Neler Yeni

BIOS taki asus optimal modu wattman yapar mı

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
biosta asus optimal seçeneği var wattman hatası alır mıyım sonuçta yapımcının kendi belirlediği üst limit
psu 550w 80+
stok fan kullanıyorum ama önde 3 arkada 1 ekran kartının üzerindede 2 tane fan var soğutma sıkıntı değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

FSP HV PRO 550W 80+ EU Güç kaynağı

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Öncelikle tam olarak dediğiniz anlamadım.
Sistem bileşenleri neler?

BIOS'tan yapıyorsanız bu ayarı CPU veya RAM ile ilgilidir.
Wattman dediğiniz uyarı ise GPU ile ilgili.
BIOS'tan yaptığınız ayar çok yüksek ihtimal GPU'ya etki bile etmeyecek.

Yapabilirsiniz ama hangi ayar olduğunu söylerseniz belki daha iyi bir seçenek söyleyebiliriz.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle tam olarak dediğiniz anlamadım.
Sistem bileşenleri neler?

BIOS'tan yapıyorsanız bu ayarı CPU veya RAM ile ilgilidir.
Wattman dediğiniz uyarı ise GPU ile ilgili.
BIOS'tan yaptığınız ayar çok yüksek ihtimal GPU'ya etki bile etmeyecek.

Yapabilirsiniz ama hangi ayar olduğunu söylerseniz belki daha iyi bir seçenek söyleyebiliriz.
pc konusunda cahilim maruz görün b450m k anakartım var ve bios ayarında normal mod ve asus optimal seçeneği var otomatik overclock yani bildiğiniz çoğu kişi otomatik overclock yapma diyor tavsiyelerine uyacağım galiba

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
PC konusunda cahilim maruz görün b450m k anakartım var ve bios ayarında normal mod ve asus optimal seçeneği var otomatik overclock yani bildiğiniz çoğu kişi otomatik overclock yapma diyor tavsiyelerine uyacağım galiba
Anladım.
Seçip deneyebilirsiniz.
Otomatik OC nin zararı olmaz en kötü stabil olmaz onu da eski haline getirerek düzeltirsiniz.

Ayrıca hepimiz cahiliz hocam :)

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Anladım.
Seçip deneyebilirsiniz.
Otomatik OC nin zararı olmaz en kötü stabil olmaz onu da eski haline getirerek düzeltirsiniz.

Ayrıca hepimiz cahiliz hocam :)
açtım optimali 3.6 ghz den 3.95 ghz ye çekti işlemciyi ramle ilgili bir bilgim yok

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
açtım optimali 3.6 ghz den 3.95 ghz ye çekti işlemciyi ramle ilgili bir bilgim yok
Güzel.
Sıcaklık fazla artarsa veya biraz daha performans isterseniz, "İşlemciye Overclock nasıl yaparım?" tarzında konu açarsanız daha iyisini yapmanıza elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Güzel.
Sıcaklık fazla artarsa veya biraz daha performans isterseniz, "İşlemciye Overclock nasıl yaparım?" tarzında konu açarsanız daha iyisini yapmanıza elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz.
sıcaklığım boşta 45 50 derece civarı kasanın öndeki fanlarını çalıştırmadığım için sistem gerektiren oyunalrda yüksekte çok gerektirmeyen oyunda düşükte açıyorum fanı ve sıcaklık 62 yi geçmiyor witcher gta 5 gibi oyunlarda düşük devirde bi kaç derece oynuyor

Top Bottom