Neler Yeni

Bilgisayarın Aniden Kapanması (Yük Bindiğinde)

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Merhaba bilgisayarım ağır yükte özellikle bazı oyunları oynarken aniden kapanıyor. Bilgisayarı tekrar başlatmak için güç tuşuna bastığımda mousenin ışığı geliyor gibi oluyor ama tam gelmiyor birkaç dakika bekledikten sonra tekrar deneyince açılıyor ama adeta hani soğukta kalmış arabanın motorunu çalıştırır gibi oluyor, gelir gibi oluyor gelmiyor 2. 3. denemede açılıyor. Uzun süredir araştırıyorum ve 2 sebep buldum. Birincisi psu kaynaklı, ikincisi ise işlemci ısınmasından dolayı ancak şöyle ki ağır yükte işlemci sıcaklığına baktığımda herhangi bir sorun gözükmüyor. Şimdi benim düşüncem ilk neden yani psu kaynaklı. Çünkü kendimce bu durumu destekleyen birkaç neden var. Öncelikle sisteme yeni ekran kartı aldım ve bu ekstra güç tüketiyor. Ekran kartını takmadan herhangi bir sorun yoktu. İkinci düşüncem ise benim şuan ki güç kaynağım frisby foem 300w diye bir psu çok eski ve kötü olduğunu öğrendim. Üstelik tepe gücü 300w ve +80 sertifikası yok. Psu hesaplama sitelerinden baktığım kadarıyla bana 450-500w psular öneriyor. Bütün bu gerekçelere bakınca psu kaynaklı bir hata aldığımı düşünüyorum. Ayrıca bu güç kaynağımı 8 yıldır kullanıyorum. Ben bu 1 2 hafta içinde " FSP Hyper K 500 500W 80+ EU kutusuz Güç kaynağı " nı almayı düşünüyorum. Ama bu sorunun psu kaynaklı olup olmadığı düşüncesi aklımda dolaşıyor. Bu yüzden yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden herkese teşekkürler.

Sistem özelliklerim şu şekilde;
AMD Athlon II X2 260
4,00GB Tek-Kanal DDR3 @ 669MHz
ASUSTeK Computer INC. M4N68T-M-V2 (AM3)
2047 MBNVIDIA GeForce GT 730
465GB Seagate ST500DM0 02-1BD142 SCSI Disk Device (SATA)
HL-DT-ST DVDRAM GH24NS95 SCSI CdRom Device
Frisby FOEM 300W Power Supply

Güncelleme:
Bilgisayar boşta iken; Cpu: 33° Gpu: 37°
1 saatlik oyundan sonra; Cpu: 40° Gpu: 60°
( Anakart genellikle 30° arası çok değişim olmuyor.)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Enes Özdemir
Kardeşim öncelikle soğutmanı güçlendirmeyi dene yani yeni fanlar alabilirsen artı ısınınca kapanma özelliğini kapatabilirsin güç seçeneklerinden

Emre Baş

80+ Gold
sıcaklıktan kaynaklı olabilir

Knife

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Derin Berkoz
Heralde bilgisayarın o yüklü oyunları kaldırmıyor ama tam bi bilgim

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim öncelikle soğutmanı güçlendirmeyi dene yani yeni fanlar alabilirsen artı ısınınca kapanma özelliğini kapatabilirsin güç seçeneklerinden
bilgisayarımda her parçanın bir fanı var ve ekstra 1 fan daha var ve aslında şöyle bir şey de var eskiden gt430 kullanıyordum ve herhangi bir sorun yaşamamıştım. Şuan gt730 kullanıyorum ve bu sorunla karşı karşıyayım. Ancak aklıma takılan şey şu ben bu ekran kartını alalı 24 gün oluyor ve ben bu hatayı 1 haftadır alıyorum yani ilk 1 2 hafta herhangi bir şey olmaması beni düşündürüyor

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Enes Özdemir
Dediğim gibi ısınınca kapanma özelliğini kapatabilirsin güç seçeneklerinden şuan bilgisayarım bozuk olduğu için detaylı anlatamıyorum ama internette bulabilirsin detaylı bi şekilde

