Bios uefi güncellemesi

Reaksiyon skoru
53
Anakart Modelim
Gigabyte Technology Co., Ltd.
G31M-ES2L
W10 formatı icin uefi olmasi gerekiyor nasil uefi yapabilirim

Bu anakartın uefi desteği yok ki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uefi olmasına gerek yok rufus üzerinden mbr olarak formatlayın normal şekilde kurulum yaparsınız

Bu anakartın uefi desteği yok ki?

Uefi olmasına gerek yok rufus üzerinden mbr olarak formatlayın normal şekilde kurulum yaparsınız
Onuda denedim ekranim 1 saaten fazla bu sekilde kaldi bende dedim belki uefi dir yani rufustan legacy yazdiramiyorumda ne yapacam ?

Ekler

• 20220209_170249.jpg
    20220209_170249.jpg
    3 MB · Hit: 48
Onuda denedim ekranim 1 saaten fazla bu sekilde kaldi bende dedim belki uefi dir yani rufustan legacy yazdiramiyorumda ne yapacam ?
Kullandığınız depolama alanı HDD mi SSD mi? Windows 10 ISO indirin. Sonra rufus üzerinden mbr olacak şekilde flash belleğe yazdırın. Sonrasında boot sırasını değiştirin. İlk sıraya flash belleği alın veya boot menüsünden flash belleği seçin. Gerçi normal Windows aracısı ile yazdırıldığında 2 seçenek çıkar zaten normalde. Legacy bios olduğundan direk legacy formatındaki gözükür.

Boot sırasını ayarlayın.

Anakart Modelim
Gigabyte Technology Co., Ltd.
G31M-ES2L
W10 formatı icin uefi olmasi gerekiyor nasil uefi yapabilirim
UEFI BIOS yaparsan ya da Intel'in kendi LGA775 anakartlarından chipseti senle aynı olanlarından birininkini modlarsan ve kurarsan neden olmasın UEFI'lı anakart?

Kullandığınız depolama alanı HDD mi SSD mi? Windows 10 ISO indirin. Sonra rufus üzerinden mbr olacak şekilde flash belleğe yazdırın. Sonrasında boot sırasını değiştirin. İlk sıraya flash belleği alın veya boot menüsünden flash belleği seçin. Gerçi normal Windows aracısı ile yazdırıldığında 2 seçenek çıkar zaten normalde. Legacy bios olduğundan direk legacy formatındaki gözükür.

Boot sırasını ayarlayın.
Ssd ye yaziyorum bide ssd 2020 yazinda aldim yeni taktim pc ye baskada disk yok ondan dolayi direk flash bellegi okuyor aliyor ama attigim fotoda kaliyor boot menu fotosunu atiyorum bakin burada bios tan bakinca usb hdd sandiks olarak zaten gorunuyor

UEFI BIOS yaparsan ya da Intel'in kendi LGA775 anakartlarından chipseti senle aynı olanlarından birininkini modlarsan ve kurarsan neden olmasın UEFI'lı anakart?
Acil cevap verebilirmisin ?

Ekler

• 16444175673032643677667949906504.jpg
    16444175673032643677667949906504.jpg
    2.3 MB · Hit: 36
Ben orada flash bellek göremiyorum.

Birde bios üzerindeki depolama aygıtlarının olduğu sekmeyi gönderir misiniz?

Bu şekilde gözükmesi lazım yanlış bulmadıysam

Ekler

• images.jpeg-2.jpg
    images.jpeg-2.jpg
    41.6 KB · Hit: 41

Bu şekilde gözükmesi lazım yanlış bulmadıysam
Su an goruntu boyle ilk sirada sandisk var f10 yapip kaydediyorum ayni ilk attigim fotodaki ekrana donuyor

Ekler

• 16444178153302075775865655780907.jpg
    16444178153302075775865655780907.jpg
    1.2 MB · Hit: 29
O zaman boot aırası ilkteyse o zaman açılması lazım. Eğer yine açılmıyorsa size zahmet SSD bin sata kablosunu çıkarıp öyle boot etmeyi deneyin. Sonrasında eğer Windows kurulum ekranı gelirse sonradan SSD sata girişini takın. Ama en son çare olarak bunu yapın.

O zaman boot aırası ilkteyse o zaman açılması lazım. Eğer yine açılmıyorsa size zahmet SSD bin sata kablosunu çıkarıp öyle boot etmeyi deneyin. Sonrasında eğer Windows kurulum ekranı gelirse sonradan SSD sata girişini takın. Ama en son çare olarak bunu yapın.
Uefi ile alakali olamazmi ? Mbr olarak zaten yazdim ama uefi ye bagli bir hatadan olmasindan korkmuyor degilim .

Uefi ile alakali olamazmi ? Mbr olarak zaten yazdim ama uefi ye bagli bir hatadan olmasindan korkmuyor degilim .
Yok olmaz. Asus P5G41T-MLX analartşı sisteme ve foxcoon g41mxe anakartlı sisteme Windows 10 yüklediği den biliyorum sorun uefi olmadığından değil.

Dediğim adımı deneyebilirsiniz.

Yok olmaz. Asus P5G41T-MLX analartşı sisteme ve foxcoon g41mxe anakartlı sisteme Windows 10 yüklediği den biliyorum sorun uefi olmadığından değil.

Su an sata kablosunu cikardim yine hala ayni siyah ekran en bastada kisa cizgi yanip sonuyor iso dosyasinida windowsun kendi sitesinden indirdim rufus programinin da guncel olmasi lazim degilmi 3.17 ile indirip flash bellege kurdum .

Su an sata kablosunu cikardim yine hala ayni siyah ekran en bastada kisa cizgi yanip sonuyor iso dosyasinida windowsun kendi sitesinden indirdim rufus programinin da guncel olmasi lazim degilmi 3.17 ile indirip flash bellege kurdum .

Hangi ayarlarla yazdırıyorsunuz bir gösterirmisiniz acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,737
Üyeler
188,651
Son üye
Warnez
Geri