Neler Yeni

Bilgisayarim hicbirsey yokken kapaniyor

redlinetr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Oğulcan
Yani zamanla duzelirmi veya nasıl duzelir bi bilgin varmi

Hocam benzer bir olay benim eski laptopta vardı. Dııııııııııııırrr yapıp donuyodu kapatıyordu kendini. SSD almıştım düzelmişti sorun.

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Bununla ilgili konu açmıştim ama yine aciyorum o zamanki konuda yardimci olmamislardi bilgisayarim hic birsey yokken donuyor ve hicbirsey yapamiyorsun sonra ekran gidiyor tekrar acilmasi için reset atilmasi gerekiyor occt üzerinden power ekran karti ram islemci testlerini yaptim sorun cikmadi ayni zamanda HDD saglik testi ve error scan testide yaptim bi sorun çikmadi sistemde ssd yok bu arada bugun 3 kere oldu bu sorun herhangi bir uygulama yuzunden olabilirmi (discord gibi) anlamadim yardimci olabilecek varsa lutfen yardim edin canimi çok sıkıyor bu durum sistemimde bu
Ryzen 5 2600
Msi rx 580 8gb gp oc
Msib450m-a pro max
Gskill 2x8 3200mhz
Seagate barracuda 2tb 7200rpm HDD
Corsair spec delta RGB 550w 80+
Stok halinde kullanıyorsan beni aşar raminde lpx değil zaten xmp ye acik

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Tuğberk Bulut
En son PC yi aldigimda baktim günceldi oda baya bi oluyor 6 7 ay falan
bence anakartının sitesine girip bi tekrar bios güncellemesi gelmiş mi bak bende bilgisayarı yeni almıştım kendi kendine görüntü ve klavye gidiyordu bios güncelledim sorun kalktı dostum

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Enes
Hocam benzer bir olay benim eski laptopta vardı. Dııııııııııııırrr yapıp donuyodu kapatıyordu kendini. SSD almıştım düzelmişti sorun.
Bendede başlarda dııır yapip gidiyodu ama son zamanlarda ses cikmiyor dirke bose yapamiyosun ve siyah ekran geliyo sonra reset falan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Stok halinde kullanıyorsan beni aşar raminde lpx değil zaten xmp ye acik
Stock halinde kullaniyorum

bence anakartının sitesine girip bi tekrar bios güncellemesi gelmiş mi bak bende bilgisayarı yeni almıştım kendi kendine görüntü ve klavye gidiyordu bios güncelledim sorun kalktı dostum
Tamam denerim teşekkür ederim

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Bendede başlarda dııır yapip gidiyodu ama son zamanlarda ses cikmiyor dirke bose yapamiyosun ve siyah ekran geliyo sonra reset falan

Bilemiyorum

redlinetr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Oğulcan

Hocam garantisi varsa gönder uğraşma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Tuğberk Bulut

rica ederim umarım sorunun çözülür.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Boşta ekrankarti 33 34 , işlemci ise 40 ile 45 arasinda (stock fan) kapanmadan onceki isi degerlerine bakamiyorum çunku birden kapaniyor bakamiyorum bile

Kirpilmis derken tam 3000de calismiyo 2900 flaan kapaninca mouse klavye hic birsey calismiyo sonra zaten hemem siyah ekran geliyor klavyemin isiklari kapaniyor mousemunkiler acik kaliyor
Kardeşim bu konuda biraz bilgim var o yüzden dediklerimi kulak arkası yapma değerlendir.
İlk olarak Kasayı sök ve içindeki bütün tozları saç kurutma makinesini soğuğa alıp kasanın içine tut. İşlemcinin macunu miladını doldurduysa yenile. Rami sök temizle geri tak. Ekran kartın temizle. Kasa içindeki kabloların bağlantısını kontrol et. Biosa girip biosu sıfırla varsayılana getir her şeyi. Ramlerin hızını 2933 mhz yani işlemcinin desteklediği hıza getir. Performance bias seçeneğini None ye getir. Bios ayarlarında power supply İdle Control var bunu auto dan çıkartıp typical current idle olarak değiştir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,741
Üyeler
161,744
Son üye
Atsbaskan
Top Bottom