Neler Yeni

Bilgisayarım Oyun Sırasında Donuyor

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
Merhaba arkadaşlar 1 haftalık bi kasaya sahibim bugün ram ile sıvı soğutucu taktım bilgisayarıma ama sonrasında oyun oynadığım zaman oyun içinde otomatik kitleniyor bi süre sonra bazen oyundan atıyor nedeni ne olabilir ram ile ilgili mi yoksa sıvı soğutucu buna etki eder mi? yorumlarınızı düşüncelerinizi öğrenebilir miyim teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Yuzarsef
Büyük ihtimalle sistemin yetmiyor (yazmadığın için içime doğdu). Ya da ram'ler statik yapıyor olabilr.

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle sistemin yetmiyor (yazmadığın için içime doğdu). Ya da ram'ler statik yapıyor olabilr.
Bilgisayar özelliklerim şu şekilde nvidia 4070 ekran kartı işlemcim ryzen 7 9700 X bugüne kadar hiç bir problem yoktu donma kasma vs bugün ekstra ram taktım ledli diğer ramım ledsiz 16 gb 32 yaptım yani ekstra sıvı soğutucu taktım ve donma sorunu ile karşılaştım çözüm ne peki ne yapmam gerekiyor.

bugra7768

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
bugra
Bilgisayar özelliklerim şu şekilde nvidia 4070 ekran kartı işlemcim ryzen 7 9700 X bugüne kadar hiç bir problem yoktu donma kasma vs bugün ekstra ram taktım ledli diğer ramım ledsiz 16 gb 32 yaptım yani ekstra sıvı soğutucu taktım ve donma sorunu ile karşılaştım çözüm ne peki ne yapmam gerekiyor.
büyük ihtimalle sıvı soğutucuyu tam oturtamadın işlemci ısıdan fps drop yapıyor

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
Oyundayken direk kitleniyor anlık drop olabilir evet vidakalrını sıkmam mı gerekiyor komple söküp tekrar taksam mı daha iyi olur detay verebilirseniz sırasıyla denemiş olurum.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,493
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Oyundayken direk kitleniyor anlık drop olabilir evet vidakalrını sıkmam mı gerekiyor komple söküp tekrar taksam mı daha iyi olur detay verebilirseniz sırasıyla denemiş olurum.
Sıvı soğutucu takarken macun yenilediniz mi?

bugra7768

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
bugra
vidaları iyice sıkman gerekiyordu

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
Sıvı soğutucu takarken macun yenilediniz mi?
Evet orta kısmına çok olmayacak şekilde macun sürdüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıktığımı düşünüyorum şuan üzerinde vidasını sıksam çözüm olur mu

İşlemci : Ryzen 7 9700 X
Ekran kartı : Nvidia Gforce RTX 4070 12 GB
Ram : 32 GB ( 16 GB ram sonradan takıldı )
512 GB SSD
Sıvı soğutucu ve takviye RAM işleminden sonra bu sorun olmaya başladı oyuna giriyorum oyundan atıyor yada oyun içinde pc kitleniyor res atmak zorunda kalıyorum tekrar açabilmek için

bugra7768

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
bugra
bende tam bilmiyorum sıvı soğutucu nasıl takılıyor, kule tipi soğutucu kullanıyorum ben komple sök istersen, ilk olarak termal macunu temizle sonra yeniden sür ,sonra her tarafı azar azar eşit şekilde sık vidaları bi tarafı boşa düşmesin en son en sıkı haline getir tutunca anakartı kaldırabilecek hale gelsin.
ekleme: baktım sıvı soğutma montajına hava soğutmadan kolaymış, macunu sürdükten sonra iyice yedir üstüne tam oturacak şekilde oturt vidaları dediğim şekilde sık sonuna kadar

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
bende tam bilmiyorum sıvı soğutucu nasıl takılıyor, kule tipi soğutucu kullanıyorum ben komple sök istersen, ilk olarak termal macunu temizle sonra yeniden sür ,sonra her tarafı azar azar eşit şekilde sık vidaları bi tarafı boşa düşmesin en son en sıkı haline getir tutunca anakartı kaldırabilecek hale gelsin.
Ram ile ilgili sorun olabilir mi ramin bu tarz bi sorun çıkarma olasılığı nedir yani bugün ki soğutucu ve ram işleminden sonra bu durum ile karşılaştım öncesinde çok üst düzey şekilde çalışıyordu bilgisayarım ama dediğiniz gibi denicem sıvı soğutucuyu şuan çalışıyor önümde çıkarmadan direk vidaları sıksam aynı işem olmuş olmuyor mu ?

bugra7768

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
bugra
Ram ile ilgili sorun olabilir mi ramin bu tarz bi sorun çıkarma olasılığı nedir yani bugün ki soğutucu ve ram işleminden sonra bu durum ile karşılaştım öncesinde çok üst düzey şekilde çalışıyordu bilgisayarım ama dediğiniz gibi denicem sıvı soğutucuyu şuan çalışıyor önümde çıkarmadan direk vidaları sıksam aynı işem olmuş olmuyor mu ?
ilk önce sorunu tespit edelim en iyisi

msi afterburner yükle bilgisayarına oyunda sıcaklık değerlerine bak bi

okan6161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
okan
ilk önce sorunu tespit edelim en iyisi

msi afterburner yükle bilgisayarına oyunda sıcaklık değerlerine bak bi

Sıcaklık değerlerine oyunu arka plana alıp bakmıştım normal gösteriyor hatta sıcak bile değildi birde kitlenme olayında ilk bi ince bi ses geliyordu sonrasında kitlenme donma gibi sorun oluyordu

bugra7768

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
bugra
sen komple msi afterburnerde herşeyin izlemesini aç ss at orda çıkar nerde sorun olduğu

Top Bottom