Yardım Bilgisayarımı geliştirmek için takas düşünüyorum sizce mantıklı mı?

BeratColak5

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
166
Elimde ryzen 5 2600x işlemci var ve artık eskidiği için değişmeyi düşündüm. Marketplace üzerinden bir kişi ile görüştüm elinde sıfır ryzen 5 5600 olduğunu ve takasla 2800 tl ye bırakabileceğini söyledi.
Aynı adamda x570 anakart da mevcut asus prime x570 pro modeli, bu anakart için de gigabyte b450m s2h ile takasa 3500 tl ye bırakabileceğini söyledi sizce mantıklı mıdır?

5600 sıfır olduğuna dair belge falan baktın mı?
Ek olarak anakartı değiştirmenize gerek yok

5600 sıfır olduğuna dair belge falan baktın mı?
Ek olarak anakartı değiştirmenize gerek yok
Gidip bakacağım zaten mağazasından alacağım almadan bakabilirim. Anakartı da 4 ram düzeneğine geçeceğin için almak istiyorum uzun ömürlü olması açısından.

Takas fiyatı bence berbat. 2600x i çok rahat 1000TL ye hatta daha fazlaya satıp 3-3.2k civarına çok rahat r5 5600 bulabilirsiniz.

Sistemini ve bütçeni söyler msn rica etsem
Palit gtx 1660 super
R5 2600x
Gigabyte b450m s2h
8x2 corsair vengeance ram
650w 80+ bronz psu

Bütçe olarak bir şey belirlemedim kafamda ekran kartı, işlemci, anakart, ram toplu bir geliştirmeye gitmeyi düşünüyorum sadece.
Ekran kartı olarak rtx 4060ti düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Takas fiyatı bence berbat. 2600x i çok rahat 1000TL ye hatta daha fazlaya satıp 3-3.2k civarına çok rahat r5 5600 bulabilirsiniz.
Anakart için ideal mi sizce işlemci benim de içime pek sinmemişti zaten.

O da iyi değil. Anakartı 1.5k ya çok rahat satabilirsiniz. 3.5k ekleseniz üstüne zaten rog vb çok üst düzey kart alabiliyorsunuz prime yerine. Ayrıca anakartı yükseltmeye gerek yok kesinlikle. Onun yerine ekran kartını satıp yükseltmek çok daha iyi olur

O da iyi değil. Anakartı 1.5k ya çok rahat satabilirsiniz. 3.5k ekleseniz üstüne zaten rog vb çok üst düzey kart alabiliyorsunuz prime yerine. Ayrıca anakartı yükseltmeye gerek yok kesinlikle. Onun yerine ekran kartını satıp yükseltmek çok daha iyi olur
Ekran kartını için ilan koydum zaten satıldığı an yenisini alacağım onun da teşekkürler. Bahsettiğiniz anakartlara örnek verebilir misiniz bir de rica etsem.

Bence şu anlık sadece 5600 alınıp devam edilebilir.2k monitör kullanmıyorsanız 1660super bence hala yeterli.Ek olarak tek tek yükseltme yapmak yerine hazır alınması daha mantıklı veya 2.el parçalarla sistem dizebilrsnz

Bence şu anlık sadece 5600 alınıp devam edilebilir.2k monitör kullanmıyorsanız 1660super bence hala yeterli.Ek olarak tek tek yükseltme yapmak yerine hazır alınması daha mantıklı veya 2.el parçalarla sistem dizebilrsnz
2k monitör kullanmıyorum fakat okumadığım oyunlara bakıldığı zaman ekran kartım istediğim performansı veremiyor ve artık rtx ve dlss kullanmayı planlıyorum.
Oynadığım oyunlar genellikle cs2, elden ring, forza 5, gibi oyunlar.

2k monitör kullanmıyorum fakat okumadığım oyunlara bakıldığı zaman ekran kartım istediğim performansı veremiyor ve artık rtx ve dlss kullanmayı planlıyorum.
Oynadığım oyunlar genellikle cs2, elden ring, forza 5, gibi oyunlar.
işlemcini değiştirirsen +144fps alacağını düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,533
Üyeler
184,642
Son üye
Büyüküstad
Geri