Neler Yeni

Yardım Bilgisayarıma bir şey Olmuşmudur

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Otomatik OC programı mı? İlk defa duyuyorum. Genelde Overclock ya elle manuel voltaj ve çarpan girilerek yapılır, ya da BIOS üzerinden Anakartın Otomatik Overclock seçeneği ile yapılır.

Herhangi bir yerden 3.parti yazılım indirip, bu işlemi yaptırmak doğru değil. Mazallah fazla voltajdan Anakart ve tüm sistem zarar görebilir. Bunlar olası bu tarz bir senaryoda, ondan dolayı bu tip Hız aşırtma işlerine fazla eğiliminiz yoksa tavsiye etmem.
Pişman oldum zaten beni rahatlatmak için discord gelebiliyorsanız gelin konuşalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pişman oldum zaten beni rahatlatmak için discord gelebiliyorsanız gelin konuşalım
Yani soru sorma bakımından

Otomatik OC programı mı? İlk defa duyuyorum. Genelde Overclock ya elle manuel voltaj ve çarpan girilerek yapılır, ya da BIOS üzerinden Anakartın Otomatik Overclock seçeneği ile yapılır.

Herhangi bir yerden 3.parti yazılım indirip, bu işlemi yaptırmak doğru değil. Mazallah fazla voltajdan Anakart ve tüm sistem zarar görebilir. Bunlar olası bu tarz bir senaryoda, ondan dolayı bu tip Hız aşırtma işlerine fazla eğiliminiz yoksa tavsiye etmem.
Anakartımın desteklemediği ai suite 3 sürümü

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Anakartımın desteklemediği ai suite 3 sürümüyle , overclock programıyla overclock yapmak istedim sonra program fazla voltaj verdi ve bilgisayar kendini korumaya almaya kapanmaya çalışırken yanık kokusu geldi ve fişi hemen çektim bios sıfırladım tekrar taktığımda bilgisayar çalışıyor bir şey olmuşmudur çok korktum :(
yanık kokusu gelse gelse psu kablolarından gelir onları kontrol et sorun yoksa oyun oynamaya devam et.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
yanık kokusu gelse gelse psu kablolarından gelir onları kontrol et sorun yoksa oyun oynamaya devam et.
Gözükmüyorki görünürde yanık bir şey yok işlemci fanına burnumu yaklaştırdığımda yanık kokusu geliyordu

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Gözükmüyorki görünürde yanık bir şey yok işlemci fanına burnumu yaklaştırdığımda yanık kokusu geliyordu
benimde eskiden başka bi olaydan dolayı yanık kokusu gelmişti baktım kablolar yanmıştı sende görünür bişi yoksa bişi olmaz ozaman küçük kısa devreden dolayı olmuştur.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
benimde eskiden başka bi olaydan dolayı yanık kokusu gelmişti baktım kablolar yanmıştı sende görünür bişi yoksa bişi olmaz ozaman küçük kısa devreden dolayı olmuştur.
Nasıl kısa devre anakartımın desteklemediği dual intelligent programından overclock yapmaya çalıştım aptall gibi sonra o program fazla voltaj verdi ve ondan dolayı yanık kokusu geldi pc kapanmaya korumaya almaya çalıştı kendini , yandı sandım ama işlemciye bir şey olmadı diğer bileşenlere bir şey olmuşmudur ?

Kablolar yanmış olsaydı bilgisayar nası açılırdı ?

Acaba birşeymi yandı oyuna girince ses geliyor işlemcinin oldugu kısımdan

Son düzenleme:

AMDLSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Şahin
O.C bilinçsizce yapıldığında tehlikeli ve saçma bir şey ayrıca BIOS flashback veya çift bios özelliğine sahip bir anakartınız yoksa BIOS ekranında yahut bilgisayar kendine reset atarken fişini çekmek en basit tabiriyle saçmalık olur aman dikkat edin. Sorunuza gelirsek en ufak bileşen dahi yanmış veya zarar görmüş olsa o sistem zaten bırakın açılmayı start bile almaz muhtemelen o yüzden kafanıza takmayın bir sorun yoktur muhtemelen fakat bir daha ki sefere bilinçsizce O.C yapmaya kalkışmayın yeter.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
O.C bilinçsizce yapıldığında tehlikeli ve saçma bir şey ayrıca BIOS flashback veya çift bios özelliğine sahip bir anakartınız yoksa BIOS ekranında yahut bilgisayar kendine reset atarken fişini çekmek en basit tabiriyle saçmalık olur aman dikkat edin. Sorunuza gelirsek en ufak bileşen dahi yanmış veya zarar görmüş olsa o sistem zaten bırakın açılmayı start bile almaz muhtemelen o yüzden kafanıza takmayın bir sorun yoktur muhtemelen fakat bir daha ki sefere bilinçsizce O.C yapmaya kalkışmayın yeter.
Evet korkuyorum ama yinede birde bu koku işlemci fanından gelmiş anladığım kadarıyla fan bilgisayar ilk açıldığında tekliyor ama neyse

AMDLSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Şahin
Evet korkuyorum ama yinede birde bu koku işlemci fanından gelmiş anladığım kadarıyla fan bilgisayar ilk açıldığında tekliyor ama neyse
İşlemci fanın stock fan mı? Eğer öyleyse yani cidden yanık kokusu ondan geldiyse ve tekliyorsa sistemi kullanmamanı tavsiye ederim çünkü CPU fan kısmına bağlı olan anakart entegresine zarar verebilir eğer bir voltaj dengesizliği varsa.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
İşlemci fanın stock fan mı? Eğer öyleyse yani cidden yanık kokusu ondan geldiyse ve tekliyorsa sistemi kullanmamanı tavsiye ederim çünkü CPU fan kısmına bağlı olan anakart entegresine zarar verebilir eğer bir voltaj dengesizliği varsa.
Dengesizlik yok suan herşeyi sıfırladım sadece ilk açılışta tekliyor

O teklemede normalmi değilmi bilemedim

Fanlar full hızda prime 95 testi falan yaptım bir şey olsa olmazmıydı şimdiye kadar

AMDLSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Şahin

Ne tür bir tekleme yani fan zor mu dönüyor yoksa başta açılırken ufak bir tur atıp tekrar normale mi dönüyor ikincisi ise normal fakat tekleme varsa yani zorlanıyorsa normal değil, ayrıca her şeyi sıfırlamanız eğer fanın kablolarında bir kısa devre varsa yani cidden bir şey yandıysa bir şey değiştirmez anakartınız nedir?

Fanlar full hızda prime 95 testi falan yaptım bir şey olsa olmazmıydı şimdiye kadar
Eğer o testte sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur muhtemelen bir daha ki sefere O.C yapmadan önce bir bilene danışın yeter.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Ne tür bir tekleme yani fan zor mu dönüyor yoksa başta açılırken ufak bir tur atıp tekrar normale mi dönüyor ikincisi ise normal fakat tekleme varsa yani zorlanıyorsa normal değil, ayrıca her şeyi sıfırlamanız eğer fanın kablolarında bir kısa devre varsa yani cidden bir şey yandıysa bir şey değiştirmez anakartınız nedir?
Anakartım prime a320mf ilk bilgisayar açıldığında zor dönüyor sonra kendine geliyor fanxpert yazılımı yüklü olduğu için olabilirmi ?

Kral zaten fişi çektikten sonra bios sifirladim birde tam bilgisayar yeniden baslamaya çalışırken oc yaparken bir koku geldi o an korktum

Son düzenleme:

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
yok ya açıldıysa iyi yırtmışsın ama ben olsam bir daha denemezdim Allahın uyarısı olarak düşün :ROFLMAO:
Kral bilgisayar kokulari hep ayni eski bilgisayarimi yaktigimdada ayni koku vardi plastik yanik karışımı cok korktum

Molex alev almıştı bende o panik ile psuya tekme atmıştım şaka şaka fişi aniden çıkardım psuyu kurtardım o.c yapmamak lazım

IMG_20221014_174152.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,508
Üyeler
164,856
Son üye
serserimor
Top Bottom