Neler Yeni

BİOS EKRANİNA GİREMİYORUM

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,395
İsim
Bilal Tepe
Yeni PC topladık abime M2 SSD 2.el aldık lakin bu SSD içinde sistem kurulu eski sistemi arkadaşın biosa girip format atmak istiyorum lakin biosa girince 1 2 saniye sonra ekran gidiyor no Signal hatası alıyorum hiçbir şekilde biosta işlem yapamıyorum nedeni nedir yardım eder misiniz?

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Murat
Yeni PC topladık abime M2 SSD 2.el aldık lakin bu SSD içinde sistem kurulu eski sistemi arkadaşın biosa girip format atmak istiyorum lakin biosa girince 1 2 saniye sonra ekran gidiyor no Signal hatası alıyorum hiçbir şekilde biosta işlem yapamıyorum nedeni nedir yardım eder misiniz?
clr_cmos ile biosu komple sıfırlayın bir de öyle deneyin

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Murat
Denedim hiçbir şekilde olmuyor
başka bir forumda aynı sorunu yaşayan birisi ''Belki başkasının da başına gelir diye sorunu nasıl çözdüğüm yazayım. Ekran kartını söktüm bilgisayarı açtım anakart girişinden. 10100f işlemci dahili gpu olmadığı için uyarı verdi. Kapatıp ekran kartımı taktım yeniden çalıştırdım sorun düzeldi.'' yazmış

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,395
İsim
Bilal Tepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
başka bir forumda aynı sorunu yaşayan birisi ''Belki başkasının da başına gelir diye sorunu nasıl çözdüğüm yazayım. Ekran kartını söktüm bilgisayarı açtım anakart girişinden. 10100f işlemci dahili gpu olmadığı için uyarı verdi. Kapatıp ekran kartımı taktım yeniden çalıştırdım sorun düzeldi.'' yazmış
Denedim olmadı hocam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Televizyonda deneyebilir misin?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,395
İsim
Bilal Tepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Deneyemem de olay onla mi kaynaklı SSD 2.eldi ciksrdim Gine biosa hiçbir türlü giremiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denedim sonuç aynı ekran gelio geldigi gibi gidiyor
Ekran kartında bir sıkıntı olabilir. Ya da televizyonda ve monitörde aynı kabloyu kullandıysan onda da bir problem olabilir. İhtimaller üstünden gidiyorum şuan.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,395
İsim
Bilal Tepe
Ekran kartında bir sıkıntı olabilir. Ya da televizyonda ve monitörde aynı kabloyu kullandıysan onda da bir problem olabilir. İhtimaller üstünden gidiyorum şuan.
Ryzen 5 7600 CPU apusundan da güç alıp hem display hem hdmı denedim sonuç aynı TV de de denedim sonuç aynı ekran kartımla da denedim hepsini sonuç gene aynı hep apu da hem de ekran kartında aynı sorun yaşanıyor

Ryzen 5 7600 CPU apusundan da güç alıp hem display hem hdmı denedim sonuç aynı TV de de denedim sonuç aynı ekran kartımla da denedim hepsini sonuç gene aynı hep apu da hem de ekran kartında aynı sorun yaşanıyor
Anakartli vatana goturucem biosda sorun var dicem büyük ihtimal anakart sorunlu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin

Anakartli vatana goturucem biosda sorun var dicem büyük ihtimal anakart sorunlu
Anakart marka model nedir? BIOS Flashback yapmayı deneyebilirsin.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,395
İsim
Bilal Tepe
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Gigabyte q flash var sanırım ama beceremedim

B650m ds3h
Öncelikle flash belleği FAT32 olarak biçimlendir hocam. Biçimlendirdikten sonra http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B650M-DS3H-rev-10/support#support-dl buradan F9 sürümünü indir. İndirdikten sonra inen mb_bios_b650m-ds3h_8arpl113_f9 dosyasına sağ tıklayıp Tümüne Ayıkla de. Ondan sonra içindeki B650MDS3H.F9 dosyasını gigabyte.bin olarak değiştirip kaydet. Ondan sonra belleğin içine at. Attıktan sonra belleği işaretlediğim F bölümüne takıp BIOS Flashback tuşuna bas. Bastıktan sonra ışık yanıp sönmeye başlayacak. Yaklaşık 5 dakika içinde bitirip ışıkları söndürür ondan sonra kasayı çalıştır bakalım hocam.
Bu dediklerim bu anakartın REV 1.0 sürümüne aittir. Eğer anakart REV 1.3'se http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B650M-DS3H-rev-13/support#support-dl aynı şekilde FC BIOS'unu indirip dediğim şekilde yap hocam. REV sürümü anakartın kutusunun üstünde ya da anakartın üstünde yazıyor hocam.
Ekran Görüntüsü (31).png

Top Bottom