Neler Yeni

biosa giremiyorum a320m-k

oktay525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oktay demir
a320m-k bir anakartım var ryzen 3 2200 g işlemcim var apu sistem kullanıyorum .biosa girmeye çalışırken klavyemde caps lock çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor sanki bios açık ama ben göremiyorum gibi eski model bir monitörüm var vga ile bağlı anakarta acaba sorun ne olabilir yardımcı olurmusunuz

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
a320m-k bir anakartım var ryzen 3 2200 g işlemcim var apu sistem kullanıyorum .biosa girmeye çalışırken klavyemde caps lock çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor sanki bios açık ama ben göremiyorum gibi eski model bir monitörüm var vga ile bağlı anakarta acaba sorun ne olabilir yardımcı olurmusunuz
Orjinal sitesinden anakartının bios tuşunu öğrenebilirsin, b
yük ihtimal yanlış tuşa basıyorsun.

ardamorant_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Arda
f1 ile mi girmeye çalışıyorsun

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hangi tuş ile bios a girmeye çalışıyorsunuz ?

oktay525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oktay demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görüntü sadece bios anında mı gidiyor ?
evet onun dışında hiçbir sorunum yok 2 yıldır bu sistemi kullanıyorum fakat biosa hiç giremedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

az önce tekrar denedim fakat bişey farkettim bilgisayarı normal bi şekilde tuşa basıp kapatınca 5 10 sn sürüyor kapanması ışıkların gitmesi ve fanların durması vs ama biosa girmeye çalıştığım ekranda tamam bios açılmıyor diyip tekrar kapatma tuşuna basınca 1sn bile sürmüyor direk kapanıyor.

Görüntü sadece bios anında mı gidiyor ?

Sorun kablo dönüştürücü kaynaklı gibi görünüyor...
bende öyle olduğunu düşünüyorum

(az önce tekrar denedim fakat bişey farkettim bilgisayarı normal bi şekilde tuşa basıp kapatınca 5 10 sn sürüyor kapanması ışıkların gitmesi ve fanların durması vs ama biosa girmeye çalıştığım ekranda tamam bios açılmıyor diyip tekrar kapatma tuşuna basınca 1sn bile sürmüyor direk kapanıyor.)

bu da ona bi işaret gibi duruyor sen biosa girdiğinde kapanma tuşuna basınca hemen mi kapanıyor yoksa 5 10 sn sonra mı bir test eder misin rica etsem

Son düzenleme:

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
evet onun dışında hiçbir sorunum yok 2 yıldır bu sistemi kullanıyorum fakat biosa hiç giremedim

az önce tekrar denedim fakat bişey farkettim bilgisayarı normal bi şekilde tuşa basıp kapatınca 5 10 sn sürüyor kapanması ışıkların gitmesi ve fanların durması vs ama biosa girmeye çalıştığım ekranda tamam bios açılmıyor diyip tekrar kapatma tuşuna basınca 1sn bile sürmüyor direk kapanıyor.

bende öyle olduğunu düşünüyorum

(az önce tekrar denedim fakat bişey farkettim bilgisayarı normal bi şekilde tuşa basıp kapatınca 5 10 sn sürüyor kapanması ışıkların gitmesi ve fanların durması vs ama biosa girmeye çalıştığım ekranda tamam bios açılmıyor diyip tekrar kapatma tuşuna basınca 1sn bile sürmüyor direk kapanıyor.)

bu da ona bi işaret gibi duruyor sen biosa girdiğinde kapanma tuşuna basınca hemen mi kapanıyor yoksa 5 10 sn sonra mı bir test eder misin rica etsem
Anında tepki vermiyor. İlk kısımda anlattığın gibi biraz uzun sürüyor...

Sistem ilk defa açılırken, gelen ilk görüntü Win. giriş ekranı mı yoksa ondan önce siyah ekranda donanım bilgisi vs. görüntüleniyor mu ?

images

oktay525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oktay demir
hayır siyah ekran hiç gelmiyor bende direk mavi ekranda yükleniyor diyip sonra parola kısmı geliyor.yani bu american megatrend kısmı bende yok 2 yıldır

Dediğiniz durumdayken ctrl-alt-delete tuş kombinasyonuyla bilgisayarinizi tekrardan başlatabilir misiniz? Açılırken bios tuşuna basmayı ihmal etmeyin tabii. Bende aynı sorunu display port kablosuyla yaşıyorum bazen. Birkaç deneme sonrasında bios ekranı geliyor

Neilq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Nail
Bilgisayarı yeniden başlat tuşuna basarken shift tuşuna basılı tutun kapanırken sizi kurtarma ekranına atacak oradan gelişmiş kurtarma seçenekleri ve sonrasında da uefi ile alakalı bir bölüm göreceksiniz onu seçtikten sonra sizi bios a atacak.

eğer win 10 ve 11 kullanıyorsanız çalışıyor galiba

Top Bottom