Neler Yeni

Çözüldü✓ bilgisayarim taşinabilir disk ile boot etmeye çalişiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
Taşınabilir diskim ile bilgisayarımı başlattığımda, bilgisayarı taşınabilir diskten boot etmeye çalışmakta, taşınabilir diskte windows yüklüydü fakat ben tüm verileri sıfırlayıp taşinabilir disk olarak kullanmaya başladım, BIOS'da taşınabilir diski ikinci sıraya almaktayım fakat yeniden başlattığımda bu tekrarlanıyor, bilgisayarı taşınabilir diski çıkarıp başlatıyorum, yardımcı olur musunuz?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Taşınabilir diskim ile bilgisayarımı başlattığımda, bilgisayarı taşınabilir diskten boot etmeye çalışmakta, taşınabilir diskte windows yüklüydü fakat ben tüm verileri sıfırlayıp taşinabilir disk olarak kullanmaya başladım, BIOS'da taşınabilir diski ikinci sıraya almaktayım fakat yeniden başlattığımda bu tekrarlanıyor, bilgisayarı taşınabilir diski çıkarıp başlatıyorum, yardımcı olur musunuz?
BIOS'da 1.sıradaki disk ne?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Boot menüye gir PC açılırken. F2, F4, F6 yada F8 tuşları oluyor genelde. Oradan istediğin diski seçtiğinde direkt oradan başlatmaya başlayacak.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
BIOS'una göre Boot Priority (Öncelik sıralamasını) değiştirmen gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boot menüye gir PC açılırken. F2, F4, F6 yada F8 tuşları oluyor genelde. Oradan istediğin diski seçtiğinde direkt oradan başlatmaya başlayacak.
İstediğim diski birinci siraya aliyorum fakat kaydedip çiktiğimda yeniden taşinabilir diski birinci siraya aliyor, okumuyor musunuz hocam yazdiğim metni?
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS'una göre Boot Priority (Öncelik sıralamasını) değiştirmen gerekiyor.
Bir dakika hocam, deneyeceğim.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
İstediğim diski birinci siraya aliyorum fakat kaydedip çiktiğimda yeniden taşinabilir diski birinci siraya aliyor, okumuyor musunuz hocam yazdiğim metni?
Öncelikle benim dediğimi anlamadığınız için boşu boşuna bana çıkışmışsınız. Yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ben size BIOS'a girin demedim. Boot Menü'ye girin dedim. Boot menü ve bios farklıdır.

Bir dahaki sefere üslubunuza dikkat edin. Bilmiyorsanız şayet sorun anlatalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle benim dediğimi anlamadığınız için boşu boşuna bana çıkışmışsınız. Yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ben size BIOS'a girin demedim. Boot Menü'ye girin dedim. Boot menü ve bios farklıdır.

Bir dahaki sefere üslubunuza dikkat edin. Bilmiyorsanız şayet sorun anlatalım.
Hocam denediğimde olmuyor, garip bir şey taşınabilir disk kendisini öncelikli birinci sıraya alıyor, özür dilerim hocam forumda yeniyim üslubume dikkat edeceğim.

Hocam denediğimde olmuyor, garip bir şey taşınabilir disk kendisini öncelikli birinci sıraya alıyor, özür dilerim hocam forumda yeniyim üslubume dikkat edeceğim.
BIOS'da boot seçenekleride işletim sisteminin kurulu olduğu depolamayi birinci siraya aliyorum fakat kaydettiğimde yeniden başlattığımda windows işletim sistemi otomatik onarıma giriyor bu taşinabilir disk takili olduğunda oluyor.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Forumda yeni olmanız böyle bir durumu maalesef ekarte etmiyor. Bilginiz olsun. Bu insanlıktır. Forum kuralı değil. Neyse, konumuza dönecek olursak; blgisayar açılırken F2, F4, F6 yada F8 tuşlarına sürekli basın. Boot menü karşınıza çıkması gerekiyor. Genelde bu tuşlar oluyor. Eğer olmazsa internetten bilgisayar modelinizi aratarak boot menü tuşunu öğrenebilir yada açılış ekranında yazan Boot Menü tuşu ile giriş yapabilirsiniz (Bazı modellerde yazmıyor).

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bilgisayarimda kullandiğim SSD'im.
SSD'den Windows'u açın daha sonra taşınabilir diski de bilgisayara takın.

Ardından başlangıç düğmesine sağ tıklayın ve Disk Yönetimi seçeneğine tıklayın. Açılan ekranın resmini atar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
SSD'den Windows'u açın daha sonra taşınabilir diski de bilgisayara takın.

Ardından başlangıç düğmesine sağ tıklayın ve Disk Yönetimi seçeneğine tıklayın. Açılan ekranın resmini atar mısın?
1629983026442.png

Forumda yeni olmanız böyle bir durumu maalesef ekarte etmiyor. Bilginiz olsun. Bu insanlıktır. Forum kuralı değil. Neyse, konumuza dönecek olursak; blgisayar açılırken F2, F4, F6 yada F8 tuşlarına sürekli basın. Boot menü karşınıza çıkması gerekiyor. Genelde bu tuşlar oluyor. Eğer olmazsa internetten bilgisayar modelinizi aratarak boot menü tuşunu öğrenebilir yada açılış ekranında yazan Boot Menü tuşu ile giriş yapabilirsiniz (Bazı modellerde yazmıyor).
Hocam lütfen kusuruma bakmayin "forumda yeniyim" diye elbette bir mazeret olamaz, insanlıkla ilgili evet biliyorum tekrardan özür dilerim, konuya gelirsek anakart'ımın boot tuşu F12 ben boot menüsüne girdiğimde hiçbir şey göremedim disklerim gözükmüyordu hocam yanlış algılamayın yanlış algılamış olabilir misiniz? Benim sorunum taşınabilir diskim ile bilgisayarı başlattığımda bilgisayarım otomatik onarıma giriyor bu sorunun boot etme seçeneklerinden kaynaklı olduğunu buldum taşınabilir diskim kendisini birinci sıraya koyuyor boot etme seçeneklerinde taşınabilir diski ikinci sıraya alsanız da kaydedip çektiğimde tekrardan birinci sıraya alıyor ve döngü tekrar ediyor otomatik onarıma giriyor, lütfen yanlış anlamayin dediklerimi.

Son düzenleme:

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Alıntıyı görüntüle

Hocam lütfen kusuruma bakmayin "forumda yeniyim" diye elbette bir mazeret olamaz, insanlıkla ilgili evet biliyorum tekrardan özür dilerim, konuya gelirsek anakart'ımın boot tuşu F12 ben boot menüsüne girdiğimde hiçbir şey göremedim disklerim gözükmüyordu hocam yanlış algılamayın yanlış algılamış olabilir misiniz? Benim sorunum taşınabilir diskim ile bilgisayarı başlattığımda bilgisayarım otomatik onarıma giriyor bu sorunun boot etme seçeneklerinden kaynaklı olduğunu buldum taşınabilir diskim kendisini birinci sıraya koyuyor boot etme seçeneklerinde taşınabilir diski ikinci sıraya alsanız da kaydedip çektiğimde tekrardan birinci sıraya alıyor ve döngü tekrar ediyor otomatik onarıma giriyor, lütfen yanlış anlamayin dediklerimi.
Boot menüde karşınıza tanımlı diskler çıkması gerekiyor oradan boot edilecek diski seçmeniz gerkeiyor. Boot menü dediğiniz yerin fotosunu ata rmısınız? Doğru yere mi giriyorsunuz bi bakalım. Örnek bi fotoda bulup ben paylaşıcam biradan.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Alıntıyı görüntüle

Taşınabilir diskin içindeki Windows'u silmediniz herhalde o zaman basit bir çözüm söyleyim.

İşaret attığım bölümlere sırasıyla sağ tıklayın bölümü sil deyin. Bu sayede bilgisayar da bir daha boot edemez taşınabilir diski.

1629983808639.png

Sil seçeneği çıkmıyorsa diskpart ile sileceksiniz.

Son düzenleme:
Top Bottom