Öneri Bilgisayarımı Güçlendiricem Ekran Kartından Başladım Yardımlarınızı Alabilirmiyim!

Halsiz

80+ Silver
Reaksiyon skoru
5,616
Bütçe
10.000
ikiside aynı değil mi bunların bilgisayarıma parçalar alcam sistemim
Athlon3000g (yeni bi işlemci alınacak tavsiyelerinizi beklerim)
Asus Prime A320M-K (yeni bi anakarat almak gerekli heralde bunun içinde tavsiyeniz varsa güzel olur)
16 gb 2x8 3200 Mhz ramlar
ssd 240 gb James Donkey
Kaç Watt bilmiyor nasıl bakıcamıda bilmiyorum herşeyi yazdım desteğiniz için belki lazım olur diye bütün sistemi yazdım powersupply hariç nasıl güçlendirim önerilerinizi bekliyorum bütçem aşırı kısıtlı elimden gelen fiyat 10 12k civarları yardımlarınızı bekliyorum
YAZMADIĞIM VEYA YANLIŞ YAPTIĞIM BİŞEY VARSA KUSURA BAKMAYIN PEK ANLAMIYORUM...

Fiyat Fazla Düşük Ama biraz üstüne çıkabilirim?

anakart değişmeye gerek yok işlemci 5600, 5700x yapıp, ikinci elden rtx 3070 / rx 6700 gibi kartlara yönebilirsiniz. ssd 1tb olarak güncellersiniz. bulaniliyorsanız kasa ve güç kaynağını modelinide yazarsanız tavsiyler gelir

anakart değişmeye gerek yok işlemci 5600, 5700x yapıp, ikinci elden rtx 3070 / rx 6700 gibi kartlara yönebilirsiniz. ssd 1tb olarak güncellersiniz. bulaniliyorsanız kasa ve güç kaynağını modelinide yazarsanız tavsiyler gelir
Hocam nerden giirp bakabilirim bilgisayarın içinden bakabilirmiyim windowstan felan yada direk sana markasını söyliyim kasanaın ama powersupply nerden görücem bilmiyorum yardımcı olursan çok mutlu olurum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bide anakart eski değil mi yani bi sıkıntı çıkarmaz mı bana değiştirmeme gerek yok mu? dayanırmı?

5600 al, yanına 3060 veya 4060 veya 5060 artık ne bulursan

Hocam nerden giirp bakabilirim bilgisayarın içinden bakabilirmiyim windowstan felan yada direk sana markasını söyliyim kasanaın ama powersupply nerden görücem bilmiyorum yardımcı olursan çok mutlu olurum.

hocam bide anakart eski değil mi yani bi sıkıntı çıkarmaz mı bana değiştirmeme gerek yok mu? dayanırmı?
bios güncellemesi ile 5600 işlemciyi destekliyor.
4k civarı ryzen 5600+kule tipi fan
6k civarıda ekran kartı, 6600/ 6600xt var galiba
2k civarıda 1tb ssd alırsın

kasa alt yada ust tafata psu olur, ustunde etiket olur etikette model yazar. gözümüyorsa kasa kapağını aç

1750693426445.webp

bios güncellemesi ile 5600 işlemciyi destekliyor.
4k civarı ryzen 5600+kule tipi fan
6k civarıda ekran kartı, 6600/ 6600xt var galiba
2k civarıda 1tb ssd alırsın

kasa alt yada ust tafata psu olur, ustunde etiket olur etikette model yazar. gözümüyorsa kasa kapağını aç
hocam şöyle bir foto çektim bu kasanın heralde kasayıda açamıyorum burdan bişey anlaşılıyormu yada açıyım mı kasayı uğraştırıcak biraz ama

millette hiç önermemiş bu kasayı felan şimdi baktımda neyse elimizde bu var....

Alıntıyı görüntüle

hocam şöyle bir foto çektim bu kasanın heralde kasayıda açamıyorum burdan bişey anlaşılıyormu yada açıyım mı kasayı uğraştırıcak biraz ama

millette hiç önermemiş bu kasayı felan şimdi baktımda neyse elimizde bu var....

alıcağınız ekran kartına göre değiştirmeniz gerekebilir. sözde 500w, 12 kalından 312w verebiliyor

alıcağınız ekran kartına göre değiştirmeniz gerekebilir. sözde 500w, 12 kalından 312w verebiliyor
Kasayı değiştrimek lazm powersuply da otomatikman lazm oluyor o zmn bana güzel bi liste hazırlarmısınız hocam kusura bakmayın yazarsanız muhteşem olur gerçekten ben aratırıp bakabilirim ama pek anlamıyorum oyüzden

Kasayı değiştrimek lazm powersuply da otomatikman lazm oluyor o zmn bana güzel bi liste hazırlarmısınız hocam kusura bakmayın yazarsanız muhteşem olur gerçekten ben aratırıp bakabilirim ama pek anlamıyorum oyüzden
kasayı değil sadece psu değiştirmeli. rx6600 için idare eder psu. önce işlemci ve ekran kartı ne olacak ona karar verin. ekran kartınız var mı?

Anakartin biosunu güncelle
Ryzen 5600+4060 3070 3060ti rx 6600xt
Bütçe kalırsa 600 650w psu msi ya da enermax olabilir
2.el ekran kartı için facebookta gpu world Türkiye'ye ve sahibindene bak

hocam anakart değiştirmeme gerek yok yani şuan ki anakartımı kullanarak ek parçaları montajlayabilirim patlamaz demi anakart asus prime a320m-k çünkü

kasayı değil sadece psu değiştirmeli. rx6600 için idare eder psu. önce işlemci ve ekran kartı ne olacak ona karar verin. ekran kartınız var mı?
valla rx6600xt olabilir bide arkadaşın dediği ryzen5600 kesin olabilir psu değiştirmeye gerek varmı bilemiyorum 500 veya 550 watt olması lazm 600 değil çünkü ondan eminim

hocam ben sadece ekran kartı ve bide işlemci alıyorum o zmn?

bide bana bi ssd de lazm onuda hallederim heralde

Geri