişti.
3-) Herhangi bir o.c işlemi varsa ( ram olur, ekran kartı olur, işlemci olur) bunları geri almanızı öneririm, eğer gözlemlerinizde sorun yoksa böyle kullanmanız daha sağlıklı olacaktır, hala devam ederse kaliteli bir termal macun alıp ekran kartı ve işlemcinizin macununu yenilemek olacaktır.
Sorunun kaynağı belki ssd belki ram belkide diğer donanımlardır ama tecrübelerimden aklımda kalan yöntemleri yazarak yardımcı olmak istedim. :D

RTX3080Ti

80+
Sentetik render testleri falan yap sen o zaman stabilite testi için. Bilmem farkına varır mısın ama burada mesele senin gündelik kullanımında işine yarayacak komutlarla test yapmak olsaydı CPU-Z benchi kadar falan yüke sok yeterdi. Bir işlemcinin stabilitesini bütünüyle test etmek için var bu yazılımlar. Ne bunları yazanlar sadist, ne de bizim bu tür fantezilerimiz var.
Yahu hiç bir teknik bilgiye sahip değilsiniz halen daha ezbere sağdan soldan duyduklarınızla konuşuyorsunuz. 65W TDP değerine sahip Ryzen 3600 Prime95 de 130-135W, 95W TDP ye sahip 9900K 250-260W güç tüketiyor. İşlemcinin ısıl tasarımına bile aykırı siz kime ne anlatıyorsunuz? prime95 de kullanılan avx komutlarını araştırın diyorum saçma sapan konuşuyorsunuz, sanırım size önce AVX komutları nedir onu biliyor musunuz? diye sormam lazımdı.

Ezberci, herkes yapıyorsa doğrudur tavırlarını bir kenara bırakın gerçekten aşırı komik.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Yahu hiç bir teknik bilgiye sahip değilsiniz halen daha ezbere sağdan soldan duyduklarınızla konuşuyorsunuz. 65W TDP değerine sahip Ryzen 3600 Prime95 de 130-135W, 95W TDP ye sahip 9900K 250-260W güç tüketiyor. İşlemcinin ısıl tasarımına bile aykırı siz kime ne anlatıyorsunuz? prime95 de kullanılan avx komutlarını araştırın diyorum saçma sapan konuşuyorsunuz, sanırım size önce AVX komutları nedir onu biliyor musunuz? diye sormam lazımdı.

Ezberci, herkes yapıyorsa doğrudur tavırlarını bir kenara bırakın gerçekten aşırı komik.
3600'ün 65W olduğunu falan sanıp bunun üzerinden bir kanıtlama yapmaya çalışarak giriyorsun tartışmaya, okumam bile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İbrahim Behnur Polat
Knks dediklerim biraz klasik cevaplar olacak ama denemekten zarar gelmez :)
1-) Meşhur soru driver güncelmi değilse tüm sürücülerin yani ekran kartı. vs gibi sürücüleri ve de win güncelleştirmelerini yapıp tekrar başlatmanız.
2-) Yükte kapanma sorununda ben hep psulardan ötürü yaşadım ya güç kaynağı sisteme yetmiyor yada kasa içinde yapılan yanlış kablolamalardan başıma gelmişti.
3-) Herhangi bir o.c işlemi varsa ( ram olur, ekran kartı olur, işlemci olur) bunları geri almanızı öneririm, eğer gözlemlerinizde sorun yoksa böyle kullanmanız daha sağlıklı olacaktır, hala devam ederse kaliteli bir termal macun alıp ekran kartı ve işlemcinizin macununu yenilemek olacaktır.
Sorunun kaynağı belki ssd belki ram belkide diğer donanımlardır ama tecrübelerimden aklımda kalan yöntemleri yazarak yardımcı olmak istedim. :D
driverlarım vs güncel o.c islemide yok yarin baktiricam iste ama genede tesekkurler

RTX3080Ti

80+
3600'ün 65W olduğunu falan sanıp bunun üzerinden bir kanıtlama yapmaya çalışarak giriyorsun tartışmaya, okumam bile.
Daha okuduğunu anlayamıyorsun tartıştığımız adamlara bak :kekw:

3600 65W değil, 65W TDP yani ısıl tasarımı 65W üzerine kurulu ama işlemci prime95 de anlık 130W ın üzerinde güç tüketiyor. Bir de Watt ve TDP dersi mi verelim kardeş?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Daha okuduğunu anlayamıyorsun tartıştığımız adamlara bak :kekw:

3600 65W değil, 65W TDP yani ısıl tasarımı 65W üzerine kurulu ama işlemci prime95 de anlık 130W ın üzerinde güç tüketiyor. Bir de Watt ve TDP dersi mi verelim kardeş?
Başarılarının devamını dilerim, yalnız ortalıkta çok deme böyle olay çıkarırsın.
3600'ün 65W'ı geçmediği testlerle hayatının kalanında mutluluklar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,591
Üyeler
163,526
Son üye
yunu656546
Top Bottom