Neler Yeni

Bilgisayarımda hangi linuxu seçersem maksimum verimi alabilirim

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
elimde Lenovo s400z intel core i3 6100U 4gb ram 500hdd li bir pc var ben hem maksimum verimi alabileceğim hemde görüntüden bir şey kaybetmeyeceğim bir sistem arıyorum. Macubuntu big sur yüklemeyi düşünüyorum fakat optimizasyon konusunda vs kesin bir kaynak bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim
merakın varsa linux mint ile başlayabilirsin ancak benim tavsiyem ssd alıp win 10 kurman yönünde olur. ya da dualboot olarak kur ki memnun kalmazsan eski sisteminden hiç bir şey gitmemiş olsun.

THEKINGBRAWL.exe

80+ Bronze
ethernet driverları bluethoot driverları
Manjaro kursana bir. XFCE olanı kur. Eğer onda da sıkıntı olursa sistemin maalesef linux ile uyumlu değildir. Windows'ta sıkıldıysan açık kaynaklı Windows yani ReactOS kur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nesi var MacOS'un? Linux'dan daha stabil.
Kurmayı bilmiyordun kurmak için konu açıyordun ne oldu bi anda?
Ben açmadım konuyu

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
Manjaro kursana bir. XFCE olanı kur. Eğer onda da sıkıntı olursa sistemin maalesef linux ile uyumlu değildir. Windows'ta sıkıldıysan açık kaynaklı Windows yani ReactOS kur

Ben açmadım konuyu
hayır hocam windowsdan sıkılmak değil olay günlük işlerimde en fazla verimi almam gerekiyor 20 tarayıcı açtığım oluyor reklam vs çıkarken o yüzden istiyorum

THEKINGBRAWL.exe

80+ Bronze
Biliyorum senin açmadığını, her yerde MacOS nasıl kurulur diye arıyordun şimdi MacOS'u kötülüyorsun. Donanımları destekliyorsa eğer kesinlikle MacOS daha mantıklı olur.
Benim donanım destekledi. Kurdum sonra sistem bayağı kastı. Linux veya açık kaynaklı Windows yani ReactOS kur.

hayır hocam windowsdan sıkılmak değil olay günlük işlerimde en fazla verimi almam gerekiyor 20 tarayıcı açtığım oluyor reklam vs çıkarken o yüzden istiyorum
Windows kullan. Sistemin çok kötü değil çünkü

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
merakın varsa linux mint ile başlayabilirsin ancak benim tavsiyem ssd alıp win 10 kurman yönünde olur. ya da dualboot olarak kur ki memnun kalmazsan eski sisteminden hiç bir şey gitmemiş olsun.
elimdeki asıl pc windows zaten hocam bunu linux yapmak istiyorum

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Benim donanım destekledi. Kurdum sonra sistem bayağı kastı.
Ekran kartını tanıttın mı?
KDE Neon kullandım, illedelinux kullandım, Windows kullandım en stabili MacOS. Big Sur kullanıyorum şu an Monterey çıksın onu kuracağım.

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
Biliyorum senin açmadığını, her yerde MacOS nasıl kurulur diye arıyordun şimdi MacOS'u kötülüyorsun. Donanımları destekliyorsa eğer kesinlikle MacOS daha mantıklı olur.
hocam rahat bir şekilde götürür mü acaba bu sistemi boot edeceğim ona göre şimdi

THEKINGBRAWL.exe

80+ Bronze
Ekran kartını tanıttın mı?
KDE Neon kullandım, illedelinux kullandım, Windows kullandım en stabili MacOS. Big Sur kullanıyorum şu an Monterey çıksın onu kuracağım.
Ekran kartı otomatik tanıdı. Benim tavsiyem tek kelime ile linux

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
elimdeki asıl pc windows zaten hocam bunu linux yapmak istiyorum
o zaman kendin için uygun dağıtımı deneyerek öğrenmeni tavsiye ederim. mint ile başla, manjaro, fedora diye diye hepsini deneyerek kendin için en uygun dağıtımı bulabilirsin.

Top Bottom