Neler Yeni

Yardım BIOS Hep Sıfırlanıyor bilen yokmu çözümü ?

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
Exit sekmesinden Load Default Settings yapıp ardından Save and Exit yaptın mı hocam?
evet yaptım bütün sıfırlamaları hepsini olmuyor 3 tane yeni pil aldım bios marka olmuyor gitti kafayı yicem

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
güncel
Mesaj otomatik birleştirildi:

win 11 geçtim belki mi umut nafile.

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
eğer sorun 2 gün içinde çözülmez ise sistemi 5k dan satıcam tilt oldum bende böyle manyagım alan alsın uğraşsın.

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
Bios reset jumperı takıp, takılı unutmuş olabilir misin?

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
o ne demek anlamadm acarmısın konuyu bakim ona ?

Bİ PARÇADAAN BAHSEDİYON SANIRIM anakartımdan öyle bişey sökmedim hiç görmedm de

Asus PRIME B450M-K II 4400MHz​

Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
Bios güncelle

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,471
İsim
Hacı
BIOS pilini değiştir.

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
Pili ters takmadın demi?

Birde sorun temizlik sonrası olduğunu yazmışsın acaba işlemciyi takarken filan bi sıkıntımı olduda önce ram slotunu bozdu sonra böyle oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berdan cakmak
dostum güncel biosunu bir flasha alıp hazırda tut sistemini tüm parçalarıyla kurduktan sonra bios flashback yardımıyla güncel biosu at, eğer bunu denediysen ve pc kapatıp açtığında bios sıfırlanıyorsa servise gönder hiç uğraşma. port konusundada b450m a 2 kartında aynı sorunu yaşadım sağdaki port çalışmıyordu ne hikmetse işlemci değiştirdim kendiliğinden düzeldi ancak eski işlemcidede bir problem yoktu aynı senin yaşadığın senaryoyu yaşadım yani bu kartlarda bazen dengesizlikler olabiliyor bikaç kez servise yolladım en sonunda çözüldü

bios pilini sök remleri sök psu güç anahtarından psu'yu kapat. kasandan start butonuna 20 sn kadar basılı tut kasanda ki statik enerji boşalsın 3-5 dk sonra söktüklerini geri tak psu güç anahtarından psu'yı aç ve start ver.

ayrıca anakart bağlantı kablolarının hepsini tek tek kontrol et soketlere tam oturduğundan emin ol
f1 isterse yine bios'a gir xmp profilini seç kaydet çık.

son olarak sistem dosyaları bozuksa da bu hatayı verebilir ve boot edip önyükleme yapmayabilir. format atmayı da deneyebilirsin. ayrıca ssd/hdd'de arıza olup olmadığını format sırasında anlarsın
bu arkadaşın söylediklerinide uygula mutlaka sistemi fazla sök tak yaptıkca statik enerji işin içine girmeye başlar istemediğimiz bir durum iyi bir noktaya değinmiş.

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
dostum güncel biosunu bir flasha alıp hazırda tut sistemini tüm parçalarıyla kurduktan sonra bios flashback yardımıyla güncel biosu at, eğer bunu denediysen ve pc kapatıp açtığında bios sıfırlanıyorsa servise gönder hiç uğraşma. port konusundada b450m a 2 kartında aynı sorunu yaşadım sağdaki port çalışmıyordu ne hikmetse işlemci değiştirdim kendiliğinden düzeldi ancak eski işlemcidede bir problem yoktu aynı senin yaşadığın senaryoyu yaşadım yani bu kartlarda bazen dengesizlikler olabiliyor bikaç kez servise yolladım en sonunda çözüldü

bu arkadaşın söylediklerinide uygula mutlaka sistemi fazla sök tak yaptıkca statik enerji işin içine girmeye başlar istemediğimiz bir durum iyi bir noktaya değinmiş.
denedım olmadı pili ters taktım düz taktım nafile bios önceki sürüme geçtim win 11 geçtim yine düzelmıyo kaldı boyle islemci yeni

Pili ters takmadın demi?

Birde sorun temizlik sonrası olduğunu yazmışsın acaba işlemciyi takarken filan bi sıkıntımı olduda önce ram slotunu bozdu sonra böyle oldu
hayır yenı ıslemcı pıl duzgun

BIOS pilini değiştir.
konuyu detaylı okur musun

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,148
İsim
Ömer
denedım olmadı pili ters taktım düz taktım nafile bios önceki sürüme geçtim win 11 geçtim yine düzelmıyo kaldı boyle islemci yeni

hayır yenı ıslemcı pıl duzgun

konuyu detaylı okur musun
Hocam baktımda bi 5 gündürmü ne uğraşmışsınız bence en mantıklı olan bilen bir bilgisayarcıya yada servise gönder bu kadar uğraşa değmezdi bnce

alsldalk334

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Mertsoyanlı32
Hocam baktımda bi 5 gündürmü ne uğraşmışsınız bence en mantıklı olan bilen bir bilgisayarcıya yada servise gönder bu kadar uğraşa değmezdi bnce
cok uzak bilgisayarcı böyle kullancaz artık cözüm bulana kadar :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,251
Üyeler
162,659
Son üye
Alparslan6
Top Bottom