Bilgisayarım darboğazmı yapıyor

Monitorum 1080 p 2k monitor almam lazım değilmi veya 4k monitor alsam darboğaz olurmu
Yok kanka sanal çözünürlük diye bir şey var. Onu sanırım nvidia'nın driverı panelinden açabiliyorsun. Youtube da video izle bununla alakalı anlarsın merak etmeyin hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Monitorum 1080 p 2k monitor almam lazım değilmi veya 4k monitor alsam darboğaz olurmu
2k monitör almak kesin çözüm bu arada ama almak istemezsen ucuz yollu çözümü de anlattım sana

Herkese merhaba arkadaşlar
Colorful 5070 ti 16 gb ekran kartı
Ryzen 5 7600 işlemci
Asus rog strix b850 a gaming wifi anakart
Msı mag 850 w 80 plus gold psu
Ram gskill trident z5 32 gb 6000 hz
Ssd ve soğutucular oldukca iyi sistem oyun oynarken 55 derece üstüne cıkmıyor bu yaz sıcağında ama 1080 monitor kullanıyorum aktif olarak valorant oynuyorum youtubeden benim işlemci ekran kartı combolamadına bakıyorum valorantta 600 fps civarı alıyorlar ama ben 300 400 fps alıyorum en yüksek ayarlardada aynı en düşün ayarlardada aynı 300 400 fps arası alıyorum
5070ti ye 7600 nasıl yetsin kardeş. birde rekabetçi oyun oynuyorsunuz L3 bellek önemli, bunun icin de 7800x3d alman şart.

Yok kanka sanal çözünürlük diye bir şey var. Onu sanırım nvidia'nın driverı panelinden açabiliyorsun. Youtube da video izle bununla alakalı anlarsın merak etmeyin hocam.
Anladım ben zaten yeni bir monitor alıcaktım sizce 2 k mı almalıyım yoksa 4 k mı bu sisteme

5070ti ye 7600 nasıl yetsin kardeş. birde rekabetçi oyun oynuyorsunuz L3 bellek önemli, bunun icin de 7800x3d alman şart.
9800x3d alıcam

2k monitör almak kesin çözüm bu arada ama almak istemezsen ucuz yollu çözümü de anlattım sana
Anladım hocam teşekkürler

Anladım ben zaten yeni bir monitor alıcaktım sizce 2 k mı almalıyım yoksa 4 k mı bu sisteme

9800x3d alıcam
Alabiliyorsanız 4k kesinlikle ama bence. Işlemciyi de onu alacaksanız 4k'ya sağlam bir giriş yapmış olursunuz.

Hocam anlıosan bide sen tavsiye edermisin soruna nokta atısı yapmak istiyorum
4k alma, 9800x3d ile 2k 240hz bir monitör al 27inch. 5080 alti 4k alinmasa iyi olur. 5070ti ile de oynarsın 4k ama native akıcılık daha önemli.
Neden 2k? çünkü 1080p ile 2k da heleki valorant gibi oyunda ayni fps alirsin, Çözünürlükten feragat ettiğin halde düşük fps demek bir aksilik var demektir.

4k alma, 9800x3d ile 2k 240hz bir monitör al 27inch. 5080 alti 4k alinmasa iyi olur. 5070ti ile de oynarsın 4k ama native akıcılık daha önemli.
Neden 2k? çünkü 1080p ile 2k da heleki valorant gibi oyunda ayni fps alirsin, Çözünürlükten feragat ettiğin halde düşük fps demek bir aksilik var demektir.
Ben hiç bios ayarı yapmadım ondan mıdır acaba sadece biostan ram frekans ayarı falan yaptım

Sen darboğazdan ziyade performansından tamamen yaranamıyorsun. 600 fps alsan da ekran kartı tamamen yüke girmeyeceği için valorant gibi oyunlarda darboğazdan bahsedilmez.
cinebench r23'te skorun nedir?

ram yaptiysan yeter aslinda.
Bende baya arastırdım ram yaptım iste expo falan ufak ayarlar ilk sistemimde 4060 7600 vardı ilk kurdugum zaman 500 fps alıyorudum
Su an 5070ti 7600 var 300 400 alıyorum nedenini aşırı merak ettim

Hiç yapmadım
Sen darboğazdan ziyade performansından tamamen yaranamıyorsun. 600 fps alsan da ekran kartı tamamen yüke girmeyeceği için valorant gibi oyunlarda darboğazdan bahsedilmez.
cinebench r23'te skorun nedir?

Bende baya arastırdım ram yaptım iste expo falan ufak ayarlar ilk sistemimde 4060 7600 vardı ilk kurdugum zaman 500 fps alıyorudum
Su an 5070ti 7600 var 300 400 alıyorum nedenini aşırı merak ettim

Hiç yapmadım
O skor nedir

Geri