Neler Yeni

Bilgisayarımda ''backdoor'' denilen bir virüs tespit edlidi ne yapmalıyım ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Berkan Öksüz
Windows defender üzerinden düzenli olarak tam tarama yaparım bugün ''backdoor'' denilen bir virüs tespit ettim. Windows defender virüsü sildi sonra offline taram yaptırdım üstüne sizce geçmiş midir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows defender üzerinden düzenli olarak tam tarama yaparım bugün ''backdoor'' denilen bir virüs tespit ettim. Windows defender virüsü sildi sonra offline taram yaptırdım üstüne sizce geçmiş midir ?

Backdoor:Win32/Fynloski.A sanırım bu​

emrew1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Emre
BackDoor Çok Tehlikeli bir şey Diye Biliyorum Ama Yanlış Bilgi Vermeyeyim

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar

Backdoor:Win32/Fynloski.A sanırım bu​

Backdoor aslında bir şeyi tanımlamıyor, kelime anlamı da zaten "arka kapı" ve kelime ne olduğunu anlatıyor. Sistemde bir arka kapı yani senin haberin olmadan sisteminle bir şey yapan yazılımlardır (programlamada genellikle açık kaynaklı/bedavaya kullanılabilen kodların içinde zararlı kodlara referans demektir). Virüslerin bana göre hepsi birer backdoor çünkü sen bilmeden işler yapıyorlar. Kısaca bu ad tanımlayıcı değil.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Backdoor aslında bir şeyi tanımlamıyor, kelime anlamı da zaten "arka kapı" ve kelime ne olduğunu anlatıyor. Sistemde bir arka kapı yani senin haberin olmadan sisteminle bir şey yapan yazılımlardır (programlamada genellikle açık kaynaklı/bedavaya kullanılabilen kodların içinde zararlı kodlara referans demektir). Virüslerin bana göre hepsi birer backdoor çünkü sen bilmeden işler yapıyorlar. Kısaca bu ad tanımlayıcı değil.
Genellikle sinsice işlemci kullanırlar. Bazıları internetiniz veya donanımınız ile haberiniz olmadan mining yapar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Berkan Öksüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki sizce windows defender iş yapar mı

BackDoor Çok Tehlikeli bir şey Diye Biliyorum Ama Yanlış Bilgi Vermeyeyim
defender virüsü başarıyla kaldırdığını söyledi sizce tehtid geçmiş midir

Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Tespid edildiyse etkisizleşti. Karantinada bulunur. İstersen ileride ayarları kurcalarken bir kazaya sebep olmak istemiyorsan, karantinadan silebilirsin. Tabii yanlışlıkla, silmek yerine izin verirsen, yine kazaya sebep olmuş olursun.

Tespit edilemeseydi, o zaman tehlikeli olurdu. Böyle virüsler kurulan programlar ile bulaşır. Hangi programdan bulaştıysa onu kaldır. İleride günceller ve yineden eksik virüsünü sana bulaştırır.

mesut3467

80+ Bronze
Tamda üzerine malwarebytes bir tarama yapmanı öneririm. Windows defender tek başına yeterli gelmeyebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Berkan Öksüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamda üzerine malwarebytes bir tarama yapmanı öneririm. Windows defender tek başına yeterli gelmeyebilir.
Kaspersky ınternet securıty den tam tarama yaptım ondan öncede defenderdan 1 kere daha taradım 0 tehtid Sanırım rahatlayabilirim

Tespid edildiyse etkisizleşti. Karantinada bulunur. İstersen ileride ayarları kurcalarken bir kazaya sebep olmak istemiyorsan, karantinadan silebilirsin. Tabii yanlışlıkla, silmek yerine izin verirsen, yine kazaya sebep olmuş olursun.

Tespit edilemeseydi, o zaman tehlikeli olurdu. Böyle virüsler kurulan programlar ile bulaşır. Hangi programdan bulaştıysa onu kaldır. İleride günceller ve yineden eksik virüsünü sana bulaştırır.
tespit edildikten sonra sordu karantina da mı kalsın silelim mi diye sildim direk

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,744
Üyeler
163,713
Son üye
İsademirel01
Top Bottom