Neler Yeni

Bilişim projesi için fikir

Erda Yıldırım

80+ Gold
Bilgisayarın iç ve dış donanım parçaları nelerdir araştırınız. Konuyu ile ilgili poster hazırlayınız. böyle bir ödev attı hoca fikir verirmisiniz ben normalde donanımları biliyorum fakat çok detaya iniyor kuzey güney köprüsü vs.

Afren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Yılmaz Eren Çoban
Kısaca özetleyeyim bilişim dersinde kuzey köprüsü güney köprüsü vs. sormaz diye düşünüyorum.

İç donanımlar:
- Ekran kartı
- Ram
- İşlemci
- Anakart
- Depolama birimi (SSD, HDD vs.)
- Güç kaynağı (PSU)
- Kasa

Dış donanımlar:
- Monitör
- Klavye
- Mouse
- Mikrofon
- Kamera (Webcam)
- Kulaklık

Bu şekilde sınıflandırılabilir umarım yardımcı olur.

Erda Yıldırım

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kısaca özetleyeyim bilişim dersinde kuzey köprüsü güney köprüsü vs. sormaz diye düşünüyorum.

İç donanımlar:
- Ekran kartı
- Ram
- İşlemci
- Anakart
- Depolama birimi (SSD, HDD vs.)
- Güç kaynağı (PSU)
- Kasa

Dış donanımlar:
- Monitör
- Klavye
- Mouse
- Mikrofon
- Kamera (Webcam)
- Kulaklık

Bu şekilde sınıflandırılabilir umarım yardımcı olur.
bunları biliyorum fakat özelliklerini tam bilmiyorum yani biz diyoruz ya psu ne işe yarar güç verir projede hoca daha dedtaylı istemiş

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
bunları biliyorum fakat özelliklerini tam bilmiyorum yani biz diyoruz ya psu ne işe yarar güç verir projede hoca daha dedtaylı istemiş
ödevini biz yapalım mı istiyorsun? wikipediaya yazsan zaten hepsi hakkında detaylı bilgi sahibi olursun.

Afren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Yılmaz Eren Çoban
Google da küçük araştırmalar yaparak örneğin ekran kartı ne işe yarar gibi araştırmalar yaparsan kısa cevaplar bulursun. Hepsini buraya yazarsam fazla uzun bir mesaj olur muhtemelen.
Mesela Google'da yaptığım küçük bir araştırmada örnek olması açısından şunu elde ettim.

Ekran kartı ya da grafik kartı olarak adlandırılan bileşenlerin temel görevi, bilgisayardaki görüntüyü işleyip, monitöre aktarılmasını sağlamaktır. (alıntıdır)

Bu şekilde metnin tamamını değil temel görevini alabilirsin araştırma yaparken.

Erda Yıldırım

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ödevini biz yapalım mı istiyorsun? wikipediaya yazsan zaten hepsi hakkında detaylı bilgi sahibi olursun.
sadece yardım almak istemiştim o sebep ile buraya yazdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,662
Üyeler
168,476
Son üye
amco53
Top Bottom