Neler Yeni

Bios güncellerken pc kapandı tepki vermiyor!

2Pac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Furkan
Arkadaşlar merhaba geçenlerde Asus K52F-EX859R marka/model laptopuma BIOS güncellemesi yaparken elektrik kesintisi vs. olmaksızın pc kapandı ve açılmıyor. Ne şarj ışıkları yanıyor ne de bir tepki veriyor. Biraz araştırma sonucunda yaklaşık 150-200 tl aralığında BIOS yazılabildiğini öğrendim. Laptopu bilgisayar tamircisine verdim inceledi ve bana anakartta çatlak olduğunu (yollarda kopma) söyledi. Sizce böyle bişey olabilir mi? BIOS güncellemesini pc açıkken (Usb ile) yaptığım için böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum ancak sizlere de danışmak istedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(Ayrıca laptop eski olduğundan garantisi vs. yoktur)

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Arkadaşlar merhaba geçenlerde Asus K52F-EX859R marka/model laptopuma BIOS güncellemesi yaparken elektrik kesintisi vs. olmaksızın PC kapandı ve açılmıyor. Ne şarj ışıkları yanıyor ne de bir tepki veriyor. Biraz araştırma sonucunda yaklaşık 150-200 TL aralığında BIOS yazılabildiğini öğrendim. Laptopu bilgisayar tamircisine verdim inceledi ve bana anakartta çatlak olduğunu (yollarda kopma) söyledi. Sizce böyle bişey olabilir mi? BIOS güncellemesini PC açıkken (Usb ile) yaptığım için böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum ancak sizlere de danışmak istedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(Ayrıca laptop eski olduğundan garantisi vs. yoktur)
Bios güncellerken kesinti sadece bios pilini etkiler anakartta çatlak yapmaz o pc ciden uzak dur KAMUSPOTU!

Chapin

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
+Kardeşim senin bir sistem vardı ya, onun ekran kartı yanmış. :sneaky:
-A-ama abi. :oops:
+Ne kardeşim? 1200 lira ver tamir edim. 🧐:alien:
-A-ama abi ben onu sana sadece SSD tak diye verdim. :sick:
+Olsun karşim sen 1200 bul getir bozulmuş bu. :p

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Herhangi bir Asus yetkili servisine götürüp durumu sorun.
Anakartta çatlak bir anda olamaz.
BIOS Güncelleme esnasında kapandı ise servisten tekrar yüklenmesi gerekebilir ve birkaç basit işlem ile düzelebilir.

2Pac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios güncellerken kesinti sadece bios pilini etkiler anakartta çatlak yapmaz o PC ciden uzak dur KAMUSPOTU!
Hocam zannediyorum pc'den bios çipini sökerken zarar verdiler ve anakart çatlamış diyerek elime verdiler. Şuan başka bir tamirciye verdim haber bekliyorum. Yorumunuz için teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

+Kardeşim senin bir sistem vardı ya, onun ekran kartı yanmış. :sneaky:
-A-ama abi. :oops:
+Ne kardeşim? 1200 lira ver tamir edim. 🧐:alien:
-A-ama abi ben onu sana sadece SSD tak diye verdim. :sick:
+Olsun karşim sen 1200 bul getir bozulmuş bu. :p
Durum aynen böyle gözüküyor 🤣🤣

2Pac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herhangi bir Asus yetkili servisine götürüp durumu sorun.
Anakartta çatlak bir anda olamaz.
BIOS Güncelleme esnasında kapandı ise servisten tekrar yüklenmesi gerekebilir ve birkaç basit işlem ile düzelebilir.
Hocam baya araştırdım söyle bir sonuca vardım yetkili servisleri bios yazma ile ilgili işlem yapmayıp direk anakartı değistiriyorlarmış. Laptop eski olduğu için pek de masraf yapmak istemedim. Ancak masraf böyle daha da artacak gibi verdiğim tamirci anakartta bir arızaya sebebiyet vermiş olabilir. Şuan başka bir tamirciye verdim haber bekliyorum. Umarım bios yazılarak çözülebilrcrk bir sorundur.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Hocam baya araştırdım söyle bir sonuca vardım yetkili servisleri bios yazma ile ilgili işlem yapmayıp direk anakartı değistiriyorlarmış. Laptop eski olduğu için pek de masraf yapmak istemedim. Ancak masraf böyle daha da artacak gibi verdiğim tamirci anakartta bir arızaya sebebiyet vermiş olabilir. Şuan başka bir tamirciye verdim haber bekliyorum. Umarım bios yazılarak çözülebilrcrk bir sorundur.
Servise durumu söyleyin zaten "illa anakart değişecek" derlerse vazgeçersiniz.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Arkadaşlar merhaba geçenlerde Asus K52F-EX859R marka/model laptopuma BIOS güncellemesi yaparken elektrik kesintisi vs. olmaksızın PC kapandı ve açılmıyor. Ne şarj ışıkları yanıyor ne de bir tepki veriyor. Biraz araştırma sonucunda yaklaşık 150-200 TL aralığında BIOS yazılabildiğini öğrendim. Laptopu bilgisayar tamircisine verdim inceledi ve bana anakartta çatlak olduğunu (yollarda kopma) söyledi. Sizce böyle bişey olabilir mi? BIOS güncellemesini PC açıkken (Usb ile) yaptığım için böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum ancak sizlere de danışmak istedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(Ayrıca laptop eski olduğundan garantisi vs. yoktur)
anakart da çatlamamı

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Acaba tamirci bios çipini çıkartırken anakartta bir çatlamaya sebebiyet vermiş olabilir mi? Yani kolay olabilecek bir durum mu?
Hayır olmaz yaptıysa da çok dengesiz biridir öyle bir şey becerdiyse

2Pac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Furkan
En son verdiğim tamirciden anakart durumuyla ilgili bilgi gelince buraya yazarım merak edenler bilgilenmiş olur fiyat vs.

Top Bottom