Öncelikle merhabalar. 9 10 gündür mavi ekran, yeşil ekran sorunu alıp duruyorum. Bazen sadece ekran ve ses takılı kalıyor ve güç düğmesine basılı tutup kapatmadığım sürece (kısaca power tuşundan aç kapat yapmadığım sürece) düzelmiyor. Bilgisayarı ayda 1 kez temizliyorum. Kasayı alalı 4 yıl geçti, İlk aldığımdaki parçaları yok yani garanti ile herhangi bir şekilde sorunu çözemem çünkü zaman geçtikçe yeni parçalar aldım. Aldığım parçalar ise ikinci el. Hepsini test ederek aldım. Konumuza dönecek olursak, sorun çıkmaya başladığında ilk 1 hafta herhangi bir şekilde çözmeye kalkmadım çünkü düzelir gider diye düşündüm. İlk haftanın sonunda ise sinirlendim ve yazılımsal herhangi bir sorun olabileceğini düşündüğümden (sürücü hatası veya sistem dosyası silinmesi vb.) format atmak istedim ve Windows 11 kurdum. Windows 11'i kurduğum gün herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Geçti gitti sandım fakat ertesi gün tekrar başladı. Bu sefer mavi ekran almaya başladım. Mavi ekran alıyorum, fakat alttaki yüzdelik bar dolmuyor, 0 da kalıyordu. Anlıyacağınız gene başta dediğim kapa aç yoluyla tekrar başlatmam gerekiyordu. En son ise mavi ekran aldıktan sonra kapadım, geri açtım şifremi girip masaüstüne girdim ve 10 saniye içinde tekrar yedim. ardından da aynısı. 10 15 dk açmadım ve tekrar açtığımda girdim. Şimdi ise buraya yazıyorum.
Ek bilgi: Eskiden bilgisayar açıldığı zaman ilk başta fanlar 2 3 saniye hızlı döner ve kendine gelirdi, Bu sorun olmaya başladığından beri baştaki fan 5 6 saniye boyunca hızlı dönüp ses çıkarıyor ve bilgisayar açılıyor. Ayrıca 80 derece gpu sıcaklığının üstüne çıkmak zararlı imiş. 1 2 aydır günümüz oyunlarını oynarken 82 81 dereceleri görüyordum fakat zararlı olduğunu yeni öğrendim max 1 2 hafta olmuştur öğreneli.
-Umuyorum ki fazla gevezelik etmemişimdir bu benim ilk konu açışım. Sadece yanıtlarda tek tek cevap vereceğime sorulması muhtemel şeyleri konuya sıkıştırmak istedim. Tahminimce ekran kartı veya işlemcide sorun var. Yardım edebilecek varsa çok sevirim. İyi forumlar.
Sistem;
Ekran kartı Rtx 2060 Super 8 GB
Anakart B450M S2H
İşlemci Ryzen 5 3600
Ram markası bilmiyorum fakat ddr4 8x2 gb
Ek bilgi: Eskiden bilgisayar açıldığı zaman ilk başta fanlar 2 3 saniye hızlı döner ve kendine gelirdi, Bu sorun olmaya başladığından beri baştaki fan 5 6 saniye boyunca hızlı dönüp ses çıkarıyor ve bilgisayar açılıyor. Ayrıca 80 derece gpu sıcaklığının üstüne çıkmak zararlı imiş. 1 2 aydır günümüz oyunlarını oynarken 82 81 dereceleri görüyordum fakat zararlı olduğunu yeni öğrendim max 1 2 hafta olmuştur öğreneli.
-Umuyorum ki fazla gevezelik etmemişimdir bu benim ilk konu açışım. Sadece yanıtlarda tek tek cevap vereceğime sorulması muhtemel şeyleri konuya sıkıştırmak istedim. Tahminimce ekran kartı veya işlemcide sorun var. Yardım edebilecek varsa çok sevirim. İyi forumlar.
Sistem;
Ekran kartı Rtx 2060 Super 8 GB
Anakart B450M S2H
İşlemci Ryzen 5 3600
Ram markası bilmiyorum fakat ddr4 8x2 gb