Neler Yeni

Yardım Bilgisayarıma bir şey Olmuşmudur

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Anakartımın desteklemediği ai suite 3 sürümüyle , overclock programıyla overclock yapmak istedim sonra program fazla voltaj verdi ve bilgisayar kendini korumaya almaya kapanmaya çalışırken yanık kokusu geldi ve fişi hemen çektim bios sıfırladım tekrar taktığımda bilgisayar çalışıyor bir şey olmuşmudur çok korktum :( . Yanık kokusu tam geldiği anda bilgisayar yeniden başlamaya çalışdı kendini korumaya alıyordu ben o anda fişi çektim acaba bir bileşen zarar görmüşmüdür ? Benim anakartımdaki cpu 12v girişi 4 pin boşta olan pinlerin yanmış olma ihtimali varmıdır ?

Son düzenleme:

egebaranakk0

80+ Silver
Otomatik overclock programıyla overclock yapmak istedim sonra program fazla voltaj verdi ve bilgisayar kendini korumaya almaya kapanmaya çalışırken yanık kokusu geldi ve fişi hemen çektim bios sıfırladım tekrar taktığımda bilgisayar çalışıyor bir şey olmuşmudur çok korktum :(
Korumaya alinca tüm ayarlari sifirliyor reset atiyor pc ye yanik kokusu psikolojiktir bisey olmaz raaad

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Korumaya alinca tüm ayarlari sifirliyor reset atiyor pc ye yanik kokusu psikolojiktir bisey olmaz raaad
Yok psikolojik değil %100 işlemciden yanık kokusu aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yada işlemcinin yanındaki birşeyden burnumu fana yaklaştırdığımda yanık kokusu geliyordu

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
564
İsim
Tümay
Yok psikolojik değil %100 işlemciden yanık kokusu aldım

Yada işlemcinin yanındaki birşeyden burnumu fana yaklaştırdığımda yanık kokusu geliyordu
Bilgisayar kokusunu yanık kokusu sanmış olabilirsin. Yanan bir parçanın çalışacağını düşünmüyorum.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Bilgisayar kokusunu yanık kokusu sanmış olabilirsin. Yanan bir parçanın çalışacağını düşünmüyorum.
Yok koku aldım ya nasıl anlayabilirim bir parçanın yandığını

Termal macun ısınmış koku yapmış olabilirmi diyeceğim ama

Bilgisayar kendini resetledi ve koku geldi bende hemen fişi çektim ama parça bozulmuşmudur onu anlayamadım

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
564
İsim
Tümay

Sistem parçalarını kontrol edin, ramler, ekran kartı ve işlemci. Eğer bir sorun yoksa hiç bir şey olmamıştır. Çok ısındıysa yanık kokusu vermiş olabilir ama parçalar bilgisayar tarafından görünüyor ve sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yoktur.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel

Bilgisayar kendini resetledi ve koku geldi bende hemen fişi çektim ama parça bozulmuşmudur onu anlayamadım
Yani siyah ekrana aldı kendini korumaya almaya calısırken ben bilgisayarı kapattım ve yanık kokusu fazlaydı sonra azaldı ben burnumu işlemci fanına yaklaştırdıgımda koku fazlalaşmıştı

crawles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Can Yurtaçan
ısınan elektronik aksam yanık benzeri koku yapar. tek bir devre bile yanmış olsa o bilgisayar açılmaz rahat ol

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Sistem parçalarını kontrol edin, ramler, ekran kartı ve işlemci. Eğer bir sorun yoksa hiç bir şey olmamıştır. Çok ısındıysa yanık kokusu vermiş olabilir ama parçalar bilgisayar tarafından görünüyor ve sorunsuz çalışıyorsa sıkıntı yoktur.
Çok korktum ya

ısınan elektronik aksam yanık benzeri koku yapar. tek bir devre bile yanmış olsa o bilgisayar açılmaz rahat ol
Çok korktum ya birdaha bişey olur falan diye cok korkuyorum suan acılıyor ama

Canon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Can
Bilgisayar açılıyorsa herhangi bir sıkıntı yok demektir. İşlemcin az güneşleneyim demişte olabilir.

crawles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Can Yurtaçan
Çok korktum ya

Çok korktum ya birdaha bişey olur falan diye cok korkuyorum suan acılıyor ama
yok ya açıldıysa iyi yırtmışsın ama ben olsam bir daha denemezdim Allahın uyarısı olarak düşün :ROFLMAO:

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Çalışıyor bilgisayar orda direk fisi çekmesem girebilirdi ama

Son düzenleme:
Otomatik OC programı mı? İlk defa duyuyorum. Genelde Overclock ya elle manuel voltaj ve çarpan girilerek yapılır, ya da BIOS üzerinden Anakartın Otomatik Overclock seçeneği ile yapılır.

Herhangi bir yerden 3.parti yazılım indirip, bu işlemi yaptırmak doğru değil. Mazallah fazla voltajdan Anakart ve tüm sistem zarar görebilir. Bunlar olası bu tarz bir senaryoda, ondan dolayı bu tip Hız aşırtma işlerine fazla eğiliminiz yoksa tavsiye etmem.

Top Bottom