Neler Yeni

Bilgisayarım oyunlarda kendini kapatmaya başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Görkem Ayaz
Herkese iyi forumlar öncelikle. Son 2 haftadır yaşadığım bir problem olan oyunlarda pc kapanma sorunu yaşıyorum.

Geçen hafta bilgisayarı tamamen temizlettim termal macunlarını yeniledim.
Furmark ve cinebench testlerine soktuğumda herhangi bir kapanma olmadı sonuna kadar bekledim. ( hem multicore hem singlecore )
Oyunlarda ise şöyle bir sıkıntı oluyor.
Örneğin FIFA 23 oynarken 25 dakikada kapanıyorsa, CSGO oynarken 1 saatte kapanıyor. Lol vs oynarken hiç kapanmıyor sorun nerede çözemedim bir türlü umarım birileri yardımcı olur.
Bilgisayar kapandığında ise kulaklığın ışığı yanmaya devam ediyor biriken elektrikten dolayı mı bilmiyorum ama onu da belirtmek istedim.

Sistem:
Ekran Kartı Sapphire RX570
Ram TForce Vulcan Z 8 GB 3000 Mhz
İşlemci Ryzen 5 2600
Anakart: B450 GAMING PLUS

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Merhaba,

Hocam kasa içini temizlemeye dikkat etmeniz lazım işlemci de çok az sürülmüş termal macun veya kuruyan termal macun varsa, İşlemciyi ısıtır bilgisayarın kapanmasına yol açabilir.

Şahin123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Şahin Meyveci
Büyük ihtimalle işlemci fanını tam takmamışsın ona bir bak derim. Benimde başıma bire geldi. Belki sanada aynısı olmuştur

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Görkem Ayaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,

Hocam kasa içini temizlemeye dikkat etmeniz lazım işlemci de çok az sürülmüş termal macun veya kuruyan termal macun varsa, İşlemciyi ısıtır bilgisayarın kapanmasına yol açabilir.
Hocam zaten bu kapanmalar başladıktan sonra termal macunu yeniledim yenilemeden önce de işlemci üzerindeki eski macunu tamamen temizledim. Isıdan dolayı kapansa cinebench testinde kapanırdı diye düşünüyorum. Çünkü cinebenchte 80 dereceleri gören işlemci oyunlarda maksimum 74 75 leri görüyor.

Büyük ihtimalle işlemci fanını tam takmamışsın ona bir bak derim. Benimde başıma bire geldi. Belki sanada aynısı olmuştur
Hocam bilgisayarı hiç ellemeden önce kapanmaya başlamıştı zaten termal macun yeniledikten sonra sorun devam etti yani işlemci fanını düzgün taktım ama takmasam bile sorun daha öncesinde vardı

S C O

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Savaş Kurtuluş
Discord
G-TheArk#3024
Hocam zaten bu kapanmalar başladıktan sonra termal macunu yeniledim yenilemeden önce de işlemci üzerindeki eski macunu tamamen temizledim. Isıdan dolayı kapansa cinebench testinde kapanırdı diye düşünüyorum. Çünkü cinebenchte 80 dereceleri gören işlemci oyunlarda maksimum 74 75 leri görüyor.

Hocam bilgisayarı hiç ellemeden önce kapanmaya başlamıştı zaten termal macun yeniledikten sonra sorun devam etti yani işlemci fanını düzgün taktım ama takmasam bile sorun daha öncesinde vardı
Yapılan testler de çok fazla bilgisayarı yormuyor hocam ama oyun oynarken CPU Ve GPU çok yoruyor ısınıp kapana biliyor, Bilgisayar o yüzden demiştim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Görkem Ayaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapılan testler de çok fazla bilgisayarı yormuyor hocam ama oyun oynarken CPU Ve GPU çok yoruyor ısınıp kapana biliyor, Bilgisayar o yüzden demiştim.
Anladım hocam, fakat dediğim gibi eski macunu temizledim yenisini güzelce sürdüm sorunun ya RAM ya da PSU'da olduğunu düşünüyorum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,599
İsim
Emre
Discord
necromancerr
minidump dosyası atın @Emmree hocam baksın ben anlamıyorumda

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
Mavi ekran almıyorum hocam direk elektrik gitmiş gibi kapanıyor o yüzden minidump dosyası boş
Sorunun ekran kartı sürücüsünden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar böyle bir sorun olmadı mı hiç?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
Yok hocam, Şubat başından beri böyle bir sorun var, sistemi 3-4 yıldır kullanıyorum
BIOS güncellemesi falan yaptın mı hiç?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kapanma derken sistem direk kendini kapatıyor dimi? Sadece ekran gitmiyor yani?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Görkem Ayaz
BIOS güncellemesi falan yaptın mı hiç?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kapanma derken sistem direk kendini kapatıyor dimi? Sadece ekran gitmiyor yani?
Bios güncellemesi yapmadım bios güncellemeden anlamıyorum, evet direk bilgisayar komple kapanıyor sadece ekran değil.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri