Neler Yeni

Bilgisayarımı "upgrade" etmek istiyorum. Neler yapabilirim?

nfui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf IŞIKTAN
Öncelikle herkese selamlar. Aranızda yeniyim.

Sistem toplayabilecek kadar bir bütçem yok ve ufak çaplı, çok uçuk fiyatlara kaçmadan bilgisayarımı "upgrade" etmek istiyorum.
Amacım CS:GO'da ve Valorant'ta güzel fps değerleri alabilmek. Uzun süreli olmasa da maksimum 1 yıl götürebilecek düzeyde neler yapabilirim ?

CPU-Z görüntülerim ektedir.

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    16.8 KB · Hit: 63
  • 2.PNG
    2.PNG
    8 KB · Hit: 58
  • 3.PNG
    3.PNG
    10.1 KB · Hit: 60
  • 4.PNG
    4.PNG
    11.4 KB · Hit: 48
  • 5.PNG
    5.PNG
    10.1 KB · Hit: 51
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Fatih Çetinkaya
QuickCpu adlı bir uygulama var onu kullanarak cpu nu performansını arttıra bilirsin ( Overclock değil )

• Beğen
Reaksiyonlar: nfui

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
gtx 750Tİ ve extradan 4Gb ram önce ekran kartını alın 4gb ram csgo için yetiyor.

• Beğen

nfui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf IŞIKTAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
QuickCpu adlı bir uygulama var onu kullanarak cpu nu performansını arttıra bilirsin ( Overclock değil )
QuickCpu'dan zaten yüksek performans'a göre ayarlı ama fps değerlerim 800x600 çözünürlükte 60'ı zor geçiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

gtx 750Tİ ve extradan 4Gb RAM önce ekran kartını alın 4gb RAM csgo için yetiyor.
Dışarıdan aldığım duyumlara göre CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu söyleniyor. işlemciyi değiştirmeden sadece gtx 750ti iyi bir performans almamı sağlayabilir mi

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
QuickCpu'dan zaten yüksek performans'a göre ayarlı ama fps değerlerim 800x600 çözünürlükte 60'ı zor geçiyor.

Dışarıdan aldığım duyumlara göre CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu söyleniyor. işlemciyi değiştirmeden sadece gtx 750ti iyi bir performans almamı sağlayabilir mi
işlemci odaklı ama ekran kartınızı değişirin. ilerisi için daha iyi.

nfui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf IŞIKTAN

aquafire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Burak Ünal
Instagram
brkunall4
Steam
etriker
Discord
AquaFire#4957
Kendi sistemim ile cs-go'da yeteri kadar fps alıyorum. Arkadaşın dediği gibi gtx750ti alıp ram 4gb yükseltirsen yeterli olacaktır.

• Beğen

nfui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf IŞIKTAN
Kendi sistemim ile cs-go'da yeteri kadar fps alıyorum. Arkadaşın dediği gibi gtx750ti alıp RAM 4gb yükseltirsen yeterli olacaktır.
Peki aldığın fps değerlerini hangi çözünürlükte ortalama olarak yazma şansın var mı, mesela mirage a bombsite'da şu kadar fps tarzında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet Arda Ekrem

İşlemci bazlı denilmesinin sebebi çok çekirdekli kullanımdır. Gidipte ryzen kendi işlemciniz + rx 570 yerine i9 9900k + 1030 daha çok performans vermiyor. Yani işlemcinizi üst düzey seçip ekran kartından düşmenin hiçbir anlamı yok. Tavsiyem işlemcinizi anakartınızı ve ekran kartınızı satmanızdır. K serisi bir işlemci yani çarpan kilidi (overclock) açık olan bir işlemci almanız ve ya xeon almanız (mesela xeon x3440) tr de 120 lira olmakla birlikte aliexpress ten alırsanız vergi dahil 70 tl ye geliyor. Yanında da alabiliyorsanız sıfır rx 5500 xt alamıyorsanız 2. el rx 570 ve ya 580 ( çoğunlukla mining yapılmış oluyorlar. Göz ile anlamak mümkün değil satıcının insiyatifine bağlı) alıp güzel performans yaşamanızdır.

• Beğen

nfui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf IŞIKTAN
İşlemci bazlı denilmesinin sebebi çok çekirdekli kullanımdır. Gidipte ryzen kendi işlemciniz + rx 570 yerine i9 9900k + 1030 daha çok performans vermiyor. Yani işlemcinizi üst düzey seçip ekran kartından düşmenin hiçbir anlamı yok. Tavsiyem işlemcinizi anakartınızı ve ekran kartınızı satmanızdır. K serisi bir işlemci yani çarpan kilidi (overclock) açık olan bir işlemci almanız ve ya xeon almanız (mesela xeon x3440) tr de 120 lira olmakla birlikte aliexpress ten alırsanız vergi dahil 70 TL ye geliyor. Yanında da alabiliyorsanız sıfır rx 5500 xt alamıyorsanız 2. el rx 570 ve ya 580 ( çoğunlukla mining yapılmış oluyorlar. Göz ile anlamak mümkün değil satıcının insiyatifine bağlı) alıp güzel performans yaşamanızdır.
Bahsettiğin şeyler bana çok fazla geliyor. Bunu yapabileceğimi sanmıyorum

Son düzenleme:

aquafire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Burak Ünal
Instagram
brkunall4
Steam
etriker
Discord
AquaFire#4957
Peki aldığın fps değerlerini hangi çözünürlükte ortalama olarak yazma şansın var mı, mesela mirage a bombsite'da şu kadar fps tarzında.
Hocam şu an pc başka evde o yüzden yazamıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,714
Üyeler
165,408
Son üye
sihecate
Top Bottom