Bilgisayarım aniden sinirleniyor.

Doruq

80+
Reaksiyon skoru
175
Gece yatarken oyun insin diye sadece oyunun indiği platform açık kalıcak şekilde bilgisayarımı açık bıraktım her şey normal gidiyordu fakat tam uyuyacakken fark ettim kasamdaki fanların sesi 2 3saniye sürecek şekilde aşırı fazla ses çıkararak dönüyor sonra tekrardan sakinleşiyor bunun için ne yapabilirim. Kasa dark diamond pro işlemci ryzen5 2600x ve ekran kartı msi 1660super sesin neyin fanından geldiğini bilmiyorum.

Gece gece mesai yapıyor tabii ki sinirli olur ve yetersiz izni varsa kudurur.

Gece yatarken oyun insin diye sadece oyunun indiği platform açık kalıcak şekilde bilgisayarımı açık bıraktım her şey normal gidiyordu fakat tam uyuyacakken fark ettim kasamdaki fanların sesi 2 3saniye sürecek şekilde aşırı fazla ses çıkararak dönüyor sonra tekrardan sakinleşiyor bunun için ne yapabilirim. Kasa dark diamond pro işlemci ryzen5 2600x ve ekran kartı MSI 1660super sesin neyin fanından geldiğini bilmiyorum.
Kasa açıp bakıp daha detaylı öğrenmen daha iyi

Gece gece mesai yapıyor tabii ki sinirli olur ve yetersiz izni varsa kudurur.
Bu kadar kudurursa sonu kötü olur
Post automatically merged:

Kasa açıp bakıp daha detaylı öğrenmen daha iyi
Ekran kartının fanları çalışmıyor. Ama anladığım kadarıyla ses işlemci fanından geliyor bunu sadece belli bir süre için kapatabilir miyim?

Son düzenleme:
Bios tan turbo boost'u kapat. Ryzen sistemlerde mi sorun vardır anakartta mı bilmem ama benim ***** 2600X'im de durduğu yerde sinirlenip çekirdek hızını arttırır sonra ısındığı için tekrar düşürür her 10 saniyede bir. E tabi her 10 saniyede fanlar coşar. Sırf beni sinir etmek için yaptığını düşünmeye başlamıştım artık.

İnce bir fan ayarı ve undervolt ile sorunu halledebilirsiniz ya da turbo boost'u kapatıp sorunu kökünden çözün.

Bios tan turbo boost'u kapat. Ryzen sistemlerde mi sorun vardır anakartta mı bilmem ama benim ***** 2600X'im de durduğu yerde sinirlenip çekirdek hızını arttırır sonra ısındığı için tekrar düşürür her 10 saniyede bir. E tabi her 10 saniyede fanlar coşar. Sırf beni sinir etmek için yaptığını düşünmeye başlamıştım artık.

İnce bir fan ayarı ve undervolt ile sorunu halledebilirsiniz ya da turbo boost'u kapatıp sorunu kökünden çözün.
Turbo boost ayarını kapattığım zaman bana ne gibi zararları olur ya da daha doğrusu zararı olur mu?

Gece yatarken oyun insin diye sadece oyunun indiği platform açık kalıcak şekilde bilgisayarımı açık bıraktım her şey normal gidiyordu fakat tam uyuyacakken fark ettim kasamdaki fanların sesi 2 3saniye sürecek şekilde aşırı fazla ses çıkararak dönüyor sonra tekrardan sakinleşiyor bunun için ne yapabilirim. Kasa dark diamond pro işlemci ryzen5 2600x ve ekran kartı MSI 1660super sesin neyin fanından geldiğini bilmiyorum.
kanka ilgi göster çıkar psunu sev üstünü ört kendini sahipsiz sanmıştır trip yemişsin belli :D

Turbo boost ayarını kapattığım zaman bana ne gibi zararları olur ya da daha doğrusu zararı olur mu?
Zararı olmaz, çok daha sessiz ve serin çalışır sistem ama çekirdek hızı düşeceği için performans isteyen işlerde ciddi performans kaybı yaşayabilirsin. Ama masaüstünde geziniryorken ya da oyun indiriyorken gram bi kötü yanı olmaz.

Zararı olmaz, çok daha sessiz ve serin çalışır sistem ama çekirdek hızı düşeceği için performans isteyen işlerde ciddi performans kaybı yaşayabilirsin. Ama masaüstünde geziniryorken ya da oyun indiriyorken gram bi kötü yanı olmaz.
Ryzen master ile yapabilir miyim yoksa illaki bios ekranına girmem gerekiyor mu? Epic games sağolsun pc kapatınca indirme sıfırlanıyor da

Windows 10'da fan hızını düşürmek için anakartların yazılımı olur. Onu kullanırsanız, bios ayarlarıyla falan uğraşmak zorunda kalmazsınız.

hocam gırgırı bırakalım da hocamın dediği gibi bios tan fan ayarlarını elle benim sistemde de yaşadım kıstım sorun düzeldi

Geri