Neler Yeni

BIOS YÜZÜNDEN BOZULAN ANAKART VE SİSTEM

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR
Anakartın tam modelini yazın, çözüm bulmaya çalışalım...

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Anakartın nedir
Arkadaşlar ben bugün bios güncellemesi sonrası sanırım bilmediğim için sistemi kapattım. Bu da büyük bir sorunmuş, bilsem otomatik olarak driverları kurmazdım. Şimdi benim anakartım için internette okuduğum kadarıyla servise gitmem gerekiyor. Zaten yarın ilk iş İtopya’ya gidip servise vereceğim garantisi devam ediyor ama sistemin üzerindeki diğer parçalara bir şey olmuş mudur? İçimi bir korku sardı, elimden hiçbir şey gelmiyor bilen birisi yanıtlayabilir mi?

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kendi servisi baya uzak aslında. Ben itopyadan satın aldım kartı. Yarın itopyaya götüreceğim. Onlar yapmıyorsa eğer onlar servise göndersin artık ne yapabilirim çok bilmiyorum açıkçası.
Anladım hocam. Pek sorun edilecek bir şey değil. Onlar Msi teknik servisine gönderiyor. Yeni bios atıp sana geri yolluyorlar. Umarım geliş süresi kısa olur.
Geçmiş olsun.

erenarda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren
Anakartın nedir
MSI B450M-PRO M2 MAX
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam. Pek sorun edilecek bir şey değil. Onlar Msi teknik servisine gönderiyor. Yeni bios atıp sana geri yolluyorlar. Umarım geliş süresi kısa olur.
Yalnızca anakartı yollamam yeterli olacaktır değil mi? Baya söktüm çünkü sistemi kendimi ona göre hazırladım

erenarda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren
Jbat1: Clear Cmos (Reset Bios) Jumper; Ez Debug Led: Debug Led Indicators - MSI B450M PRO-M2 User Manual [Page 17] | ManualsLib

burayı bir inceleyip, deneyin. Olmazsa flaş belleğe biosu atıp yine bu yöntemle açmayı deneyin. Araştırmaya devam ediyorum :)
Çok teşekkür ederim uğraşınız için ama ben kendi bilgisayarımı kurup, söküp temizleyip tekrar birleştirecek kadar bilgiye sahibiyim. Açıkçası 2. ve 3. adımda terimler biraz uzak kaldı bana.

Jbat1: Clear Cmos (Reset Bios) Jumper; Ez Debug Led: Debug Led Indicators - MSI B450M PRO-M2 User Manual [Page 17] | ManualsLib

burayı bir inceleyip, deneyin. Olmazsa flaş belleğe biosu atıp yine bu yöntemle açmayı deneyin. Araştırmaya devam ediyorum :)
Bir de şöyle bir durum var, bilgisayardan hiçbir tepki alamıyorum şu an, yani görüntü gelmemesinin üzerine bir seviye daha atladık. Şu anda ne ışıklar ne fanlarda hareket var. Hareketsiz sessiz sedasız yerinde duruyordu. Flash’la güncellemeyi yapmak o durumda nasıl olacak

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR
Çok teşekkür ederim uğraşınız için ama ben kendi bilgisayarımı kurup, söküp temizleyip tekrar birleştirecek kadar bilgiye sahibiyim. Açıkçası 2. ve 3. adımda terimler biraz uzak kaldı bana.

Bir de şöyle bir durum var, bilgisayardan hiçbir tepki alamıyorum şu an, yani görüntü gelmemesinin üzerine bir seviye daha atladık. Şu anda ne ışıklar ne fanlarda hareket var. Hareketsiz sessiz sedasız yerinde duruyordu. Flash’la güncellemeyi yapmak o durumda nasıl olacak
Tepki yoksa on-off tuşunun jumperini kontrol edin veya psu bağlantılarını. Çok ta kurcalamayın isterseniz yarın gönderin gitsin olmazsa, geçmiş olsun...

erenarda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren

Tepki yoksa on-off tuşunun jumperini kontrol edin veya psu bağlantılarını. Çok ta kurcalamayın isterseniz yarın gönderin gitsin olmazsa, geçmiş olsun...

bu arada tamamen sistemden tepki alamıyor olmam normal mi bilmiyorum ama sadece anakartın düzelmesiyle sistem açılır mı acaba? Yoksa kalan parçalarda da bir sıkıntı var mıdır, anakart en kilit parça ama en azından fanlar vs. açılmalı değil mi?

Son düzenleme:

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR

bu arada tamamen sistemden tepki alamıyor olmam normal mi bilmiyorum ama sadece anakartın düzelmesiyle sistem açılır mı acaba? Yoksa kalan parçalarda da bir sıkıntı var mıdır, anakart en kilit parça ama en azından fanlar vs. açılmalı değil mi?
Kasayı al götür hiç uğraşma. Yapıp versinler...

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Servisi arayıp hangi kargo ile gönderebilirsiniz sorun. O kargoya gidip kendiniz kargoyla gönderin derim. Daha hızlı işleminiz hallolur ve daha çabuk elinize ulaşır, İtopya gönderirse daha geç elinize ulaşabilir. Kargo ücreti servise ait olmalı, aradığınız sırada bunu da sorarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,684
Üyeler
165,862
Son üye
davidwalker
Top Bottom