Bilgisayarın Açılması Uzun Sürüyor

ZK--

80+
Reaksiyon skoru
194
Merhabalar, bir kaç gün önce bilgisayarı yeniden başlatma yapınca, bilgisayar açılış ekranında yani kaba tabirle, anakartın yazısının çıktığı ekranda kaldı. Uzunca süre beklememe rağmen açılmadı. Tekrar reset atmama ve kapatıp tekrar açmama rağmen ne BIOS ekranına girebildim nede işlem yapabildim. Sonrasında bütün USB bağlantılarını çıkarıp tekrar başlattım. Bilgisayarın açılması çok uzun sürse de açıldı. Bilgisayarın şuan açılma süresi ortalama 2-4 dk arasında değişiyor. Neden bir anda böyle oldu bir fikrim yok. M2 SSD kullanıyorum, zarar görmüş olabileceğini veya bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Format atmayı denemedim. Belki bir çözüm yolu olabilir ama başlangıç dosyaları zarar görmüş olsaydı hiç açılmazdı, hata verirdi. Sadece çok geç açılıyor. Farklı bir fikri olan varsa veya nasıl düzelteceğimi bilen yorum yazarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Merhabalar, bir kaç gün önce bilgisayarı yeniden başlatma yapınca, bilgisayar açılış ekranında yani kaba tabirle, anakartın yazısının çıktığı ekranda kaldı. Uzunca süre beklememe rağmen açılmadı. Tekrar reset atmama ve kapatıp tekrar açmama rağmen ne BIOS ekranına girebildim nede işlem yapabildim. Sonrasında bütün USB bağlantılarını çıkarıp tekrar başlattım. Bilgisayarın açılması çok uzun sürse de açıldı. Bilgisayarın şuan açılma süresi ortalama 2-4 dk arasında değişiyor. Neden bir anda böyle oldu bir fikrim yok. M2 SSD kullanıyorum, zarar görmüş olabileceğini veya bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Format atmayı denemedim. Belki bir çözüm yolu olabilir ama başlangıç dosyaları zarar görmüş olsaydı hiç açılmadı, hata verirdi. Sadece çok geç açılıyor. Farklı bir fikri olan varsa veya nasıl düzelteceğimi bilen yorum yazarsa sevinirim.
ramlerini temizle aynısı başıma gelmişti.

ramlerini temizle aynısı başıma gelmişti.
Denerim de sanmıyorum işe yarayacağını. Ukalalık etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Çünkü pc geç de olsa açılıyor. Hiç açılmıyor olsa yazdığında haklısın. İlk yapılan işlem bu çünkü.

Denerim de sanmıyorum işe yarayacağını. Ukalalık etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Çünkü PC geç de olsa açılıyor. Hiç açılmıyor olsa yazdığında haklısın. İlk yapılan işlem bu çünkü.

İşe yarayan bir yöntem.

Deneyin derim.

Farklı bir fikri olan yok sanırım.

1 saat Prime95 Blender testi yalın.

Sonra 1 saat OCCT 3D testi yapın.

Sonra 1 saat OCCT Power testi yapın.

MemTest64 yapın.

CrystalDiskMark testi yapın.

CrystalDiskİnfo ile SSD sağlığına bakın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS güncel değilse güncelleyin.

Başka driver sürümlerini indirin.

Merhabalar, bir kaç gün önce bilgisayarı yeniden başlatma yapınca, bilgisayar açılış ekranında yani kaba tabirle, anakartın yazısının çıktığı ekranda kaldı. Uzunca süre beklememe rağmen açılmadı. Tekrar reset atmama ve kapatıp tekrar açmama rağmen ne BIOS ekranına girebildim nede işlem yapabildim. Sonrasında bütün USB bağlantılarını çıkarıp tekrar başlattım. Bilgisayarın açılması çok uzun sürse de açıldı. Bilgisayarın şuan açılma süresi ortalama 2-4 dk arasında değişiyor. Neden bir anda böyle oldu bir fikrim yok. M2 SSD kullanıyorum, zarar görmüş olabileceğini veya bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Format atmayı denemedim. Belki bir çözüm yolu olabilir ama başlangıç dosyaları zarar görmüş olsaydı hiç açılmazdı, hata verirdi. Sadece çok geç açılıyor. Farklı bir fikri olan varsa veya nasıl düzelteceğimi bilen yorum yazarsa sevinirim.

SSD için gerekli testleri yaptım. Yazmış olduğunuz SSD için testleri de yaptım. Sağlık testi vs. Herhangi bir sorun görünmüyor. Yazmış olduğunuz şeyler yanılmıyorsam ekran kartı ve ram ile ilgili testler. Bunların konu ile ne alakası var biraz bilgi verebilir misiniz? Daha önce de beyan ettiğim gibi ukalalık etmiyorum sadece ekran kartı ve ram üzerinde bir sorun olmuş olsa görüntü alamam. Pc hiç açılmaz.

@kandes22

SSD için gerekli testleri yaptım. Yazmış olduğunuz SSD için testleri de yaptım. Sağlık testi vs. Herhangi bir sorun görünmüyor. Yazmış olduğunuz şeyler yanılmıyorsam ekran kartı ve ram ile ilgili testler. Bunların konu ile ne alakası var biraz bilgi verebilir misiniz? Daha önce de beyan ettiğim gibi ukalalık etmiyorum sadece ekran kartı ve ram üzerinde bir sorun olmuş olsa görüntü alamam. PC hiç açılmaz.

@kandes22

Açılabilir.

RAM'de sorun olsa yine PC hiç acılmaz.

Dediklerim işlemci, ekran kartı, RAM için testler.

SSD için gerekli testleri yaptım. Yazmış olduğunuz SSD için testleri de yaptım. Sağlık testi vs. Herhangi bir sorun görünmüyor. Yazmış olduğunuz şeyler yanılmıyorsam ekran kartı ve ram ile ilgili testler. Bunların konu ile ne alakası var biraz bilgi verebilir misiniz? Daha önce de beyan ettiğim gibi ukalalık etmiyorum sadece ekran kartı ve ram üzerinde bir sorun olmuş olsa görüntü alamam. PC hiç açılmaz.

@kandes22

Açılabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: ZK--
Bios ayarlari ile oynadiniz mi windows temiz kurulum yapabilirsiniz driverlari guncelleyebilirsiniz bundan önce ssd sağlığını kontrol edin.

Açılabilir.

Açılabilir.

Cevaplarınız için teşekkürler. Deneyeceğim.

• Beğen
Reaksiyonlar: ZK--
Geri