Neler Yeni

Bina içindeki İnternet kablo tesisatını yenileme

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Tülek
Arkadaşlar benim internet çok yavaş İnternet sağlayıcısının(vadofone) kontrolüne göre binaya kadar hızda sıkıntı yok, bina tesisatinda sıkıntı var.
Fotodaki panelden birkaç daire evine kablo çekmiş. Bunu nasıl yaptırabilirim? Turktelekom u çağırmali mıyım? Yoksa bir elektrikçi vasıtasıyla halledilebilir mi? Ve hangi kablo dan almalıyım düz İnternet kablosu mu?

Ekler

• IMG_20230303_185516_copy_2268x3024.jpg
    IMG_20230303_185516_copy_2268x3024.jpg
    1.1 MB · Hit: 46
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Tülek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bilen

Basrii

80+ Bronze
Arkadaşlar benim internet çok yavaş İnternet sağlayıcısının(vadofone) kontrolüne göre binaya kadar hızda sıkıntı yok, bina tesisatinda sıkıntı var.
Fotodaki panelden birkaç daire evine kablo çekmiş. Bunu nasıl yaptırabilirim? Turktelekom u çağırmali mıyım? Yoksa bir elektrikçi vasıtasıyla halledilebilir mi? Ve hangi kablo dan almalıyım düz İnternet kablosu mu?
türktelekom dairene bakmaz. Bir elektrikçi çağırıp daireye kadar CAT6 çekilebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Tülek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
türktelekom dairene bakmaz. Bir elektrikçi çağırıp daireye kadar CAT6 çekilebilir.
hocam paneldeki hangi portun bana ait olduğu nasıl öğrenebilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Basrii

80+ Bronze
hocam paneldeki hangi portun bana ait olduğu nasıl öğrenebilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam sizin dairenize eski de olsa hali hazırda bir internet kablosu geliyor. Bizde bili bili denen bir cihaz var kablo tespiti için. Kablonun bir ucuna makinaya bağlıyorsun ve diğer kablo ucuna da test cihazını dokundurtuyorsun. Cihaz hangi kablodan yüksek seviye sinyal veriyor ise senin evine giden kablo odur ve hangi porta bağlı olduğunu kablonun bağlı olduğu porta bakarak anlayabilirsin.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
hocam bizimde aynı sıkıntımız vardı sizinkisi apartman asnırım bizim müskail evimizde internet gelmiyor diye türknette rapor oluşturduk sorna türk telekom ekipleri geldi ve rica ettik evin dışındaki kutudan evin içine ethernet kablosu bağlattık direk

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
asemo boa
cat6 maliyetli olabilir. 2çift ya da 2per bakır telefon kablosu kendin cekersin. kablonun hangisi senin oldugunu ogrenmene gerek yok. kabloyu pencereden o kutuya kadar kendin kablo klipsleriyle guzel sekilde çek.internet arızası bırak kullandıgın abone sirketine telekomcular gelince cektiğin kabloyu baglamalarını iste iş bitti hayırlı olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Merhaba,
Resimde gördüğün şey santral kutusu. Oradaki perlere dairelerin telefon hatları çakılı. TurkTelekom ditekten santral kutusuna kadar olan kısıma kadar sorumlu, gerisi ev sahibinin sorumluluğunda. Maddi yönden sıkıntın yoksa Cat6 kablo güzel bir seçim olacaktır. Ama bana maliyetli olur diyorsan jumper kablo bile işini görür. Armut vb. uygulamalardan veya bulunduğun mahalledeki elektrik tesisatçılarından ücreti mukabilinde hizmet alabilirsin.

Top Bottom