BIOS güncellerken elektrikler gitti

esfikey

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar. Elimde MSI pro b650m-b anakart var. Bios güncellerken elektrikler gitti. Ekrana görüntü gelmiyor. Garantisi yok. Kasa usb bellek de okumuyo. Acaba bu anakartın .bin ya da .rom uzantılı bios yazılımını nerden bulabilirim? MSI sitesindekiler ag3 ae2 ae0 vs uzantılı bios dosyaları. Eğer .bin ya da .rom uzantılı bulabilirsem bios dosyasını, bir şekilde halledeceğim. Aynı başka anakarttaki bios'un yazılımını almak da bir seçenek ama öyle bir seçeneğim yok maalesef. Başka ne yapabilirim önerileriniz nedir?

Merhabalar. Elimde MSI pro b650m-b anakart var. Bios güncellerken elektrikler gitti. Ekrana görüntü gelmiyor. Garantisi yok. Kasa usb bellek de okumuyo. Acaba bu anakartın .bin ya da .rom uzantılı bios yazılımını nerden bulabilirim? MSI sitesindekiler ag3 ae2 ae0 vs uzantılı bios dosyaları. Eğer .bin ya da .rom uzantılı bulabilirsem bios dosyasını, bir şekilde halledeceğim. Aynı başka anakarttaki bios'un yazılımını almak da bir seçenek ama öyle bir seçeneğim yok maalesef. Başka ne yapabilirim önerileriniz nedir?
Anakart modelinin resmi sitesinden son biosu indiriceksin. Sonra bunun adını MSI.ROM olarak değiştireceksin. Sanırım flashback yapacaksin,

Hayatta en çok korktuğum 2 şey; duş alırken depreme yakalanmak - Bıos güncellerken elektriklerin kesilmesi, geçmiş olsun.

hocam güç kaynağındaki güç kablosunu çıkart, anakart üstündeki pili de çıkart. açma kapama tuşuna 10sn basılı tut. ilk slota tek ram tak. daha sonra güç kablosu ve pili takıp deneyebilirsin. normalde dual bios oluyor anakartlarda diğeri ile açması lazım.

Anakartında flashback ve dual bios özelliği yok. Geçmiş olsun. Sene 2025 hala dualbios nasıl standart olmaz anlamıyorum

Clear Cmos dene belki düzelir.

anakarta bir flashback, qflash koymak bu kadar zor olmaması gerek.
yıl olmus 2025, vga koymuslar,
2.webp

denedim hocam olmuyor
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, senin anakartında BIOS Flashback yok. MSI.ROM u flashback için yapıyoruz.
Kartın garantisi olmasa da MSI ın Türkiyedeki servisine bi sor bakalım, kaç para ücret karşılığında yaparlar

firmaya kargolayınca halledip yolluyolardı öyle bi yazı okumuştum biraz incelersen bi iletişim no falan çıkar belki

firmaya kargolayınca halledip yolluyolardı öyle bi yazı okumuştum biraz incelersen bi iletişim no falan çıkar belki
Muhtemel çıkacak fiyat anakartın fiyatına çok yakın olur diye düşünüyorum. Teşekkürler hocam.

Muhtemel çıkacak fiyat anakartın fiyatına çok yakın olur diye düşünüyorum. Teşekkürler hocam.
Yakınındaki bir bilgisayarcıya da gidebilirsin usb programlayıcı ile bios çipini söküp tekrar yazıyorlar çok daha ucuza hallederler.

Yakınındaki bir bilgisayarcıya da gidebilirsin usb programlayıcı ile bios çipini söküp tekrar yazıyorlar çok daha ucuza hallederler.
Hocam ezp2019 var maalesef olmuyor. Program okumuyor ag3 uzantıyı. o yüzden .bin ya da .rom yazdım açıklamaya. Yani o da denendi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,520
Üyeler
186,075
Son üye
Mtk992
Geri