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Dediğim gibi ısınınca kapanma özelliğini kapatabilirsin güç seçeneklerinden şuan bilgisayarım bozuk olduğu için detaylı anlatamıyorum ama internette bulabilirsin detaylı bi şekilde
bulmaya çalışıyorum ancak oyunlarda çokça kez kontrol ettim, ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları kapanacak duruma gelmiyor hatta bugün tekrar kontrol edeyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Enes Özdemir
Kanka gerisini ben bilmiyorum teknik ekibe başvurmanı öneririm umarım bir an önce düzeltirsin bol şans

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Merhaba bilgisayarım ağır yükte özellikle bazı oyunları oynarken aniden kapanıyor. Bilgisayarı tekrar başlatmak için güç tuşuna bastığımda mousenin ışığı geliyor gibi oluyor ama tam gelmiyor birkaç dakika bekledikten sonra tekrar deneyince açılıyor ama adeta hani soğukta kalmış arabanın motorunu çalıştırır gibi oluyor, gelir gibi oluyor gelmiyor 2. 3. denemede açılıyor. Uzun süredir araştırıyorum ve 2 sebep buldum. Birincisi psu kaynaklı, ikincisi ise işlemci ısınmasından dolayı ancak şöyle ki ağır yükte işlemci sıcaklığına baktığımda herhangi bir sorun gözükmüyor. Şimdi benim düşüncem ilk neden yani psu kaynaklı. Çünkü kendimce bu durumu destekleyen birkaç neden var. Öncelikle sisteme yeni ekran kartı aldım ve bu ekstra güç tüketiyor. Ekran kartını takmadan herhangi bir sorun yoktu. İkinci düşüncem ise benim şuan ki güç kaynağım frisby foem 300w diye bir psu çok eski ve kötü olduğunu öğrendim. Üstelik tepe gücü 300w ve +80 sertifikası yok. Psu hesaplama sitelerinden baktığım kadarıyla bana 450-500w psular öneriyor. Bütün bu gerekçelere bakınca psu kaynaklı bir hata aldığımı düşünüyorum. Ayrıca bu güç kaynağımı 8 yıldır kullanıyorum. Ben bu 1 2 hafta içinde " FSP Hyper K 500 500W 80+ EU kutusuz Güç kaynağı " nı almayı düşünüyorum. Ama bu sorunun psu kaynaklı olup olmadığı düşüncesi aklımda dolaşıyor. Bu yüzden yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden herkese teşekkürler.
Güç kaynağın gerçekten çok yetersiz ve eski 80+ sertifikası olmaması bir yana çok eski bir teknoloji. Bu geçen sürede elektrik gidip gelmesinde bile ana kartını, dolaylı yoldan işlemcini kötü etkilemiş olabilir. Sorunu anlamanın tek yolu yeni parçaları deneyip sorun şundan kaynaklanıyor demende yatıyor. Ayrıca donanımsal değil de yazılımsal da sorun olabilir bilgin olsun.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Güç kaynağın gerçekten çok yetersiz ve eski 80+ sertifikası olmaması bir yana çok eski bir teknoloji. Bu geçen sürede elektrik gidip gelmesinde bile ana kartını, dolaylı yoldan işlemcini kötü etkilemiş olabilir. Sorunu anlamanın tek yolu yeni parçaları deneyip sorun şundan kaynaklanıyor demende yatıyor. Ayrıca donanımsal değil de yazılımsal da sorun olabilir bilgin olsun.
Öncelikle teşekkürler. Parça takıp deneme imkanım yok ancak bu 1 hafta içinde yeni bir psu alacağım ve umarım sorun psu kaynaklıdır. Sizce ne olursa olsun yeni bir psu almalı mıyım. Psu yu aldıktan sonra bu sorun devam etmesi aklımda ancak hiç olmadı yine de psu değişmiş olurum diye düşünüyorum. Bir süredir araştırıyorum bu konuyu ama hiç yazılımsal olarak bir şeye karşılaşmadım genellikle cpu ve psu kaynaklı olduğu yazıyordu. Yazılımsal olarak ne ile ilgili bir sorun olabilir acaba bir fikriniz var mı bakmam için.

Hocam vereceğim adımları yaparsan sorun ortadan kalkar Driver Easy programını indir asus un realtek ses kartından kaynaklanan codex sorunu oyunlarda özellikle oynarken direk kapanır bu programın sayesinden güncelle pc de ne eksikse günceller ve sorunun çözülür

Top Bottom