Neler Yeni

Yardım Bilgisayarım donuyor ve hic tepki vermiyor.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Bu işlemler tam olarak ne ise yarıyor? Öğrenmek için soruyorum.
sfc /scannow (korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış dosyaların kopyasıyla değiştirir.)
dism /online /cleanup-image /checkhealt (Bu komut depolamada bozulma olup olmadığını anlamamız için temel bir denetim başlatır.)
dism /online /cleanup-image /scanhealt (Bu komut depolamayı bozulma açısından daha kapsamlı bir biçimde tarayıp sonuçları önümüze serer.)
dism /online /cleanup-image /restorehealt (Bu komut bileşen deposunu bozulma açısından tarar ve bulduğu bozuk dosyaları onarır.)
Temp klasörünü zaten biliyorsun.
============================================================
Bir de bu yapı vardı ama
acilen yukarıdaki yapıların kullanılması önem arz ediyordu.
dism /online /cleanup-image /restorehealth /source:[dosya yolu]:\sources\install.wim (Bu komut ile indirdiğimiz ISO dosyasından veri çekebiliyoruz. [dosya yolu] diye belirtilen yere ISO dosyasının tam yolunu giriyoruz.)

Son düzenleme:

Ryuu53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eray İSTANBUL
sfc /scannow (korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.)
dism /online /cleanup-image /checkhealt (Bu komut depolamada bozulma olup olmadığını anlamamız için temel bir denetim başlatır.)
dism /online /cleanup-image /scanhealt (Bu komut depolamayı bozulma açısından daha kapsamlı bir biçimde tarayıp sonuçları önümüze serer.)
dism /online /cleanup-image /restorehealt (Bu komut bileşen deposunu bozulma açısından tarar ve bulduğu bozuk dosyaları onarır.)
Temp klasörünü zaten biliyorsun.
Teşekkür ederim. Belli aralıklarla temp dosyasını siliyorum ben zaten. Cihazın sağlık durumu için crystal disk info gibi programlar kullanmamin yararı olurmu?

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Teşekkür ederim. Belli aralıklarla temp dosyasını siliyorum ben zaten. Cihazın sağlık durumu için crystal disk info gibi programlar kullanmamin yararı olurmu?
Windows onarımlarında ikinci ve üçüncü parti yazılımlardan genellikle uzak durmaya çalışıyorum. Kullananlar faydasını gördüklerini her ne kadar söyleseler de, ne o kullanıcılara engel oluyorum; ne de kendi kullanmış olduğum MS-DOS komutlarını kullanmalarını onlara dayatmaya çalışıyorum :)
Günün sonunda o ikinci ve üçüncü parti yazılımlar, yine kendi bünyeleri içerisinde bu benim kullanmış olduğum MS-DOS komutlarını kullanıyorlar :) Farklı bir şey olması mümkün değil; aksi taktirde bir başka işletim sistemi; örneğin bir Linux komutu olan sudo apt-get install cyristal disk info gibi bir komutu Windows üzerinde dayatamaz. Dayatmaya çalışmış olsa bile bu işlevi ancak sanal bellekler üzerinde çalıştırmaya çalışır ki; bu sefer de günün sonuna kendisi de üçüncü parti yazılımı kendi bünyesi içerisinde barındırmak zorunda kalır. :) Lakin bunlar bir MS-DOS tabanlı komutlar olmadıkları için yine Windows kerneline zerre kadar faydaları olmayacaktır. İşin ticari boyutuna hiç girmek bile istemiyorum ki o zaten aşikar.

Son düzenleme:

Ryuu53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eray İSTANBUL
Windows onarımlarında ikinci ve üçüncü parti yazılımlardan genellikle uzak durmaya çalışıyorum. Kullananlar faydasını gördüklerini her ne kadar söyleseler de, ne o kullanıcılara engel oluyorum; ne de kendi kullanmış olduğum MS-DOS komutlarını kullanmalarını onlara dayatmaya çalışıyorum :)
Günün sonunda o ikinci ve üçüncü parti yazılımlar, yine kendi bünyeleri içerisinde bu benim kullanmış olduğum MS-DOS komutlarını kullanıyorlar :) Farklı bir şey olması mümkün değil; aksi taktirde bir başka işletim sistemi; örneğin bir Linux komutu olan sudo apt-get install cyristal disk info gibi bir komutu Windows üzerinde dayatamaz. Dayatmaya çalışmış olsa bile bu işlevi ancak sanal bellekler üzerinde çalıştırmaya çalışır ki; bu sefer de günün sonuna kendisi de üçüncü parti yazılımı kendi bünyesi içerisinde barındırmak zorunda kalır. :) Lakin bunlar bir MS-DOS tabanlı komutlar olmadıkları için yine Windows kerneline zerre kadar faydaları olmayacaktır. İşin ticari boyutuna hiç girmek bile istemiyorum ki o zaten aşikar.
Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Bir de aklıma şunlar da gelmedi değil. Bu donma online oyunlarda mı oluyor sadece; yoksa her ikisinde mi? İkincisi işletim sisteminde Hyper-V teknolojini kullanıyor musun? Üçüncüsü internete Wi-Fi mi, yoksa ethernet port üzerinden mi bağlantı sağlıyorsun?

