Neler Yeni

Bilgisayarım donmadığı halde donuyomuş gibi ses çıkarıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Tüccar
Merhabalar öncelikle

Oyun oynarken bi süre sonra (1-1,5 saat kadar) donuyomuş gibi tırrr diye ses geliyor sürekli. Sesi başka nasıl açıklayabilirim bilmiyorum tırrr dışında anladınız siz 😅. Format attım güncellemelerimi yaptım düzelmedi. Öneriniz var mıdır? Ses dijital olarak kulaklığımdan geliyor.

Anakart modelim aklımda değil
Gigabyte rtx 4090
13900k
32gb 3600mhz ram

Son düzenleme:

6khn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Gökhan
selam,

coilwine
"Bobin vızıltısı", elektromanyetik bobinlerden bir elektrik akımı geçtiğinde ortaya çıkan duyulabilir gürültüyü ifade eder.

netten bakarmsın boyle bir sey mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Tüccar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
selam,

coilwine
"Bobin vızıltısı", elektromanyetik bobinlerden bir elektrik akımı geçtiğinde ortaya çıkan duyulabilir gürültüyü ifade eder.

netten bakarmsın boyle bir sey mi?
Hayır böyle değil, daha çok bilgisayar donduğunda sesler birbirine karışarak frekansımsı bi ses çıkarırlar ya, onun gibi oluyor, bilgisayarda açık olan sesler 1000x yavaşlatılıyor gibi 1-2 saniyeliğine.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,573
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Hayır böyle değil, daha çok bilgisayar donduğunda sesler birbirine karışarak frekansımsı bi ses çıkarırlar ya, onun gibi oluyor, bilgisayarda açık olan sesler 1000x yavaşlatılıyor gibi 1-2 saniyeliğine.
Bende de trrr yapıp ekran donuyordu. Hdd problemiydi. İşletim sistemi çöküyordu. Sonra farkettim ki sata güç kablolarım bozukmuş sadece 2 ayrı kabloda en birinci başlık çalışıyor ondan sonra gelen sata güç kafalarına bağlayınca hdd sapıtıyor ve çalışmayı durduruyor.

Sen yinede Bad sector taraması yap HDtune programıyla. İşletim sisteminin dosyaları hasarlı sektöre denk gelmiş olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Tüccar
Bende de trrr yapıp ekran donuyordu. Hdd problemiydi. İşletim sistemi çöküyordu. Sonra farkettim ki sata güç kablolarım bozukmuş sadece 2 ayrı kabloda en birinci başlık çalışıyor ondan sonra gelen sata güç kafalarına bağlayınca hdd sapıtıyor ve çalışmayı durduruyor.

Sen yinede Bad sector taraması yap HDtune programıyla. İşletim sisteminin dosyaları hasarlı sektöre denk gelmiş olabilir
Deneyeceğim teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yiğit Tüccar
Ses hoparlör kulaklık vb yerlerden geliyorsa büyük ihtimal ani yük ile oluşan durumlardan oluyordur şahsi olarak bunu çöp olmuş Ssd de yaşamıştım. Benchmark ile sistemine göre ağır yük testi yap, bak durum ne gösteriyor.
Tamamdır deneyeyim sonuçları yazarım

Top Bottom