Neler Yeni

Bilgisayarımın bazı parçalarını güncellemek istiyorum.

KadirAlp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Alp
Bütçe
3500
Merhabalar ben 2017'de idare etsin diye pek bilgim de olmamasından kaynaklı Turbox hazır kasalardan almıştım.Üzerinden yıllar geçmesiyle bir kaç kez sistemi değiştirmeye niyetlendim ama her seferinde boşverdim.Sadece bilgisayara SSD takmakla yetindim.Seneye üni için bilgisayar alana kadar idare etsin diye işte mesela RDR 2'yi en ama en düşük ayarlarda açabilsin gibi bir yükseltme yapmayı düşünüyorum (Bu dediğim abartı sayılıyorsa bütçeme göre GTA 5'i yüksek ayarlarda açacak seviyeside kabul görülebilir).Yani bu dediğimde de herhalde ekran kartı 1050ti tarzı falan olması gerekir pek de bir bilgim yok işte sizden de bu yüzden tavsiye istiyorum.Bu sistemde ne tarz yükseltmeler yapmam lazım?En basitinden Ram'i 8'den 16'ya çıkarma şansım var mı?

Gerekli sistem bilgilerimin resimlerini alta ekledim:
Anakart:Esonic H55KCL
Ram: Everest 4 GB 1333MHZ DDR3 CL9
Ekran Kartı:R7 240
İşlemci:İ5 660

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    36.6 KB · Hit: 18
  • 2.PNG
    2.PNG
    24.3 KB · Hit: 16
  • 3.PNG
    3.PNG
    23.4 KB · Hit: 12
  • 4.PNG
    4.PNG
    24.6 KB · Hit: 12
  • 5.PNG
    5.PNG
    23.6 KB · Hit: 17

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Melih Baygör
ramin 8gb olarak gözüküyor, rx580 tarzı bir gpu alıp şansını deneyebilirsin. güç kaynağın kaç w?

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bay fahare
Boşa harcama sat daha yeni sistemlere yönel DDR 5 olmasa da DDR4 deneyebilirsin

KadirAlp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşa harcama sat daha yeni sistemlere yönel DDR 5 olmasa da DDR4 deneyebilirsin
Hocam zaten bu sene Eylül gibi yeni bir bilgisayar alacağım o zaman kadar idare etsin diye bi en kötü ram veya işlemcide bi yükseltme yapmak istiyorum.

asko56

80+ Silver
Merhabalar ben 2017'de idare etsin diye pek bilgim de olmamasından kaynaklı Turbox hazır kasalardan almıştım.Üzerinden yıllar geçmesiyle bir kaç kez sistemi değiştirmeye niyetlendim ama her seferinde boşverdim.Sadece bilgisayara SSD takmakla yetindim.Seneye üni için bilgisayar alana kadar idare etsin diye işte mesela RDR 2'yi en ama en düşük ayarlarda açabilsin gibi bir yükseltme yapmayı düşünüyorum (Bu dediğim abartı sayılıyorsa bütçeme göre GTA 5'i yüksek ayarlarda açacak seviyeside kabul görülebilir).Yani bu dediğimde de herhalde ekran kartı 1050ti tarzı falan olması gerekir pek de bir bilgim yok işte sizden de bu yüzden tavsiye istiyorum.Bu sistemde ne tarz yükseltmeler yapmam lazım?En basitinden Ram'i 8'den 16'ya çıkarma şansım var mı?

Gerekli sistem bilgilerimin resimlerini alta ekledim:
Anakart:Esonic H55KCL
Ram: Everest 4 GB 1333MHZ DDR3 CL9
Ekran Kartı:R7 240
İşlemci:İ5 660
o işlemci ile rdr2 yi açma şansın yok sistem artık çok eski oyun oynatma veya rx580 gibi bir ekran kartı takma şansın bile sıfır

KadirAlp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ramin 8gb olarak gözüküyor, rx580 tarzı bir gpu alıp şansını deneyebilirsin. güç kaynağın kaç w?
Mesaj otomatik birleştirildi:

o işlemci ile rdr2 yi açma şansın yok sistem artık çok eski oyun oynatma veya rx580 gibi bir ekran kartı takma şansın bile sıfır
Evet haklı gibisiniz zaten de ben burada zaten rdr 2'yi işte yüksek ayarlarda iyi bir şekilde oynatmaktan bahsetmiyorum.1280 720 çözünürlüğünde en düşük ayarlarda açmak kâfi gözükür şahsen yeni bilgisayar alana kadar.Sizin dediğiniz gibi sistemin eskiliğinden böyle yükseltmelerle uğrasmak pek istemiyorum ama sınav sürecinde yeni bilgisayarı alırsam oyunlara daha fazla sararım diye idare eder bir yükseltme istiyorum kısacası.

Ekler

• 20250109_123636.jpg
    20250109_123636.jpg
    1.8 MB · Hit: 7
Son düzenleme:

asko56

80+ Silver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet haklı gibisiniz zaten de ben burada zaten rdr 2'yi işte yüksek ayarlarda iyi bir şekilde oynatmaktan bahsetmiyorum.1280 720 çözünürlüğünde en düşük ayarlarda açmak kâfi gözükür şahsen yeni bilgisayar alana kadar.Sizin dediğiniz gibi sistemin eskiliğinden böyle yükseltmelerle uğrasmak pek istemiyorum ama sınav sürecinde yeni bilgisayarı alırsam oyunlara daha fazla sararım diye idare eder bir yükseltme istiyorum kısacası.
dostum anlamadınız herhalde ne rdr2 yi nede gta5 i oynarsın onu diyorum senin yapacagın en iyi hamle gidiceksin şişman kasa xbox one alıp gamepass alıp sonrada rdr2 ve gta 5 i alıp oynayıp devam etmek o sistem ise elinde sadece internete girip ödev vs işlerini yapacagın ürün olur

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
kanka 1. nesil işlemciye ne takarsan tak faydasız...
hiç yoktan biraz daha bütçe artırıp apu topla bence.

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Melih Baygör
rx580 ile şansını dene derim ancak güç kaynağı konusunda emin değilim. ekran kartı 225w civarı tüketimi var çünkü. 2.el ps4 veya xbox alıp oyununu oynarsın. pc alınca da satarsın. uğraşma o pc ile

KadirAlp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Alp
dostum anlamadınız herhalde ne rdr2 yi nede gta5 i oynarsın onu diyorum senin yapacagın en iyi hamle gidiceksin şişman kasa xbox one alıp gamepass alıp sonrada rdr2 ve gta 5 i alıp oynayıp devam etmek o sistem ise elinde sadece internete girip ödev vs işlerini yapacagın ürün olur
Hocam ben bu sistemle 30-40 fps civarlarında orta ayarlarda GTA 5 oynayabiliyorum FIFA 18 falanda 30 fps civarlarında oynayabiliyorum.RDR 2 konusu tamamen örnekti ama herhalde örnek abartılı oldu gibi hata bende.Sanırım şöyle sormam daha doğru olur benim bu sisteme max yapabileceğim ram ve işlemci yenilemesi ne olabilir şu oyunu oynatabilsin vs. tamamen boşverin.Hiç birsey dahi yapamıyorsam şu rami 8'den 16'ya dahi çıkaramam mı?

ersi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ersin bulut
8gb ddr3 ram 200tl, 500w psu 600tl, rx 470 1200tl toplam 2k, geri kalan bütçe ile anakart+işlemci, i5 3nesil+ anakart yada i5 4. nesil + anakart

asko56

80+ Silver
Hocam ben bu sistemle 30-40 fps civarlarında orta ayarlarda GTA 5 oynayabiliyorum FIFA 18 falanda 30 fps civarlarında oynayabiliyorum.RDR 2 konusu tamamen örnekti ama herhalde örnek abartılı oldu gibi hata bende.Sanırım şöyle sormam daha doğru olur benim bu sisteme max yapabileceğim ram ve işlemci yenilemesi ne olabilir şu oyunu oynatabilsin vs. tamamen boşverin.Hiç birsey dahi yapamıyorsam şu rami 8'den 16'ya dahi çıkaramam mı?

i5 3 nesil + anakart + 8 gb ram şeklinde satanlarla iletişime geçebilrisiniz böylece sistemi 1.nesilden 3.nesile yükseltmiş olursunuz elinde bulunana 8 gb ramide takar 16 gb rame sahip olursunuz + elinde buluanan ssd ile sistemi biraz daha toplamış olursunuz kalan parayada amd nin rx 560 ekran kartını alabilrisiniz

Top Bottom