Merhabalar monsterdan yeni bir laptop aldım alalı 3 hafta oldu ama tam performans göremiyorum. Şarjda olup yüksek performans seçenekleri seçili ,driverlar, windows , bios , tamamı güncel. Cpu msconfigten tüm çekirdeklerini aktifleştirdim , kullanılan ekran kartı oyunlarda nvidia ekran kartım. Oyunlarda cpu hiçbir zaman %10-11 üzerine gpu ise %18-35 üzerine hiç çıkmadı. Kastıracak oyunlar oynamıyorum ve yüksek özellliklerde oynamama rağmen fps değerlerim bazen 40-50 civarlarında geziyor ciddi ciddi cpu ve gpu kendini kullanmak yerine al bu fps ile yetin diyor ne yapmam lazım ? donanımsal bir sorun mu eğer öyleyse teknik servise götürüp iade alma şansım var mı ?
sistem özellikleri
16gb ram
i7-12700h işlemci
rtx 4050 max performance ekran kartı
en basitinden minecraftta skyblock oynuyorum tüm ayarlarım bu sistemime rağmen en düşükte chunk genişliğini 6-8 oynarken başkasının adasına gittiğimde fps 40lara düşüyor ve cpu ile gpu kullanımı gene %10(cpu) , %18 (gpu) şeklinde sabit kalıyor ve orada 40-50 fps üstünü hiçbir şekilde alamıyorum kendini zorlamıyor cpu ve gpu ki bu en basit oyunlardan
Bir de nedendir bilmiyorum başka oyun denediğimde cpu gene %10-11 bilemedin 13-15 kullanımda 70 derecelere çıkıyor bu da anormal geliyor , ne yapmalıyım cidden ?
sistem özellikleri
16gb ram
i7-12700h işlemci
rtx 4050 max performance ekran kartı
en basitinden minecraftta skyblock oynuyorum tüm ayarlarım bu sistemime rağmen en düşükte chunk genişliğini 6-8 oynarken başkasının adasına gittiğimde fps 40lara düşüyor ve cpu ile gpu kullanımı gene %10(cpu) , %18 (gpu) şeklinde sabit kalıyor ve orada 40-50 fps üstünü hiçbir şekilde alamıyorum kendini zorlamıyor cpu ve gpu ki bu en basit oyunlardan
Bir de nedendir bilmiyorum başka oyun denediğimde cpu gene %10-11 bilemedin 13-15 kullanımda 70 derecelere çıkıyor bu da anormal geliyor , ne yapmalıyım cidden ?
Son düzenleme: