Neler Yeni

Yardım Bilgisayarımdaki problemin ne olduğunu çözemiyorum

erenkkck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Eren Kudret Küçük
Arkadaşlar selam, elimde 4-5 sene önce topladığım bir bilgisayar var. İki bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun ne olduğunu çözemediler. Birisi anakart diğeri ise psu arızalı dedi ve bu bilgisayarcıların ikisi de bana güven vermedi. Bilgisayarın sorunu ise bilgisayarın kendi kendine kapanıp açılması fakat bunu yaparken zamanları çok değişken olabiliyor. Misal sabah kalkıp bilgisayarı fişe takıyorum power tuşuna basmadan kendi kendine açılıyor ve windows açılmadan kapanıyor. Bazı sabah ise hiç problem olmadan fişe takıyorum power tuşuna basıyorum açılıyor oyun oynuyorum, sosyal medyada takılıyorum sonra bir anda yine kapanmaya başlıyor ve kendi kendine açılıyor. Kapanıp açılırken de hiçbir hata,uyarı,mavi ekran gibi şeyler de yok. Spesifik olarakta şunu farkettim elimde 7.1 gamer kulaklık var usb girişli. Kasanın önüne taktığım anda bilgisayar kendini kapatıp açıyor. Daha önce başına böyle bir olay gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Sistem Özellikleri:
Amd fx-8350 işlemci
Asus 2gb r9 270 ekran kartı
Aerocool kcas 600 +80 bronze psu
Asus m5a97 r2.0 anakart
Kingston hyperx fury 8 gb ram

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Deniz Sevim
Test etmeden bilemezsiniz. PSU testi yapın.

pclock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
İsmail
Arkadaşlar selam, elimde 4-5 sene önce topladığım bir bilgisayar var. İki bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun ne olduğunu çözemediler. Birisi anakart diğeri ise psu arızalı dedi ve bu bilgisayarcıların ikisi de bana güven vermedi. Bilgisayarın sorunu ise bilgisayarın kendi kendine kapanıp açılması fakat bunu yaparken zamanları çok değişken olabiliyor. Misal sabah kalkıp bilgisayarı fişe takıyorum power tuşuna basmadan kendi kendine açılıyor ve windows açılmadan kapanıyor. Bazı sabah ise hiç problem olmadan fişe takıyorum power tuşuna basıyorum açılıyor oyun oynuyorum, sosyal medyada takılıyorum sonra bir anda yine kapanmaya başlıyor ve kendi kendine açılıyor. Kapanıp açılırken de hiçbir hata,uyarı,mavi ekran gibi şeyler de yok. Spesifik olarakta şunu farkettim elimde 7.1 gamer kulaklık var usb girişli. Kasanın önüne taktığım anda bilgisayar kendini kapatıp açıyor. Daha önce başına böyle bir olay gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Sistem Özellikleri:
Amd fx-8350 işlemci
Asus 2gb r9 270 ekran kartı
Aerocool kcas 600 +80 bronze psu
Asus m5a97 r2.0 anakart
Kingston hyperx fury 8 gb ram
eğer sistemi başka bir psu ile test edebilirsen çok iyi olur sorun psudan olma ihtimali daha yüksek ama sistemde kısa devre olma ihtimali de var

erenkkck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Eren Kudret Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
test etme durumum şu an yok ne yazık ki :( bu gibi sorunları neler yapabilir bunu da merak ediyorum mesela bir ram bozuk olsa böyle bir problem çıkaracağını düşünmüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,717
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom