Abdullah hacı gül bios güncellemesinden sonra formatı öneriyor ben hep öyle yapıyorum bios güncellemesinden sonraArkadaşlar selam bios sürümünü güncelledim bios üzerinde extra yapmam gereken bir şey varmıdır acaba
XMP ve UEFİ ayarını açman gerek.Arkadaşlar selam bios sürümünü güncelledim bios üzerinde extra yapmam gereken bir şey varmıdır acaba
overclock yapmayacağımOC yapacaksan değişiklikler yapman gerekiyor. Eğer standart ayarlarda kullanacak isen herhangi bir işlem yapmana gerek yoktur.
xmp nedir acaba ? ram frekansı içinmiXMP ve UEFİ ayarını açman gerek.
Sistem özellikleriniz nedir? XMP RAM'in verdiği en yüksek değeri kullanmaya yarıyor.overclock yapmayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
xmp nedir acaba ? ram frekansı içinmi
Evet ram OC yapmak içindir.overclock yapmayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
xmp nedir acaba ? ram frekansı içinmi
XMP'yi açın. Profile 1 yapmanız gerek. Asus anakart kullanıyorsanız D.O.C.P diye geçiyor.gigbayte gtx 1650
corsair 8 gb 3000 mhz ram
amd ryzen 3 3100 var
xmp profile 1 e getirdim ilk bios güncellediğim zaman 2133 mhz ile çalışıyordu ram onu açtım 3000 e çıktı açmış oluyormuyum ?XMP'yi açın. Profile 1 yapmanız gerek. Asus anakart kullanıyorsanız D.O.C.P diye geçiyor.
Kaydedip çıktıysanız evet açılmıştır.xmp profile 1 e getirdim ilk bios güncellediğim zaman 2133 mhz ile çalışıyordu ram onu açtım 3000 e çıktı açmış oluyormuyum ?
Windows UEFİ mi kurulu? Windows arama kısmına msinfo32 yazın fotoğrafını atın.peki bir sorum daha olacak uefi nedir ve nasıl açabilirim anakartım gigabyte a320m s2h