Neler Yeni

Bios pili ömrü ne kadardır

José Mourinho

80+ Silver
suan 9 9,5 yıllık laptop var elimde ömrü ne kadar kalmıstır pilin ? bu arada konuyu yanlıs yere açmıs olabilirim

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Bios pilinin bittiğini görmedim hiç.
Bitebiliyor, geçen sene ben de aynı şeyi yaşamıştım hatta başka bir sistem geçenlerde pil bitik olduğundan zor açılıyordu, pili değiştirince sorun çözüldü.
Not: Dediğim anakart 8 ay kullanılmamıştı.

José Mourinho

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bitebiliyor, geçen sene ben de aynı şeyi yaşamıştım hatta geçenlerde pil bitik olduğundan sistemde zor açılıyordu, pili değiştirince sorun çözüldü.
Not: Dediğim anakart 8 ay kullanılmamıştı.
Evet biri bitmiyor biri bitiyor ne lan bu LGS sorusu na döndü

Mert

80+ Silver
Değiştirmesi kolay zaten, çok takılmamak gerek. 7 yıllık laptop sahibiyim, geçenlerde voltaj ölçümü yapmıştım, sorunsuz.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
bios pili sistem açılırken devre dışı kalır sistem açık değilken biostaki verilerin silinmesini önlemek için bulunur pil normalde elektrikle çalışırken kendini şarj eder ama pildir sonuçta eskiyebilir içinde tutacagı enerji miktarı zamanla azalabilir o yüzden biter dediğimiz enerji tutma kapasitesini yitirmesidir yani saat pili değiştirebilrsin canını sıkıyosa

suan 9 9,5 yıllık laptop var elimde ömrü ne kadar kalmıstır pilin ? bu arada konuyu yanlıs yere açmıs olabilirim

José Mourinho

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios pili sistem açılırken devre dışı kalır sistem açık değilken biostaki verilerin silinmesini önlemek için bulunur pil normalde elektrikle çalışırken kendini şarj eder ama pildir sonuçta eskiyebilir içinde tutacagı enerji miktarı zamanla azalabilir o yüzden biter dediğimiz enerji tutma kapasitesini yitirmesidir yani saat pili değiştirebilrsin canını sıkıyosa
bilgisayar pili rahmetli olduğu için 7/24 sarjda

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
1 yılcık daha kullanıyım win 7 den win 10 a çektim masallah dayanıklı
sıkıntı yoksa sıkıntı yok dostum bane niye söylüyorsun bilgisayarı karşına al bi detaylı konuşun onla :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Mehmet emin gedik
babam 2001 yılında bilgisayar almıştı 2010 yılında bios pili bitmişti. bittiğini tarih ve saat guncellemediğinden anlamıştım. o zamanın teknolojisiyle 10 yıl götürmüştü bios pili. senin 2010 sonrası aldıgın bilgisayarın mantıken bios pilinin çok daha fazlası gitmesi gerekir. çok pahalı bi fıyatı yok eğer değiştirmek istersen bios pilini kendin değiştirebilirsin

Top Bottom