Neler Yeni

Bilgisayarim ekran kartimi algılamıyor

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet
Selamlar arkadaşlar
Bugün oyun oynarken fpsin düşük olduğunu farkederek bilgisayarı aç kapa yaptım. Sonrasında fps yine düşüktü ve kasanın kapağını açıp baktığımda her sey normal gözüküyordu. Bilgisayari tekrar açtım ve baktığımda ekran kartının fanlari donmedigini farkettim. Aygit yoneticisine baktığımda ilk basta ekran kartimin akrif olmadığını sonra aktif et dediğimde de problem olduğunu gösterdi. Bu problem aniden oldu neyden kaynaklanmış olabilir.
Dip not: bilgisayarı temmuzda aldim ve hic boyle bir sey olmamıştı
Bilgisayar parçalari
Ryzen 5 5500
B450m k2
Rx6600
Vento vg05f

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Selamlar arkadaşlar
Bugün oyun oynarken fpsin düşük olduğunu farkederek bilgisayarı aç kapa yaptım. Sonrasında fps yine düşüktü ve kasanın kapağını açıp baktığımda her sey normal gözüküyordu. Bilgisayari tekrar açtım ve baktığımda ekran kartının fanlari donmedigini farkettim. Aygit yoneticisine baktığımda ilk basta ekran kartimin akrif olmadığını sonra aktif et dediğimde de problem olduğunu gösterdi. Bu problem aniden oldu neyden kaynaklanmış olabilir.
Dip not: bilgisayarı temmuzda aldim ve hic boyle bir sey olmamıştı
Bilgisayar parçalari
Ryzen 5 5500
B450m k2
Rx6600
Vento vg05f
Kankam ekran kartını çıkartıp başka bir port var ise başka bir porta tak. Güç kablolarının takıldığından emin ol ve diğer porta takmadan önce fotoğraftaki kısmı silgi ile temizle. (hafifçe)

Ekler

• resim_2023-05-16_230215659.png
    resim_2023-05-16_230215659.png
    66.8 KB · Hit: 27

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kankam ekran kartını çıkartıp başka bir port var ise başka bir porta tak. Güç kablolarının takıldığından emin ol ve diğer porta takmadan önce fotoğraftaki kısmı silgi ile temizle. (hafifçe)
Tamamdır yarin net bir sekilde bakacağım sence yanmis olabilir mi bilgisayar kapağını açtığımda sicakti baya

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Tamamdır yarin net bir sekilde bakacağım sence yanmis olabilir mi bilgisayar kapağını açtığımda sicakti baya
Kankam bilgisayarlar hep sıcaktır, o konuda endişelenme. Yanmış olma ihtimali çok az, özellikle yeni aldıysan. Çok endişelenecek bir durum yoktur muhtamelen, rahat ol.

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kankam bilgisayarlar hep sıcaktır, o konuda endişelenme. Yanmış olma ihtimali çok az, özellikle yeni aldıysan. Çok endişelenecek bir durum yoktur muhtamelen, rahat ol.
hocam amdnin adrenalin editionu tekrar kurdum sonrasında oradan bir şey yapmış sayılmam aslında ama fan hızlarının hangi sıcaklıkta kaç olacağını ayarladım(alakası var mı bilmiyorum) sonrasında deneme için oyuna girdiğimde fpsin düzeldiğini ve fanların da döndüğünü gürdüm. ne kadar mantıklı bilmiyorum nasıl olduğu hakkında bir fikrim dahi yok. Aşağı şimdi yaptığım furmark sonuçlarını bırakıyorum.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    31.9 KB · Hit: 30

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam