Neler Yeni

Çözüldü✓ bilgisayarim taşinabilir disk ile boot etmeye çalişiyor

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Boot menü aktif değilse aşağıdaki talimatları uygulayın.

Bazı anakartlarda Boot menüsü varsayılan olarak kapalı gelmektedir bu durumda

Bios > Main

F12 Boot Menü > Enabled (Etkin)

SATA Mode > AHCI Mode

1629983987397.png

Boot menü şöyle bi ekran çıkartır karşınıza.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
Taşınabilir diskin içindeki Windows'u silmediniz herhalde o zaman basit bir çözüm söyleyim.

İşaret attığım bölümlere sırasıyla sağ tıklayın bölümü sil deyin. Bu sayede bilgisayar da bir daha boot edemez taşınabilir diski.

Alıntıyı görüntüle
maalesef silemiyorum sağ tikladiğimda karşıma çikan seçenek "yardım" seçeneği.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berat Selim PEKŞEN
Boot menü aktif değilse aşağıdaki talimatları uygulayın.

Bazı anakartlarda Boot menüsü varsayılan olarak kapalı gelmektedir bu durumda

Bios > Main

F12 Boot Menü > Enabled (Etkin)

SATA Mode > AHCI Mode

Alıntıyı görüntüle

Boot menü şöyle bi ekran çıkartır karşınıza.
hocam F12'e basarak bu menüye erişebiliyorum fakat orada disklerim gözükmüyor çikan tek seçenek "set setup" seçeneği, BIOS'daki boot menüsünde disklerim gözüküyor size anlattım taşinabilir disk boot seçeneklerinde kendisini birinci siraya koyuyordu ki @Emirhandkee hocam çok yardimci oldu teşekkür ederim sorunum çözüldü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu videodaki gibi yapacaksınız o zaman. Dikkatlice dinleyin.

hocam teşekkür ederim oldu fakat bir sorunum var ayrılmamiş 1gb alan oluştu bunu nasil dahil ediceğim?
1629985128984.png

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
hocam F12'e basarak bu menüye erişebiliyorum fakat orada disklerim gözükmüyor çikan tek seçenek "set setup" seçeneği, BIOS'daki boot menüsünde disklerim gözüküyor size anlattım taşinabilir disk boot seçeneklerinde kendisini birinci siraya koyuyordu ki @Emirhandkee hocam çok yardimci oldu teşekkür ederim sorunum çözüldü.

hocam teşekkür ederim oldu fakat bir sorunum var ayrılmamiş 1gb alan oluştu bunu nasil dahil ediceğim?Alıntıyı görüntüle
E bölümüne sağ tıklayın birimi genişlet deyin. Sonra ileri ileri yapın. Sağdaki veya soldaki bölümlerden birisi gidecek. Sonra yine yapacaksın. Eğer ne kadar genişletmek istiyorsun kısmında 1 GB yazıyorsa onu sağdaki veya soldaki bölümün alanı girin.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Taşınabilir diskin içindeki Windows'u silmediniz herhalde o zaman basit bir çözüm söyleyim.

İşaret attığım bölümlere sırasıyla sağ tıklayın bölümü sil deyin. Bu sayede bilgisayar da bir daha boot edemez taşınabilir diski.

Alıntıyı görüntüle

Sil seçeneği çıkmıyorsa diskpart ile sileceksiniz.

ESP'yi silmesine gerek yok hocam, sadece 450 ve 500 MB'lık kısımları silse yeter.

hocam teşekkür ederim oldu fakat bir sorunum var ayrılmamiş 1gb alan oluştu bunu nasil dahil ediceğim?Alıntıyı görüntüle
Mavi olan bölüme sağ tık, bölümü genişlet deyip yapacaksınız onu.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Top Bottom