Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarımda oyunlarda eski performans artık yok

OktayD__

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Oktay demet
Öncelikle selamın aleyküm
Bilgisayarımda özellikle valorantta fps drop yemeye başladım ets forza 4 gibi oyunlarda sıkıntı yok ram artık yetersiz mi acaba diye düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

sistem özellikleri
r5 1600
sapphire rx 580 8 gb
8 gb 3200 mhz ram
450w psu
asrock b 450 mh-2 anakart
iyi forumlar...

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
mehmet yaman
Cihaz end of life olmak üzere belli ki, bütçeniz varsa black friday'ı bekleyebilir, hazır veya parça parça bir sistem toplayabilirsiniz. Eğer bütçe sıkıntısı var ise, 2. el sıfıra yakın parçalar ile öncelikle min 16gb ram'e yükseltmelisiniz. Ek olarak disk belirtilmemiş, hdd ise ssd alınmalı kesinlikle.

OktayD__

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Oktay demet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz end of life olmak üzere belli ki, bütçeniz varsa black friday'ı bekleyebilir, hazır veya parça parça bir sistem toplayabilirsiniz. Eğer bütçe sıkıntısı var ise, 2. el sıfıra yakın parçalar ile öncelikle min 16gb ram'e yükseltmelisiniz. Ek olarak disk belirtilmemiş, hdd ise ssd alınmalı kesinlikle.
500 gb m2 ssd var unutmuşum yazmayı
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki bu pc yi satsam maks ne eder

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
mehmet yaman
Açıkçası 3-4k eder mi, etmez mi o kısmı bilemedim açıkçası baya eski kalmış yadigarınız. Ufak tefek işler için kenarda tutabilirsiniz tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
MURAT GÜLLÜ
Normal hocam, Artık yeni çıkan oyunlar yüksek sistem gereksinimi istiyor. 2.Elden satıp üzerine para ekleyerek hazır sistemlerden alabilirsiniz.

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,666
İsim
1
dropu ramden yersin 8gb ram tak pc yi temizle macunları yenile sonra bi format valo 200fps oynarsın

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,666
İsim
1
3-4 değil bu arada bi ram daha tak 7ye satarsın

sarlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Özer Öngüç
Öncelikle selamın aleyküm
Bilgisayarımda özellikle valorantta fps drop yemeye başladım ets forza 4 gibi oyunlarda sıkıntı yok ram artık yetersiz mi acaba diye düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

sistem özellikleri
r5 1600
sapphire rx 580 8 gb
8 gb 3200 mhz ram
450w psu
asrock b 450 mh-2 anakart
iyi forumlar...
Valorant gibi oyunlarda güncelleme sonrasında optimizasyon problemi olması normaldir. Bir zaman sonra her şeyde olduğu gibi, cihazların da ömrü ve özellikle, gücü tükeniyor (işlemci hariç). Geçici çözüm olarak geleneksel yöntem olan "format" atmayı deneyebilirsin. Ciddi anlamda temizlik yapılacağı için, az da olsa sana daha iyi bir performans sunar illa ki.

Ek olarak yeni optimize yaması bekleyebilirsin veya yeni ayarlar deneyebilirsin. Ayarlardan bahsetme sebebim, yükü ekran kartına bindirip bindirmediğin. Bunu anlamak için şunu yapabilirsin:

Önce ayarlarını aç sonra grafiklere gel. Grafik ayarlarında "düşük", "orta" ve "yüksek" şeklinde 3 ayar olması lazım (yanlış hatırlamıyorsam). Sen bütün ayarlarını düşüğe alırsan genel olarak yük, işlemcine binecektir. Yükseğe çekersen de görevi daha çok ekran kartı üstelenecektir. Mantıklı olan "orta" yapmak diyeceksin. Hayır değil. Çünkü, çoğu oyunun orta ayarı dengesizdir. Valorant'ta bunlardan bir tanesi.

Bazı ayarlar ekstra efektler ekler, gölgelendirme ekler vs. Yüzde 50'ye 50 yük bindirmek için, örneğin; grafik ayaralarını yükseğe al, gölgeyi düşüğe çek gibi.

Ram'ini 16GB'a yükseltene kadar geçici çözüm. :)

OktayD__

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Oktay demet
Herkese teşekkürler ramı en kısa sürede 16 ya çıkaracağım

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,666
İsim
1

OktayD__

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Oktay demet
termal macun değişimi yapmadıysan uzun süredir onuda hallet dediğim gibi
Termal macunu 1 hafta önce değiştiridim 70 80 dereceden 45 50 ye kadar düştü sıcaklıklar

Top Bottom