Bilgisayarımın RGB fanlarını nasıl kontol edebilirim?

MirzAbi

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba kasam:

GAMEFORCE GF-8010 COLD 4x120mm Rainbow Fanlı Oyuncu Kasası​

örnek link:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0963J3MY8/ref=ewc_pr_img_4?smid=A2GIIOEX0K3LR5&psc=1

kasamdaki fanların ışıklarını istediğim zaman kapatıp açabilmek istiyorum, kasamdaki LED RGB SW kablosunu nereye bağlamam gerektiğini bilmediğim için bağlantısını yapmadım.

MSI CENTER, MSI DRAGON CENTER gibi programları kullandım fakat etkili olmadı.

bu sorunu nasıl çözeniirim?

Merhaba kasam:

GAMEFORCE GF-8010 COLD 4x120mm Rainbow Fanlı Oyuncu Kasası​

örnek link:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0963J3MY8/ref=ewc_pr_img_4?smid=A2GIIOEX0K3LR5&psc=1

kasamdaki fanların ışıklarını istediğim zaman kapatıp açabilmek istiyorum, kasamdaki LED RGB SW kablosunu nereye bağlamam gerektiğini bilmediğim için bağlantısını yapmadım.

MSI CENTER, MSI DRAGON CENTER gibi programları kullandım fakat etkili olmadı.

bu sorunu nasıl çözeniirim?
kasa rainbow fanlı hocam renkler değişmez, aargb bi kasa olsaydı renleri anakarttan kafana göre ayarlayabilirdin

Herhangi bir modül ile bu sorunu düzeltebilir miyim?
Mesela "led kontrol modülü" gibş bir şey ile?
Hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece ledlerin çalışa bilmesi için gereken kabloyu sökerseniz aydınlatmayı açıp kapatabilirsiniz

Hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece ledlerin çalışa bilmesi için gereken kabloyu sökerseniz aydınlatmayı açıp kapatabilirsiniz
Hiçbir çözüm yolu yok mu?
Ledler için bir kablo verilmemiş fanların kabosunu takınca ledler de yanıyor.

fanları veya kasayı değiştirirsem bu sorunu düzeltir mi?
Bu bir sorun değil fanların yapısı gereği öyle düz renk yaniyormus gibi düşünün sadece rengarenk hali, fan değişimi ile (rgb veya argb fan alarak) istediğin gibi renkleri kontrol edebilirsin

Bu bir sorun değil fanların yapısı gereği öyle düz renk yaniyormus gibi düşünün sadece rengarenk hali, fan değişimi ile (rgb veya argb fan alarak) istediğin gibi renkleri kontrol edebilirsin
ben renkleri kontrol etmek istemiyorum direk olarak renkleri kapatmak (LEDLERİ) kapatmak istiyorum.
Kasamdan ışık çıkmasını istemiyorum

Geri