hocam biçimlendirme olayı gereklimi nasıl biçimlendiricem, birde indirdiğim son bios sürümünü rar şeklinde direkmi atayım yoksa tümünü ayıkla demelimiyim?öncelikle anakartının modelini yazarak en son çıkan driverı indiriyosun
sonra indirdiğin dosyayı biçimlendirilmiş bir flasha aktar
biosa girip tool kısmından ez flash kısmına gir
oradan da dosyayı seç
flashı seçin diskler kısmından sağ tıkla biçimlendir diyin fat32 olacak şekilde biçimlendirin dosyayı ayıklayınhocam biçimlendirme olayı gereklimi nasıl biçimlendiricem, birde indirdiğim son bios sürümünü rar şeklinde direkmi atayım yoksa tümünü ayıkla demelimiyim?
Hocam Armory crate bende de var easy update kısmını bulamadım.Armory crate üzerinden easy update olması lazım ordan usb ve biosa gerek duymadan güncelleyebilirsin, Bios dosyasını indirip seçmen gerek sadece
BIOS'u bu şekilde güncelleyeceksin:Arkadaşlar youtubdan baktım recep baltaşın videosunda rufus mufus diyor kafam karıştı kısaca bana bios nasıl güncellenir anlatırmısınız teşşekkür ederim.
Anakartım EX-B760M-V5 D4-CSM
Hocam ben bukadar temiz,net ve anlaşılır bir anlatım şekli görmedim. BravoBIOS'u bu şekilde güncelleyeceksin:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 1641 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...m/helpdesk_bios?model2Name=EX-B760M-V5-D4-CSM
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra EX-B760M-V5-D4-SI-1641.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve EX-B760M-V5-D4-SI-1641.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Hocam Armory crate bende de var easy update kısmını bulamadım.
Tam size etiket atacaktımBIOS'u bu şekilde güncelleyeceksin:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 1641 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...m/helpdesk_bios?model2Name=EX-B760M-V5-D4-CSM
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra EX-B760M-V5-D4-SI-1641.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve EX-B760M-V5-D4-SI-1641.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
AISuite programı zaten yüklü bende
En iyisi manual şekilde yapmak armory crate uygulamasının ne yapacağı belli değilSol altta ez uptade var ona tıkla 3 noktaya tıkla, İndirdiğin bios dosyasını seç gerisini kendi hallediyor zaten