Ryuu53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eray İSTANBUL
Bir de aklıma şunlar da gelmedi değil. Bu donma online oyunlarda mı oluyor sadece; yoksa her ikisinde mi? İkincisi işletim sisteminde Hyper-V teknolojini kullanıyor musun?
Donma sorununu tek yaşadığım oyun genshin impact oldu. Oyuna gelen yeni yama beraberinde baya bir değişiklik getirince oyundan kaynaklanan bir hata olabilir. Forza horizon 5 oynarken herhangi bir performans sorunu yaşamıyordum. Diğer oyunlarda pek test etmedim açıkçası. Bahsettiğiniz hyper v yi ilk defa duyuyorum. Daha önceki kullandığım bilgisayarlara nazaran bir tek x rite color asistant diye bir program var kendiliğinden gelen. Internetten biraz araştırdım ama böyle biseyle hiç ugrasmadim.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
1725641255129.png

Denetim masası + Programlar ve Özellikler + Windows özelliklerini aç kapata girip Hyper-V tıklı ise tıkını kaldırıp tamama bas. Bu Windows sanallaştırma teknolojisidir. Kullandığını hiç zannetmiyorum. Ve çoğu Windows pro versiyon kullanıcıları bu sebepten donma ve kasmalar yaşıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1725641598624.png

İkicisi Wi-Fi veya ethernet port güç yönetimi. Hangisini kullanıyorsan bu tıkı kaldırmanı öneririm. Bu da bağlantı kopmaları ve ikonların donukluk başlıca sebebi. En çok da (Win11 kullanıcılarının)

Son düzenleme:

Ryuu53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eray İSTANBUL
Alıntıyı görüntüle
Denetim masası + Programlar ve Özellikler + Windows özelliklerini aç kapata girip Hyper-V tıklı ise tıkını kaldırıp tamama bas. Bu Windows sanallaştırma teknolojisidir. Kullandığını hiç zannetmiyorum. Ve çoğu Windows pro versiyon kullanıcıları bu sebepten donma ve kasmalar yaşıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
İkicisi Wi-Fi veya ethernet port güç yönetimi. Hangisini kullanıyorsan bu tıkı kaldırmanı öneririm. Bu da bağlantı kopmaları ve ikonların donukluk başlıca sebebi. En çok da (Win11 kullanıcılarının)
Şimdi kontrol ettim. Hyper V diye bir şey gözükmüyor fakat sanal makine platformu diye bir seçenek mevcut ve bu açık konumda. Bu olabilirmi? Ayrıca sana danışmak istediğim bir konu daha var. Haftalardır çözmeye çalıştığım fakat bilgili birini bulamadığım için yapamadığım bir şey o konuyu burdan sormamin sakıncası olurmu?

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
haiko haikoloji
Şimdi kontrol ettim. Hyper V diye bir şey gözükmüyor fakat sanal makine platformu diye bir seçenek mevcut ve bu açık konumda. Bu olabilirmi? Ayrıca sana danışmak istediğim bir konu daha var. Haftalardır çözmeye çalıştığım fakat bilgili birini bulamadığım için yapamadığım bir şey o konuyu burdan sormamin sakıncası olurmu?
Pek bilgili biri sayılmam. Fakat yine de sormanızı isterim. Sakıncası yok.

Ryuu53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Eray İSTANBUL
Pek bilgili biri sayılmam. Fakat yine de sormanızı isterim. Sakıncası yok.
Win11 kullanıyorum bildiğin üzere. Kayıt defteri yoneticisinden ttl degeri degisimi yaptım. Hotspot sınırını asmak için. İlk başta ise yaradı fakat birkaç ay sonra paketten gittiğini gördüm. Girdiğim degeri kontrol ettim fakat yoktu orda. Tekrar girdim. Yeniden başlattım girdiğim değer yine silinmişti. 4 5 kere denedim. Bunun sebebi ne olabilir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,169
Üyeler
166,703
Son üye
bugrake
Top Bottom