Neler Yeni

Bilgisayarım neden bozuldu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Kerem Senju
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,Donanım,Siyaset,
Merhaba dostlar 2018 de 2004 model eski bilgisayar almıştık.Sonra ben hep korsan oyun indiriyordum bilgisayar hep çöküyordu.2021 de format attık.Yine korsan indirmeye devam ettim.
Sonra bilgisayar kendi kendini kapatmaya,oyun oynarken çökmeye , gta sanda bile kasmaya başladı.Oyun oynarken Burnuma kokular gelmeye başladı sonra bir de ne göreyim ekran kartım yanıyor!!
Ve o günden sonra hiçbir zaman bilgisayarım açılmadı...

Sizce bu olayların olmasında korsan oyunların bir etkisi var mı?
Acaba virüsler mi bilgisayarımı bu hale getirdi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Kerem Senju
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, virüslerde getirmiş olabilir ancak PSU yürüyen b***adır herhalde. Ondan da olabilir.
Aynen hocam virüslerden oldu herhalde çünkü arkadan hep cmd komut sistemi açılıyordu bir de +18 reklamlar çıkıyordu eski bilgisayar olduğu için sorun etmiyordum ama baya yanılmışım bu zombi bilgisayar olayını öğrendikten sonra...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir şey bedavaysa ürün sizsinizdir. Büyük olasılıkla indirdiğiniz şeylerden kaynaklı oldu.
Aynen reis ailem orjinal oyunlara sıcak bakmasa da artık korsana bulaşmayacağım valla .

Aynen hocam virüslerden oldu herhalde çünkü arkadan hep cmd komut sistemi açılıyordu bir de +18 reklamlar çıkıyordu eski bilgisayar olduğu için sorun etmiyordum ama baya yanılmışım bu zombi bilgisayar olayını öğrendikten sonra...

Aynen reis ailem orjinal oyunlara sıcak bakmasa da artık korsana bulaşmayacağım valla .
@sadovista hocam sende aynısını yaşadın mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Kerem Senju
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynısı derken? korsanda başıma bu tarz şeyler geldi fakat pc açılmayacak kadar hiçbir zaman olmadı.
Yani performans düşüklüğü yaşandın mı reis pcyi ilk aldığımda call of duty modern warfare 4 ü açıyordu son zamanlarda call of duty 2 yi açamaz oldu

Aynısı derken? korsanda başıma bu tarz şeyler geldi fakat pc açılmayacak kadar hiçbir zaman olmadı.
Birde 5000 liralık sistem alacağım yakında korsan indirsem zarar gelir mi diye çok korkuyorum hocam

En İyi Cevap
1
Yani performans düşüklüğü yaşandın mı reis pcyi ilk aldığımda call of duty modern warfare 4 ü açıyordu son zamanlarda call of duty 2 yi açamaz oldu
Performans düşüklüğü yaşamıştım evet korsan programlarda oyunun yanında birsürü zararlı yazılımı da bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz.(genellikle)

Birde 5000 liralık sistem alacağım yakında korsan indirsem zarar gelir mi diye çok korkuyorum hocam
Hocam riske atmayın derim 5000 liralık bilgisayar alıyoruz o programı yapanlara da bir destek olalım
Ama illa kullanırım derseniz performans düşüklüğü yaşayınca format atın eğer donanıma bulaşmış bir virüs değilse temizlenir zaten.

Mustifa

80+ Bronze
Korsan kötüdür benimde eski bir bilgisayarımı maffetti korsan oyunlar

Murosama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ravan AFANDIYEV
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Kitap
Steam
Murosama
Merhaba dostlar 2018 de 2004 model eski bilgisayar almıştık.Sonra ben hep korsan oyun indiriyordum bilgisayar hep çöküyordu.2021 de format attık.Yine korsan indirmeye devam ettim.
Sonra bilgisayar kendi kendini kapatmaya,oyun oynarken çökmeye , gta sanda bile kasmaya başladı.Oyun oynarken Burnuma kokular gelmeye başladı sonra bir de ne göreyim ekran kartım yanıyor!!
Ve o günden sonra hiçbir zaman bilgisayarım açılmadı...

Sizce bu olayların olmasında korsan oyunların bir etkisi var mı?
Acaba virüsler mi bilgisayarımı bu hale getirdi?
Evet sebep virüs. Bazı korsan oyunların içerisinde bilgisayarın ekran kartını gereksiz çalıştıran dosyalar oluyor. Ve bunları silmenin tek yolu bilgisayara reset atmak. Hatta bazı crack oyunlardakı dosyalar bilgisayarı mining için kullanıyor. Zaten o yüzden crack oyun indirirken antivirüsün söndürülmesi gerekli. Eğer biz faydalanıyorsak, elbet adamlar da faydalanıcakdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Kerem Senju
İlgilendiği Kategoriler
Performans düşüklüğü yaşamıştım evet korsan programlarda oyunun yanında birsürü zararlı yazılımı da bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz.(genellikle)

Hocam riske atmayın derim 5000 liralık bilgisayar alıyoruz o programı yapanlara da bir destek olalım
Ama illa kullanırım derseniz performans düşüklüğü yaşayınca format atın eğer donanıma bulaşmış bir virüs değilse temizlenir zaten.
Aynen öyle reis korsana mümkün oldukça bulaşmayacağız artık

Evet sebep virüs. Bazı korsan oyunların içerisinde bilgisayarın ekran kartını gereksiz çalıştıran dosyalar oluyor. Ve bunları silmenin tek yolu bilgisayara reset atmak. Hatta bazı crack oyunlardakı dosyalar bilgisayarı mining için kullanıyor. Zaten o yüzden crack oyun indirirken antivirüsün söndürülmesi gerekli. Eğer biz faydalanıyorsak, elbet adamlar da faydalanıcakdır.
Hocam peki sence çok eski bir pc olsa bile mining yapıyolar mı bilgisayarımda

2021 - 2004 = 17
17 yıllık bir bilgisayar. Eceli geniş demek ki.
Aynen babamı her oyunu oynatır diye kazıklamışlar 2018 de 2500 liraya almış 😑

Son düzenleme:

Murosama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ravan AFANDIYEV
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Kitap
Steam
Murosama
Aynen öyle reis korsana mümkün oldukça bulaşmayacağız artık

Hocam peki sence çok eski bir pc olsa bile mining yapıyolar mı bilgisayarımda

Aynen babamı her oyunu oynatır diye kazıklamışlar 2018 de 2500 liraya almış 🤣
Evet bilgisayardan asılı olmayarak en kötüsü bile olsa, az olsa bile yararlanmaya çalışırlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Kerem Senju
İlgilendiği Kategoriler
Evet bilgisayardan asılı olmayarak en kötüsü bile olsa, az olsa bile yararlanmaya çalışırlar.
Aman hocam o zaman korsana hayatta yaklaşmam.
O zaman rx 570 li bilgisayara neler yaparlar kim bilir 😨

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,650
Üyeler
164,886
Son üye
krsdzn
Top Bottom