Neler Yeni

Bilgisayarım ramin tamamını kullanıyor mu?

orhankoz

80+
Arkadaşlar elimde sadece youtubeda takılmak ve ufak tefek ofis işlerini halletmek için eski bir laptop var. Özelliklerini ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum.

Bilgisayardan fazla anlayan birisi değilim ancak bilgisayarım aşırı derecede yavaş ve kasıyor. Bilgisayarımın eski olduğunun farkındayım ancak ortada farklı bir kasma/donma durumu var.

Oyun vs. ya da ağır hiçbir program yüklü değil. Bilgisayarımda 12 GB ram var acaba pc bu ramin hepsini kullanıyor mu bunu nerden anlarız ya da hepsini kullanmıyorsa bunu nasıl ayarlarız? Ekran görüntüsünde 2992 mb kullanıldı 9362 kullanılabilir diyor mesela bu ne anlama geliyor?

Ekran Alıntısı.PNG

Aykut D.

80+ Gold
Aşırı yavaş ise cihazda Harddisk vardır 240gb ssd ilaç gibi gelecektir .

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Talha
Arkadaşlar elimde sadece youtubeda takılmak ve ufak tefek ofis işlerini halletmek için eski bir laptop var. Özelliklerini ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum.

Bilgisayardan fazla anlayan birisi değilim ancak bilgisayarım aşırı derecede yavaş ve kasıyor. Bilgisayarımın eski olduğunun farkındayım ancak ortada farklı bir kasma/donma durumu var.

Oyun vs. ya da ağır hiçbir program yüklü değil. Bilgisayarımda 12 GB ram var acaba pc bu ramin hepsini kullanıyor mu bunu nerden anlarız ya da hepsini kullanmıyorsa bunu nasıl ayarlarız? Ekran görüntüsünde 2992 mb kullanıldı 9362 kullanılabilir diyor mesela bu ne anlama geliyor?

Alıntıyı görüntüle
bunu görev yöneticisinden anlarsın orada yazan sistemde 12 GB belleğin takılı olduğu disk kısmı ise sanırsam kullanılan ram miktarı

orhankoz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aşırı yavaş ise cihazda Harddisk vardır 240gb ssd ilaç gibi gelecektir .
Mantıklı ve güzel bir açıdan bakmışsınız hocam ancak 240 gb ssd mevcut ve windows ssd'de kurulu. Format 1 ay önce atıldı ve driverlar güncel. Youtube'da video izlerken kasıyor. Deneme amaçlı counter strike 1.6 yükledim ve bu basit oyunda bile kasıyor. Sorun ram kaynaklı mı acaba diye düşündüm. Ekran görüntüsünde de kullanılabilir ram oranını fazla görünce acaba sistem ramin hepsini kullanmıyor sorun ondan mı kaynaklı diye düşündüm. Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum yine de.

Aykut D.

80+ Gold
Tekrardan 0 dan format atın ardından ekran kartının driveri kurun . Cozulmemesine imkan tanımıyorum.

Top Bottom