Çözüldü✓ Bilgisayarım donuyor ve müzik robotikleşiyor.

Proosmir

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
32
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda Fivem oynarken donup atıyordu ses gelmeye devam ediyordu. Görev yöneticisini açıp sonlandırmam gerekiyordu, yoksa problem çözülmüyordu. Son 2 gündür ise bu problem bilgisayarda ne işlem yaparsam oluyor. Fare ile pürüzsüz hareket edemiyor. Ses takılarak geliyor. Her şey donuyor.Hatta bir ara mavi ekran bile verdi. Ne yapmam lazım beni yönlendirebilir misiniz?
Videoda da sorun belli olmaktadır.Linkini bıraktım.(
) Aldığım Mavi ekran'ın ss'inide bırakıyorum.
.
WhatsApp Image 2020-06-28 at 11.12.53.webp

Benim önceden başıma gelmişti bu. Kullandığım HDD'yi değiştirerek çözmüştüm.

driverler güncelmi

Benim önceden başıma gelmişti bu. Kullandığım HDD'yi değiştirerek çözmüştüm.
Bende SSD'mden sorunun kaynaklandığını düşünüyorum. Ama ya ondan değilse diye bir düşüncede yok değil aklımda. Bu zor zamanda kısıtlı bütceyle bir SSD alsam ve sorun çözülmezse canımı çok yakar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

driverler güncelmi
Evet Driverler'ı tek tek elimle kontrol ettim. Bir arkadaş tavsiyesi ile Ekran Kartı'nın driver'ını silip tekrar yükledim. Sonuc yine hüsran.

Bende SSD'mden sorunun kaynaklandığını düşünüyorum. Ama ya ondan değilse diye bir düşüncede yok değil aklımda. Bu zor zamanda kısıtlı bütceyle bir SSD alsam ve sorun çözülmezse canımı çok yakar.
Tabii ki %100 garantisini vermiyorum düzeleceğinin. Aklıma başka bir şey de gelmiyor, sürücü sorunu desen tam öyle değil, mavi ekran veriyor neden veriyor çözemedim. Bazen format atınca çözülebiliyor, format atmayı denediniz mi?

Tabii ki %100 garantisini vermiyorum düzeleceğinin. Aklıma başka bir şey de gelmiyor, sürücü sorunu desen tam öyle değil, mavi ekran veriyor neden veriyor çözemedim. Bazen format atınca çözülebiliyor, format atmayı denediniz mi?
Format atmayı deneyemedim. Çünkü bu Korona yüzünden Üniversite okuduğum şehirde kaldı Usb bellek'im.

sürücü hatasından dolayı mavi ekran veriyor driver state failure türkçesi sürücü durumu hatası veriyor

sürücü hatasından dolayı mavi ekran veriyor driver state failure türkçesi sürücü durumu hatası veriyor
Hayır sürücüden dolayı olduğunu biliyorum, hata koduna tabii ki baktım. Diskte sıkıntı varsa neden sürücü hatası veriyor onu anlamadım. Sürücü hatası verse mavi ekran verir, neden donup yavaşlar ki? Olabiliyor mu böyle bir şey?

Benimde bilgilerim tam bu noktada bitti. :( (Ekran kartını güncelledikten sonra mavi ekran hatası 1 kez verdi.)

Hayır sürücüden dolayı olduğunu biliyorum, hata koduna tabii ki baktım. Diskte sıkıntı varsa neden sürücü hatası veriyor onu anlamadım. Sürücü hatası verse mavi ekran verir, neden donup yavaşlar ki? Olabiliyor mu böyle bir şey?
hocam mesele ben amd software sildikden sonra hiçbir oyunu açamadım hep 1-4 fps arasında gidip geldi tekrar yüklediğimde 150-200 fps ye çıkmaya başlıyordu youtubeye falan hiç girmedim dediğiniz gibi hdd veya ssd de bir problemde olabilir
@Proosmir bu arada sistem özellikleriniz nedir merak ettim

Ekran Alıntısı.webp

araştırırken bunu buldum

hocam mesele ben amd software sildikden sonra hiçbir oyunu açamadım hep 1-4 fps arasında gidip geldi tekrar yüklediğimde 150-200 fps ye çıkmaya başlıyordu youtubeye falan hiç girmedim dediğiniz gibi HDD veya SSD de bir problemde olabilir
@Proosmir bu arada sistem özellikleriniz nedir merak ettim
Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir. SSD hariç 2019'un kasım ayında aldım. SSD 1.5 yıllık.
MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 4400MHz(O.C) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart
MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
XPG 8GB Spectrix D41 RGB Kırmızı 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram (X2)
TOSHIBA OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa

Videodaki yöntemide denemiş olduğumu belirteyim.

Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir. SSD hariç 2019'un kasım ayında aldım. SSD 1.5 yıllık.
MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 4400MHz(O.C) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart
MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
XPG 8GB Spectrix D41 RGB Kırmızı 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM (X2)
TOSHIBA OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
böyle bir sistemde mavi ekran vermesi aşırı üzücü bir şey hocam
sorun ssd dinizden kaynaklı olabilir tavsiye etmiyorlar
Ekran Alıntısı.webp

CrystalDiskMark ve CrystalDiskİnfo sonuçlarını görsellerde görebilirsiniz. Burdan yola çıkarak problemin SSD olduğunu anlama şansımız var mıdır?

diskmark.webp
diskinfo.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,158
Üyeler
174,992
Son üye
veni3468
Geri