Nesi var MacOS'un? Linux'dan daha stabil.macOS kurma. Peppermint OS iyi.
merakın varsa linux mint ile başlayabilirsin ancak benim tavsiyem ssd alıp win 10 kurman yönünde olur. ya da dualboot olarak kur ki memnun kalmazsan eski sisteminden hiç bir şey gitmemiş olsun.elimde Lenovo s400z intel core i3 6100U 4gb ram 500hdd li bir pc var ben hem maksimum verimi alabileceğim hemde görüntüden bir şey kaybetmeyeceğim bir sistem arıyorum. Macubuntu big sur yüklemeyi düşünüyorum fakat optimizasyon konusunda vs kesin bir kaynak bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim
Manjaro kursana bir. XFCE olanı kur. Eğer onda da sıkıntı olursa sistemin maalesef linux ile uyumlu değildir. Windows'ta sıkıldıysan açık kaynaklı Windows yani ReactOS kurethernet driverları bluethoot driverları
Ben açmadım konuyuNesi var MacOS'un? Linux'dan daha stabil.
Kurmayı bilmiyordun kurmak için konu açıyordun ne oldu bi anda?
Biliyorum senin açmadığını, her yerde MacOS nasıl kurulur diye arıyordun şimdi MacOS'u kötülüyorsun. Donanımları destekliyorsa eğer kesinlikle MacOS daha mantıklı olur.Ben açmadım konuyu
hayır hocam windowsdan sıkılmak değil olay günlük işlerimde en fazla verimi almam gerekiyor 20 tarayıcı açtığım oluyor reklam vs çıkarken o yüzden istiyorumManjaro kursana bir. XFCE olanı kur. Eğer onda da sıkıntı olursa sistemin maalesef linux ile uyumlu değildir. Windows'ta sıkıldıysan açık kaynaklı Windows yani ReactOS kur
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben açmadım konuyu
Benim donanım destekledi. Kurdum sonra sistem bayağı kastı. Linux veya açık kaynaklı Windows yani ReactOS kur.Biliyorum senin açmadığını, her yerde MacOS nasıl kurulur diye arıyordun şimdi MacOS'u kötülüyorsun. Donanımları destekliyorsa eğer kesinlikle MacOS daha mantıklı olur.
Windows kullan. Sistemin çok kötü değil çünkühayır hocam windowsdan sıkılmak değil olay günlük işlerimde en fazla verimi almam gerekiyor 20 tarayıcı açtığım oluyor reklam vs çıkarken o yüzden istiyorum
elimdeki asıl pc windows zaten hocam bunu linux yapmak istiyorummerakın varsa linux mint ile başlayabilirsin ancak benim tavsiyem ssd alıp win 10 kurman yönünde olur. ya da dualboot olarak kur ki memnun kalmazsan eski sisteminden hiç bir şey gitmemiş olsun.
Ekran kartını tanıttın mı?Benim donanım destekledi. Kurdum sonra sistem bayağı kastı.
hocam rahat bir şekilde götürür mü acaba bu sistemi boot edeceğim ona göre şimdiBiliyorum senin açmadığını, her yerde MacOS nasıl kurulur diye arıyordun şimdi MacOS'u kötülüyorsun. Donanımları destekliyorsa eğer kesinlikle MacOS daha mantıklı olur.
Ekran kartı otomatik tanıdı. Benim tavsiyem tek kelime ile linuxEkran kartını tanıttın mı?
KDE Neon kullandım, illedelinux kullandım, Windows kullandım en stabili MacOS. Big Sur kullanıyorum şu an Monterey çıksın onu kuracağım.
Ses/Wifi kartı önemli. AIDA 64'den Wifi kartınıza bakabilirsiniz.hocam rahat bir şekilde götürür mü acaba bu sistemi boot edeceğim ona göre şimdi
o zaman kendin için uygun dağıtımı deneyerek öğrenmeni tavsiye ederim. mint ile başla, manjaro, fedora diye diye hepsini deneyerek kendin için en uygun dağıtımı bulabilirsin.elimdeki asıl pc windows zaten hocam bunu linux yapmak istiyorum