- Bütçe
- 5
Arkadaşlar merhabalar foruma yeni kayıt oldum. Benim sorunum biraz uzun okuyup yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim. Çok bilgisayarla haşır neşir birisi değilim sadece arada bir oyun ve film izlemek için kullanıyorum. Kullandığım ekipmanlarım Ekran kartı msi rx 6750xt işlemci amd ryzen 5 5600x ve soğutucu olarak msi coreliquid 360r v2 kullanıyorum. Sorun sanırım 10-15 gündür falan var ama çok dikkat etmediğim için yeni anlayabildim durumu. Daha öncelerde amd nin masaüstü uygulamasından sıcaklık değerlerine bakıyordum ara ara. boştayken 30-35 derece yükteyken maksimum 70-80 derece oluyordu. Bu da ağır oyun oynadığım zamanlarda. Şu anda boştayken 50-60 civarlarında yüke bile sokmadan yani en basitinden bir chrome bile açsam sıcaklık direk 80 dereceye fırlıyor kasada fan sesi yükseliyor. Her 5 dakika da bir bu döngüde devam ediyor. Bugün termal macunu yeniledim ve tamamen temizledim her parçasını değişen herhangi bir şey olmadı. Bana neyi kontrol etmem gerektiği hakkında yönlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Konuyu bilerek soğutucu bölümünde açıyorum çünkü bilgisayar fan açtığında ses soğutucu fanlarından yükseliyor.