Selam, ben de yazılımcıyım. MacBook Pro kullanıyorum ve Apple'ın sağladığı ekosistem rahatlığı olsun, yazılımdaki güç ve performans olsun, teknoloji genişliği ve imkân açısı olsun... Her açıdan büyük +'ları var. Tabii ki yazacağın dil, gireceğin development alanı gibi şeylere göre parametreler artacağı için, gereklilik kısmı da değişebilir. xBox seni oyun konusunda belli bir noktaya kadar doyuracaktık; fakat belli başlı FPS oyunları ve Sony özelindeki oyunları sadece izleyerek yetineceğinin farkında da olman gerekiyor.
Hem iş hem oyun kısmındaki denge için ben senin yerinde olsam kesinlikle MacBook alırdım. İş kısmındaki gelir elde edişi ile beraber 2024 yılında zaten PC'ni dizelebilirsin.
Benim alanım Front-End mesela. Web ve mobile development ile uğraşıyorum ve react native ihtiyacım için, xCode lazım ve MacBook benim için zaten zorunluluk.
Kendi durumuna göre ihtiyacını listelemen faydalı olabilir. Dilersen buradan da yazabilirsin, birlikte değerlendiririz. İhtiyaç çıkıyorsa net bir şekilde gir, ihtiyaç çıkmıyorsa şu anlık zorlamayabilirsin de.